Zincir marketler hayvan pazarlarına rakip oldu

Zincir marketler hayvan pazarlarına rakip oldu -Kurbanlık satışında özellikle büyükşehirlerde kesim ve sonrasında kurban etinin paketle eve teslimi modeliyle, zincir marketler hayvan pazarlarının rakibi oldu (Fotoğrafl


İZMİR (A.A) - Zincir marketler, yaklaşık 10 yıldır her Kurban Bayramı sundukları kurbanlık satışı ve kesimi hizmetiyle, yetiştirdikleri hayvanları memleketlerinden büyükşehirlere getirerek pazarlarda satışa sunan besicilerin en büyük rakibi oldu.
     Büyükşehir yaşamının getirdiği zorluklar, kurban ibadetini yerine getirmede vatandaşlara geleneksel yöntemlerin dışında farklı çözümleri de getirdi. Bu noktada yaklaşık 10 yıldır vatandaşlara kurbanlık satışı ve kesimi hizmeti sunan zincir marketler, her geçen yıl daha çok rağbet görmeye başladı.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, küçükbaş hayvan satış fiyatı kurban pazarlarında ortalama 400-600 lira, büyükbaş hayvanlar ise bin 500-8 bin lira arasında değişirken, zincir marketlerde küçükbaş hayvanlar kilosuna göre 575 ile 730 lira, büyükbaş hissesi ise 695-730 lira arasında değerle satışa sunuluyor.
     Kurbanlık pazarları, fiyat noktasında daha pazarlığa açık geleneksel yapısıyla üstünlüğünü korusa da, zincir marketler de kesim ve sonrasında kurban etinin paketler halinde teslimi şeklinde sundukları hizmetle vatandaşlarca tercih ediliyor.
    
     -İster eve teslim ister hayır kurumuna bağış-
    
     Migros Alsancak İzmir Mağazası Müdürü Yonca Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterilerine internet üzerinden, telefonla ya da mağazalardaki formları doldurarak kurbanlık satışı hizmeti sunduklarını söyledi.
     Kurbanlık hizmetinde sadece satış yapmadıklarını bir bütün hizmet sunduklarını ifade eden Vural, İslami usullere göre mağazalarınca kesimleri yaptırılan kurbanlıkların etlerinin, müşterilerinin satın alma işlemi sırasında belirttikleri tercihlerine göre, bayramın ikinci ya da üçüncü günü paketlenmiş olarak ister adreslerine isterlerse bağış yapmak istedikleri hayır kurumuna teslim edildiğini kaydetti.
     Vural, sundukları kurbanlık hizmetine her yıl artan bir ilginin söz konusu olduğunu dile getirerek, Özellikle bu yıl büyük ilgi var. Kurbanlıklarının hem hijyen şartlarda hem de İslami usullere uygun kesilmesi gönül rahatlığıyla tercih etmelerini sağlıyor dedi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Zincir marketler hayvan pazarlarına rakip oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER