Üzümcü Çayında balık ölümleri

Üzümcü Çayında balık ölümleri -Balıkesirdeki Üzümcü Çayında yayın, sazan ve bıyıklı gibi balık türlerinde görülen toplu ölümlerin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü inceleme başlattı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirdeki Üzümcü Çayında yayın, sazan ve bıyıklı gibi balık türlerinde görülen toplu ölümlerin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü inceleme başlattı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Ovaköyden geçen Üzümcü Çayında son günlerde görülen balık ölümlerine köylüler tepki gösterdi.
     Köylülerin yıllardır balık tuttuğu çaydan, ölen balıkların kıyıya vurmasının ardından çevreye kötü kokular yayılmaya başladığı belirtildi.
     Bir fabrikanın kostik atığını, arıtmadan çaya bıraktığını iddia eden köylülerin adına konuşan Necati Candan, bu atığın balıkları öldürdüğünü ileri sürdü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün çaydaki balık popülasyonunu artırmak için yıllardır yavru balık bıraktığını ifade eden Candan, şunları kaydetti:
     250-300 liralık maliyetle arıtabilecekleri atığı, çaya bıraktılar. Yayın, sazan ve bıyıklı gibi balık türleri, yavruları öldü. 7-8 kiloluk balıklar kıyıya vurdu. Harika doğası bulunan çayı kötü kokular sardı. 300 lira verin, balıkları, çayın eski güzelliğini geri getirebilir misiniz- O anda çocuklarımız yüzüyor olsaydı sonuç ne olacaktı- Özellikle gizlice hafta sonlarında, gece saatlerinde bırakıyorlar. Hafta sonu gelip inceleyecek kamu kurumu yok. Pazartesi olana kadar kostik, kilometrelerce gitmiş oluyor. Sudan alınan örneklerde kostik bulunmayacağı için suçsuz görünüyorlar.
     İhbar üzerine çaydan örnek olarak ölü balıklardan alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, inceleme başlattı. Yetkililer, ölü balıkların incelenmek üzere İzmire gönderildiğini, çaydaki sorunun kesin olarak ortaya konulmaya çalışılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Üzümcü Çayında balık ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER