Siirt Belediye Başkanı Sadakın takip edildiği

Siirt Belediye Başkanı Sadakın takip edildiği iddiası -Sadak: Olayın açığa çıkarılmasını istiyoruz


SİİRT (A.A) - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kendisini izlediğini iddia ettiği kişiye ilişkin olarak Olayın açığa çıkarılmasını istiyoruz dedi.
     Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan ile parti binasında düzenlediği toplantıda, barış için adım atıldığı günlerde kendisini takip eden kişilerin sadece bir kişi olmadığını ve süreci sabote etmeye yönelik çalışma olduğunu ileri sürdü.
     Süreci provoke etmek isten kesimlerin olduğunu bildiklerini söyleyen Sadak, şöyle konuştu:
     1993ten şimdiye kadar, tüm barış girişimlerinde süreci kışkırtmaya yönelik kesimler olduğunu biliyoruz. Fakat bu açıklamamız süreci provoke etmek için değildir. Tam aksine süreci provoke etmek isteyenleri deşifre etme zamanıdır. Beni izleyen şahsa özelikle kimsiniz dedim. O da hiç dedi. Günlerce bizi takip ediyorlar. Dün arkadaşlarımız belediye binasının ikinci katında görmüşler. Burada ne yapıyorsunuz demişler hiç, dinlenmeye geldim söylemiş. Belediyenin ikinci katı sanki dinlenme yeridir. Bunlar yalnız bir kişi değil, çok kalabalıktırlar. Emniyettin bunlardan habersiz olması, bana göre mümkün değil. 5-6 kişi gelecek BDP ve belediyeyi takip altına alacaklar. Elinde görülmemiş son model cihazlar olacak. Emniyetin bundan haberi olsa olmazsa bunu çıkarmak zorundadır.
     Vali Ahmet Aydının kendisine söz konusu kişilerin emniyet elemanı olmadığını söylediğini aktaran Sadak, Olabilir. Belediye binamızın güvenlik kameralarına yansıyan iki kişinin fotoğrafları var. Bunlar kimdir, açığa çıkarılmak zorundadır. Avukatlarımızla savcı beyle görüşeceğiz. Mutlaka yakalanan bu cihaz incelenmelidir. Aldığım cihaz bir telefon değildir, kameralı ortam dinleme cihazıdır. Ben vali beye inanıyorum. Olayın açığa çıkarılmasını istiyoruz. Artık bunu açığa çıkarmakta sayın valinin görevidir dedi.
     İnan da fotoğraflarının çekildiğini ve siyah renkli otomobillerle izlendiklerini belirterek, yapılan takiplerden rahatsız olduklarını söyledi.
     Açıklamanın ardından belediye binasında elektronik cihazla izleme ve dinleme yaptığı iddia edilen kişinin fotoğrafı basın mensuplarına gösterildi.
     Önceki gün Sadak, belediyenin geçici hizmet binasından çıkarken kendisini görüntülediği gerekçesiyle tartıştığı kişinin elinden cep telefonunu almıştı.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş-Ayhan Mergen/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Belediye Başkanı Sadakın takip edildiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER