Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Koçaldan muhtarlara ziyaret


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, belediye çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için mahalle muhtarlarını ziyaret etti.
     İlk olarak Süleymanbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Kandemiri ziyaret eden Koçal, ardından Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı Orhan Kayayı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mehmet Tokayı ziyaret etti.
     Muhtarların görüş ve düşüncelerinin belediyenin çalışmalarına katkı sağlayacağını belirten Koçal, Muhtarlarımız, mahallelerimizdeki memnuniyeti en iyi tespit eden insanlardır. Bu sebeple belediye olarak yapacağımız yatırımlarla ilgili muhtarlarımızla fikir alışverişinde bulunuyorum dedi.
     Koçal, Süleymanbey mahallesine yönelik yatırımların açılışını 4 Ekimde, Rüstempaşa Mahallesinin 3 Ağustosta, Fevzi Çakmak Mahallesinin ise 18 Ekimde yapılmasının planladığını belirtti.
    
     -Evlilik öncesi eğitim programı-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında, Evlilik Öncesi Eğitim Programının tanıtımına yönelik toplantı düzenlendi.
     Müdürlükte yapılan toplantıya merkez ve bağlı ilçe ve belde belediyelerin evlendirme dairelerinde çalışan görevliler katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, her açıdan sağlıklı ve mutlu toplumların, sağlıklı aile ile mümkün olacağını, belirtti.
     Sağlıklı ve mutlu ailenin oluşturulması için eğitimin gerekli olduğunu belirten Uzun, şöyle konuştu:
     Hem kültürümüzün ve inancımızın gereği olarak hem de bilimsel çalışmaların sonucu olarak sağlam temellere dayalı mutlu aileler oluşturmak için eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum. Evlilik öncesi eğitim programı ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, birbirleriyle etkili iletişim kurma yollarını keşfetmeleri ve olası sorunlarla nasıl baş edecekleri yönünde donanım kazanarak evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatının verilmesi amaçlanmaktadır.
     Uzun, ilki 29 Ocakta yapılan Evlilik Öncesi Eğitim Programı toplantılarının il genelinde devam edeceğini belirtti.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER