Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'da Genel Kurul'una katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17. Muhtarlar Toplantısında konuşacak. Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail kahraman ve heyetini kabul edecek. (11.00-13.00-16.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonundaki 175 eserinin açılışını yapacak. Davutoğlu ardından Marriott Otel'de Çalışma Meclisi toplantısına katılacak. (11.00-14.00-Ankara)

POLİTİKA

- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Merkez Yönetim Kurulu toplanacak. (13.00-Ankara)

- HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, kaçırılan asker yakınlarından oluşan heyeti kabul edecek. (11.00-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gaziosmanpaşa'da polis operasyonunda öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in Gazi Cemevi'ndeki cenaze törenine katılacak. (13.00- İstanbul)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret edecek. (Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara Sanayi Odası'nda TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu 2. Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (10.00-Ankara)

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Hak-İş IV. Kısa Film Yarışması ödül töreni ile resepsiyonuna katılacak. (17.00-Ankara)

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Başsavcılığı ve Medya İletişim Bürosunu ziyaret edecek. (10.00-Ankara)

- TBMM Genel Kurulu toplanacak. (14.00)

- Avrupa Birliği Uyum Komisyonu toplanacak. (10.30-Ankara)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu toplanacak. (11.00-Ankara)

- Dışişleri Komisyonu toplanacak. (11.00-Ankara)

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplanacak. (12.00-Ankara)

- MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP Milletvekilleri Emin Haluk Ayhan ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, HDP Adana Milletvekili Meral Daniş Beştaş basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30-14.00-Ankara)

- CHP'nin Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekilleri sırasıyla; Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nı (SES) ziyaret edecek. (10.00-10.30-11.15-Ankara)

- CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, kendisine yönelik 'vatan haini' iftirası attıkları gerekçesiyle Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti'nin 60'a yakın milletvekili ve hükümete yakın medyadaki haberlerle ilgili bugün dava açacak. Erdem, Selam Tevhid iddianamesini kapatan Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'a giderek, davasının yeniden açılmasını da isteyecek. (Ankara)

EKONOMİ

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin aylık olağan toplantısına katılacak. (15.00-İstanbul)

- TÜİK, 2014 yılı Mali Aracı Kuruluş istatistikleri ile Kasım ayı Konut Satış istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, Moskova temasları kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi bekleniyor. (Moskova)

- Irak Başbakanı Abadi, Çin ziyaretinin son gününde iş forumuna katıldı.
Abadi, konuşmasında IŞİD'in, ülkesindeki mevcudiyetinden bahsederek, Irak silahlı kuvvetlerinin IŞİD ile mücadeleyi sürdürdüğünü ve iki şehri geri aldıklarını söyledi. (Pekin)

- (ÖZEL)- MaraşKıbrısRum ve Kıbrıslı Türk müteahhitler inşa edecek.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, olası bir çözümde kapalı bölge Maraş'ı Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) değil Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Müteahhitler Birliği'nin yeniden inşa edeceğini söyledi. Gürcafer, "Kıbrıs Rum Müteahhitler Birliği (OSEOK) ile bir anlaşmamız var. Bu anlaşmanın içerisinde de Maraş var" dedi. (Lefkoşa)

- Mevlit Kandili nedeniyle Larnaka'daki Hala Sultan Tekkesi'ne ziyaret gerçekleştirilecek. (Güney Kıbrıs- Larnaka)

- Suudi Arabistan Kralı Selman Şura Meclisi'nde bir konuşma yapacak.(Riyad)

GÜNCEL

- Şehit Uzman Çavuş Eren Kılıç için Kocatepe Camii'nde öğleyin cenaze namazı kılınacak. (Ankara)

- Cizre'de geçen Perşembe günü çatışmada yaralandıktan sonra Ankara GATA'da tedavi edilirken şehit olan 47 yaşındaki Özel Harekat Polisi Atilla Güneş için GATA'da tören düzenlenecek. Şehit polis ardından Tokat'taki köyünde toprağa verilecek. (09.30-Ankara)

- Bitlis'te şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın cenazesi, Zonguldak'ın Beycuma Beldesi'ne bağlı Kaleoğlu Köyü'nde toprağa verilecek. (Zonguldak)

- Şırnak'ta düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Gökhan Ünaldı'nın cenazesinin Kırşehir'in Mucur ilçesinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor. (Kırşehir)

- Bilecik İl Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkıp ardından birliğine geri dönmeyen Mehmet Kurnaz'dan 48 gündür haber alınamıyor. Oğlunun akibetinden endişe eden gözü yaşlı baba Mehmet Kurnaz, oğlunun bulunması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Kurnaz, Erzurum İnsan Hakları Derneği Başkanlığı'na da müracaat ederek, oğlunun bulunması için yardım talep etti. (Erzurum)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak-Mardin)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- İzmir'in Menemen ilçesinde Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için anma töreni düzenlenecek. Törende ilk kez Menemen Belediye Başkanı konuşamayacak. (10.30-İzmir)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini yazar Ahmet Ümit ile gazeteciler Ümit Aslanbay, Cenk Başlamış ve Zarife Selçuk devralacak. (10.00- İstanbul)

- Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun ilk toplantısı, YÖK Başkanı Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilecek. (14.30-Ankara)

- Ankara Shopping Fest'in (Ankara Alışveriş Festivali) hediyesi 5 lüks otomobil törenle sahiplerine teslim edilecek. (14.00-Ankara)

SPOR

- Türkiye Kupası 2. haftasında yarın 6 maç oynanacak:

- Amedspor-Medipol Başakşehir (13.00)

- Kastamonuspor 1966-Galatasaray (13.45)

- Şanlıurfaspor-Bandırmaspor (14.00)

- Bucaspor-Aydınspor 1923 (16.00)

- Fenerbahçe-Antalyaspor (18.45)

- Akhisar Belediyespor-Karşıyaka (20.30) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER