Siirtte askeri helikopterin düşmesi

Siirtte askeri helikopterin düşmesi -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Niye bu çocuklar canlarını yitiriyorlar. Bu milletin birliği ve bütünlüğü bozulmasın, bu vatan topraklarının bütünlüğü zedelenmesin diye. Çünkü, bir topra


ÇANKIRI (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Edirneyi Vandan, Sinopu Hataydan Hakkariden ayırmıyoruz. Allah ayırmak isteyenlere de fırsat vermesin dedi.
     Bakan Günay, rekreasyonu tamamlanan Çankırı Kalesinin açılışında yaptığı konuşmada, 2011 ve 2012 yıllarında Bakanlığının rekreasyon ve düzenleme için 850 bin liralık katkı yaptığını hatırlatarak, Milletin bize verdiğini, biz tekrar uygun bir şekilde millete iade etmeye çalışıyoruz. Bundan sevinç duyduk. Çünkü, ayırdığımız kaynak doğru bir yerde kullanılmış. Halk tarafından benimsenmiş. Allah daha güzel hizmetler yapmayı hepimize nasip etsin diye konuştu.
     Bugünün 10 Kasım olması vesilesiyle, Mustafa Kemal Atatürkü rahmetle andığını ifade eden Günay, şöyle konuştu:
     Akif diyor ki Değmesin madebidimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şahadetlerin dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Ebedi yer, ezanı iyi dinleyebiliyorsa ve dinleyecekse, özgürce bayrağımızı dalgalandırıyorsak, bugün dünyanın önde gelen sayılı müreffeh, medeni ülkelerinden biri haline gelmek konusunda kararlı bir şekilde ilerliyorsak, bu ilerlediğimiz yolda Mustafa Kemal Atatürkün kararlarının çok büyük bir payı var.
    
     -Edirneyi Vandan ayırmıyoruz
    
     Günay, Siirtin Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 vatan evladının hayatını kaybettiğini ifade ederek, ilk edindiği bilgilere göre olayın bir terör olayı olmadığını söyledi.
     Askerlerin, terörle mücadele etmek için uğraşan arkadaşlarına yardım ve yiyecek götürmek için sabahın erken saatlerinde havalandıklarını aktaran Günay, Niye bu çocuklar canlarını yitiriyorlar. Bu milletin birliği ve bütünlüğü bozulmasın, bu vatan topraklarının bütünlüğü zedelenmesin diye. Çünkü, bir toprağa ayrılık tohumu atılırsa, burada memleket olmaz. Bereket kardeşliktedir. Bereket bir arada uğraşmak ve çalışmaktadır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Edirneyi Vandan Sinopu Hataydan Hakkariden ayırmıyoruz. Allah ayırmak isteyenlere de fırsat vermesin diye konuştu.
     Günay, geçmiş yıllarda Türkiyenin gelişiminin bir miktar ihmal edildiğini ve şimdi bu ihmal edilmişliğin üzerindeki tozu kaldırmak için çalıştıklarını aktararak, Türkiyenin güzelliğini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirtti.
     Türkiyeye 10 yıl önce, 2002nin sonunda 13-14 milyon aralığında yabancı ziyaretçi gelirken, geçen yılı 31 milyon 400 bin yabancı ziyaretçi ile kapattıklarını vurgulayan Günay, şöyle devam etti:
     Türkiyede her alanda gelir ve imkan artıyor. Atatürkün ne kadar uzak görüşlü bir devlet adamı olduğu oradan da anlaşılıyor. Savaşlar bitirmiş bir komutan. Cumhurbaşkanı olunca, savaşa, silaha atıf yapmamış. Yurtta Barış, Dünyada Barış demiş. Bugün bizim ve dünyanın ihtiyacını bundan neredeyse 70-80 yıl önce bütün dünyaya işaret etmiş. Bugün gerçekten içeride barışa ihtiyacımız var. Bölgede barışa ihtiyacımız var. Dünyada barışa ihtiyacımız var. Çünkü barış olursa ekmeği büyütmek için hep beraber çalışabiliriz. Barış olmazsa, ekmeğin yarısı silaha, tabancaya, baruta gittiği için ekmeği büyütmek ne yazık ki mümkün olmuyor.
     Günay, konuşmanın ardından rekreasyon ve düzenleme çalışması yapılan alanın kurdelesini açtı.
     Rekreasyon alanı içerisinde bulunan Emir Karatekin Türbesini ziyaret eden Günay, ardından alanı gezerek Vali Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinçten bilgi aldı.
    
     -Bakan Günaydan ziyaretler-
    
     İl merkezinde bulunan Buğday Pazarı Hazımiye Medresesini ziyaretinde ise yaren odası olarak adlandırılan bölümde Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Günaya geleneksel yaren fesi giydirerek, Baş Yaren ilan etti.
     Günay, müze yapılması düşünülen eski Çankırı Adliyesinde incelemelerde bulunduktan sonra, restorasyon çalışmaları devam eden Peta Konağını gezdi.
     Orhun Yazıtları Uluslararası Kaya Tuzu Heykel Sempozyumu Sergisini de gezen Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilin tuz varlığının tanıtılması açısından bu tür sergilerin önemli olduğunu kaydetti.
     Bakan Günay, ziyaretlerinin ardından ilden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Siirtte askeri helikopterin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER