TRT Genel Müdürü Şahine PAÜden fahri

TRT Genel Müdürü Şahine PAÜden fahri doktora -Şahin: Yazılı basının yavaş yavaş miadını doldurmaya başladığı bir dönemi dikkate alırsak bundan sonraki iletişimcilerin farklı bir dersle yetiştirilmeleri gerekiyor ki dünyaya


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosu tarafından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahine, elektronik ve haberleşme alanında fahri doktora unvanı verildi.
     Şahin, PAÜnün kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen atama ve yükselme töreninde yaptığı konuşmada, kendisine fahri doktora unvanı verilmesinin hayatının sonuna kadar hatırlayacağı özel bir anı olacağını belirtti.
     TRTde çok güzel işler yapıldığını ifade eden Şahin, TRT gerçekten övünç duyacağımız bir kurum oldu. Doktora payesinde katkısı olduğu için bana güç veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.
     PAÜ bünyesinde açılan İletişim Fakültesinin klasik bir iletişim fakültesi olmaması gerektiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     İletişim fakülteleri öğrencileri nasıl olsun diye bir muhasebe yaptığımızda, KPSS üzerinden öğrencileri TRTye kazandırırken, çok istemiş olmamıza rağmen iletişim fakülteleri öğrencileri, KPSSnin yapısı gereği yüksek puan alamadıkları için giremiyorlar, çok sınırlı kalıyor. İletişim fakültelerinin belki bir makas değiştirmesi, mevcut yapısından çıkması ile ilgili sürekli kafa yoruyoruz. Elimizde hazır bir iletişim fakültesi kuruluyorken, biz ne ihtiyaç duyuyorsak bu tarz bir öğrenci yetiştirelim. Mühendis iletişimci ya da yazılımcı gazeteci gibi bir kavramla yeni müfredatla gençlerimizi iyi yetiştirelim. Zaman zaman bazı iletişim fakültelerinin Kullanmadığınız kameraları veya malzemeleri bize verin teklifinden öte, bizim iletişim fakültelerine gidip Bu yeni kullanmaya başladığınız yeni kameraları, sistemi nasıl kullanıyorsunuz, bize öğretin noktasına taşımamız gerekiyor. Bizden daha iyi yetişmiş öğrencileri alacağım ki kurumu ileri taşısın. Yoksa bizim elden çıkardığımız alet edevatları oralara verip öğrencileri 30 yıl öncesinde kullanılan cihazlarla eğitmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
    
     -TRT büyük teknolojik yatırım yaptı-
    
     Şahin, sosyal medyanın gelişimini sürdüren önemli bir alan olduğunu belirterek, Yazılı basının da yavaş yavaş miadını doldurmaya başladığı bir dönemi dikkate alırsak mutlak süratle bundan sonraki iletişimcilerin farklı bir dersle yetiştirilmeleri gerekiyor ki dünyaya açılalım. Özellikle İngilizceyi, yazılım İngilizcesini mutlak süratle çok iyi kullanmaları gerekiyor diye konuştu.
     Dünyaya yönelik çalışmalarda teknolojinin mutlaka takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     TRT Haber kanalını kurduk. Bu kanalın, haberleri çok değişik yerlere taşıması gerekiyor. Sosyal medyada başarılı olmuş bir kişiye yazılım yaptırıyoruz. Eğer milyarlara ulaşmış iPhone ve iPad uygulaması içerisinde yerini alamazsanız sizi kimse takip etmez. Aksi takdirde lokal bir televizyon veya yapının üzerine geçemeyiz. Onun için de mutlak süratle iletişim fakültelerinden mezun olan arkadaşlarımız sadece Türkiyede değil, dünyada söz sahibi olacaklarsa daha doğrusu bu fırsatçı dünyadan pay kapabileceklerse bunun yolu ve yöntemi diğerlerinin de yaptıklarıdır. Biz TRT olarak eğer klasik bir televizyonculuk yapmış olsaydık, 3 tane kanal ve programlarımızın üzerinde belki detaylı çalışmalar yapabilirdik. Bazen televizyon ekranlarımız kararabilecek ama başarabilirsek diğerlerinden çok büyük anlamda mesafe alacağız. Ciddi anlamda bir teknolojik yatırım yaptık. Arkadaşlarımızı dünya standartlarında eğittik ve eğitiyoruz.
    
     -Televizyonda içerik önemli-
    
     Şahin, televizyon yayıncılığında yeni gelişmeler yaşandığını, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, Yahoo ve Apple gibi dünya devlerinin kendi kanallarını kurduğunu bildirdi.
     Türkiyede de çok sayıda televizyon kanalı bulunması nedeniyle rekabetin her geçen gün arttığını vurgulayan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
     Eğer kaliteli dizi koymazsanız arkada kalıyorsunuz. Artık televizyon kanalı kurmak veya televizyon sahibi olmak çok önemli bir şey değil. İçerik çok önem arz ediyor. Bunun için mutlak süratle içerikle ilgili bizim çok kaliteli şeyler üretmemiz gerekiyor ki hem Türkiyede hem de Apple, Google ve Yahooya bunu satarak tüm dünyaya izletelim. İşte yapılması gereken şey bu. Biz böyle bir çaba içerisine girersek inanıyorum ki daha başarılı olacağız ve dünya vatandaşı olmanın yoluna ereceğiz. Değilse daha çok sınırlarımız içerisinde hapsolmuş bir ülke olacağız.
     Şahin, bu yıl Türkçevizyonun Denizlide yapılacağını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Şahine cübbe giydirerek fahri doktora diplomasını takdim etti. Şahine, Yatağan Palası hediye edildi.
     Etkinlikte, PAÜnün kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla ataması yapılan ve yükselen bin öğretim elemanına hediyeler verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu /
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber TRT Genel Müdürü Şahine PAÜden fahri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER