Berkin ve Burakcan'ın ölümüyle ilgili dikkat çeken görüntü

Gaz bombasıyla fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin ve o gece çıkan olaylarda ölen Burakcan’la ilgili dikkat çeken iki görüntü ortaya çıktı.

Berkin ve Burakcan'ın ölümüyle ilgili dikkat çeken görüntü

Gezi Parkı eylemlerinin sürdüğü 16 Haziran’da, ekmek almaya giderken başına gaz bombasının isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasına giren bir fotoğraf ortaya çıktı. 

Taraf gazetesinin haberine göre, soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen P.K.’nın, Elvan vurulmadan dakikalar önce çektiği fotoğrafta yaklaşık sekiz polis yer alıyor. Fotoğrafta yer alan polislerin, Elvan’a ateş eden polisler olma ihtimali üzerinde duruluyor.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca tanık olarak dinlenen ve söz konusu fotoğrafı çeken P.K. ifadesinde şunları söylemişti: “Astım hastasıyım. M.B. hanımla Cumartesi günü çalışmaya başladık. Cumartesi günleri mesaimizi uzatırız. Akşam da uzunca bir müddet çalışırız. O gün de Cumartesi günü akşam 23.00’te işimiz bitti. Ancak dışarıda çok yoğun olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Korktuk, M.B. hanımla poliklinikte kalmaya karar verdik. Pazar sabahı uyandığımızda dışarıda olayların tekrar devam ettiğini gördük. Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı rahatsızlandım. Sabah 06:40 sıralarıydı.
 
“FOTOĞRAFI BEN ÇEKTİM”

Kalkıp ilaçlarımı alacaktım. M.B. hanım da hiç uyumamıştı. M.B. hanım sokakta bekleyen bir grup polise pencereyi açarak ‘asistanım astım hastası, lütfen gaz sıkmayın’ dedi. Polisler de ‘içeriye gir’ diyerek bağırdılar. Biz de pencereyi kapatıp içeri girdik. Daha sonra geçtiğimiz yan odadan cep telefonuyla poliklinik önünde sokakta bekleyen polislerin fotoğrafını çektim. Sonra ikimiz de uyuduk. Bana göstermiş olduğunuz fotoğraf benim çekmiş olduğum fotoğraftır.”


 
 
BURAKCAN OPERASYONU: 8 GÖZALTI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün sabah Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli’de düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın cenaze töreninden sonra, gece çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetmiş 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmayı İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yürüttü. Polis, olayın yaşandığı yer ve yakın çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini taradı. Görüntülerde ellerinde tabanca ve tüfek bulunan kişilerin varlığı belirlendi ve bu kişilerin tespit edilmesine yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalarını tamamlayan polis dün sabah Okmeydanı, Beyoğlu ve Sultangazi’de bazı adreslere operasyonlar düzenledi.
 
800 POLİS KATILDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. 800 polisin katıldığı baskınlarda 25 ayrı adrese giden ekipler 8 kişiyi gözaltına aldı. Burak’ın öldürülmesi 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgileri araştırılan şüphelilerin DHKPC'den polis kayıtlarının bulunduğu belirtildi. Aramalarda 2 tabanca ve 1 pompalı tüfekle çok sayıda tabanca fişeği de ele geçirildi. Pompalı tüfek ve 2 tabancanın incelenmek için Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi. Tabancaların Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılıp kullanılmadığının incelemelerin ardından netleşeceği belirtildi.
 
GÖRÜNTÜLER DAĞITILDI

Polis soruşturma süresince elde ettiği görüntüleri basına dağıttı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, elinde tabanca bulunan bir kişiyle, bir torba içersinde olay yerine getirdiği pompalı tüfeği bu torbadan çıkarıp havaya doğru ateş eden bir kişi görülüyor.
 
<< Önceki Haber Berkin ve Burakcan'ın ölümüyle ilgili dikkat çeken... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER