Fikret Orman: Yarı finali burada oynarız diye umut ediyoruz


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde iyi gittiklerini belirterek, yarı finali, yapılmakta olan Vodafone Arena'da oynamayı umut ettiklerini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Arena'nın finansörü Aktif Bank'ta Genel Müdür Serdar Sümer, bir araya geldi.

Vodafone Arena'da bir araya gelen ikili ilk olarak stat inşaatını gezdi. Gezinin ardından Fikret Orman ve Serdar Sümer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aktif Bank'la bir süre önce anlaşma sağlandığını ve duyurusunun bugün yapıldığını dile getiren Başkan Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Aktif bankçılar önemli bir mütevazilik gösterip bunun lansmanıyla alakalı bize süresel olarak hiçbir baskıda bulunmadılar. 'Stadyum çıksın bizim esas niyetimiz stadyumu finanse etmek' dediler. Fakat tüm spor kamuoyunun ve Beşiktaşlıların bilmesi gereken şudur. Beşiktaş kendi kaynaklarıyla yapmış olduğu bu stadyumda en önemli desteği Aktif Bank ailesinden görmüştür. Çünkü stadyumun finansı için yapılan anlaşmalar stat bittikten sonra devreye girecektir. Fakat bu bitme süresine olan riski Aktif Bank yönetim kurulu ve yöneticileri 'biz Beşiktaş'a güveniyoruz. Bu stat yapılacak bizim de tuzumuz olsun. Bu yatırım bankası olan Aktif Bank'ın gururu olsun' diyerek bizi desteklediler. En zor günümüzde yanımızda oldular. Ben Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak camiamız adına teşekkür etmek istiyorum."

"ALLAH KISMET EDERSE ÇATIYI TAVANDA GÖRMEYE BAŞLARIZ"

Stadı bitirdiklerini belirten Başkan Fikret Orman, "Hep beraber hayatımıza önemli bir tarih yazacak bir şey yapıyoruz. Biz bunu yaparken bence Aktif Bank da önemli bir projeyi finanse ettikleri için kendileriyle gurur duymalılar onlar da her zaman öyle söylüyorlar. Artık sonlarına doğru geldik Allah kısmet ederse çatıyı tavanda görmeye başlarız, koltuk montajlarına ve stadyumun diğer işlerini bitirmeye döneceğiz." şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLUK KUPASINI LİDER TAKIMIMIZLA BURADA KALDIRMAK İSTİYORUZ"

Fikret Orman, ligde lider olarak devam ettiklerini hatırlatarak, en büyük arzularının lider takımla şampiyonluk kupasını Vodafone Arena'da kaldırmak olduğunu belirtti. Stadın bitiş tarihi ile ilgili planlarının olduğunu ama çok da bahsetmek istemediğini dile getiren Orman, şöyle devam etti:

"Bu kamuoyunda yanlış algılamalara, anlamalara sebep oluyor. Bazen nazar değiyor. O zaman işlerimiz bu stresten yanlış gidiyor. Hep söyledim biz buraya bir an evvel dönüp lider olan takımımızla şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz. En büyük arzumuz o. Yorulduk biz de bu yorgunluğu açılışıyla bitirmek istiyoruz."

Artık sonuna doğru geldiklerini anlatan Başkan Fikret Orman, "İnşallah futbol takımımızın yapılanması, stadyum, tesislerimizin hepsi bu mayıs ayında herkesin anlayabileceği şekilde sonuçlanmış olacak." dedi.

Soruları da cevaplayan Fikret Orman, stadın bittikten sonra Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapıp yapmayacağı yönündeki bir soruya, "Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili sayı zorunluluğu var 52 - 53 bin gibi. Bizim stadımız 42 - 43 bin seviyesinde ama inşallah UEFA'da bu sene yolumuza iyi gideriz, finali değil de yarı finali burada oynarız diye umuyorum." cevabını verdi.

"TARAFTARLARIMIZIN İSTANBUL'DAKİ MAÇLARA İLGİSİNDEN MEMNUN DEĞİLİM"

Fikret Orman, taraftarların İstanbul'da oynadıkları maçlara ilgi göstermemesinden şikayet etti. Konuyla ilgili bir soru üzerine Başkan Fikret Orman, "Özellikle İstanbul'da yaptığımız maçlarda taraftar ilgisinden memnun değilim." diyerek, şöyle devam etti:

"Oynadığımız yerler belli. Olimpiyat Stadı ya da Fatih Terim Başakşehir Stadı'nda maçlarımızı oynuyoruz. O çevrede 3 milyon insan oturuyor bunların bir milyonu Beşiktaşlıdır. Biz orada 5 – 6 bin kişiye oynarsak bana göre ayıp oluyor. Bu kadar zorluklar içinde mücadele veren bir camiaya taraftarımızın özellikle maçlarımıza gelerek destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Soğuk, soğuk evet ama Rusya'ya gittik orada 4 bin taraftarımız vardı.

Özellikle bu sene büyük bir camiasıyla çok özlenen şampiyonluğa koşan bir Beşiktaş'ın daha fazla taraftar desteğine ihtiyacı var. Bu uzun bir maraton şu anki olduğumuz yerin önemi yok. Ligin sonunda olduğumuz yer önemli. Onun için de taraftar desteğimize çok ihtiyacımız var. Memnun olduklarımız var olmadıklarımız var Kartal Yuvası satışlarımız her sene yüzde 40 – 50 civarında büyür seviyede. Stadımız olmadığı halde geldiğimizden bu yana satışlarımız yüzde 600 artmış durumda. Stadımız bittiğinde yüzde bin büyüyeceğimizi ön görüyoruz."

AÇILIŞI BARCELONA İLE YAPMA NİYETİ

Fikret Orman, stadın açılışını İspanya'nın en önde gelen takımlarından ve milli futbolcu Arda Turan'ın da formasını giyeceği Barcelona ile yapma gibi niyetlerinin olduğunu söyledi. Orman, stadın açılışının çok zor bir döneme gelebileceğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz bizim ana sponsorlarımızdan bir tanesi Beko, Beko bizden başka bir de Barcelona'nın ana sponsoru. Açılış maçını eğer organize edebilirsek Barcelona ile yapmak istiyoruz açıkçası. Şu an öyle bir niyetimiz var ama oluşabilmesi için de açılış tarihinin, bizim ve oynayacağımız takımın maç programının netleşmesi lazım."

"SEYİR ZEVKİ GÜZEL BİR OYUN SEYRETTİRMEK İSTİYORUZ"

Antalyaspor'u 5 – 1'le geçen Beşiktaş'ın rakiplerinden oldukça üstün bir oyun ortaya koyduğu yönündeki bir soru üzerine de Orman, "Seyir zevki güzel bir oyun seyrettirmek istiyoruz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Beşiktaş'ı ilk önce bir şişiriyorlar üzerinde bir spekülasyon yaratılıyor. Biz seyredenlere futbolu sevenlere hangi takımdan olursa olsun seyir zevki güzel bir oyun seyrettirmeye çalışıyoruz. Dün de güzel bir maç oynandı. Şunu da söyleyeyim çok güzel bir stat yapılmış. Kimlerin emeği varsa Allah onlardan razı olsun."

SERDAR SÜMER: VODAFONE ARENA TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL STADI OLACAK

Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer ise Vodafone Arena'nın gerek lokasyon, gerek kullanılan teknoloji, gerek de ambiyans açısından Türkiye'nin en güzel stadı olacağını belirtti.

Serdar Sümer, Aktif Bank olarak görevlerinin bilincinde olduklarını da belirterek, "Bizim için Türkiye'nin en büyük özel sermayeli bankası olan Aktif Bank için bu stadın finansmanına katkıda bulunmamız bizim için büyük bir gurur kaynağı. Gerek lokasyon, gerek kullanılan teknoloji, gerek stadın ambiyansı olarak bu Türkiye'nin en güzel stadı olacak. Biz de çorbada tuzumuz olduğu müddetçe bizim için sevinç ve gururdur. Bunun stadın finansmanında başkan ve yönetimimizin Beşiktaş camiasının arkasındayız. Buradaki nazarlar ne olursa olsun Aktif Bank olarak görevimizin bilincinde ve arkasındayız." ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fikret Orman: Yarı finali burada oynarız diye umut ediyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER