Yeni ses kaydında gündemi sarsacak iddia!

İnternette yayımlanan yeni ses kaydında, Başbakan, Aydın Doğan aleyhine açılan davaya ilişkin eski Adalaet Bakanı'ndan bilgi aldığı ve 'SPK kesinlikle mahkûmiyet diyor' ifadesini kullandığı iddia edildi.

Yeni ses kaydında gündemi sarsacak iddia!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı internette yayımlandı.  İki telefon görüşmesinin birleştirildiği kayda göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kanunu’na muhalefetten Aydın Doğan aleyhine açılan davayı takip eden Başbakan Erdoğan'ın, davanın nasıl beraatle sonuçlandığını sorguladığı iddia edildi. Kaydın devamında, dava sürecinin Yargıtay’da nasıl seyredeceği görüşülüyor ve Başbakan olduğu iddia edilen kişi, dönemin Adalet Bakanı olduğu iddia edilen kişiden "işi yakın takibe almasını” istediği öne sürülüyor.  Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internete düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen  telefon konuşması karşısında dehşete kapıldığını söyledi.

"Başçalan" adlı Twitter kullanıcısı tarafından eklenen yeni ses kaydında iddiaya göre; Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişiye Aydın Doğan hakkındaki bir dava hakkında talimat veriyor. Yayınlanan ses kaydında 2 ayrı görüşme yer alıyor. haberler.com'da yayınlanan ses kaydının dökümü şöyle; 

"ONUN İÇİN ÇOK AĞIR OLACAK"

Ses kaydındaki iddiaya göre; Başbakan olduğu öne sürülen kişi Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişiye, Aydın Doğan'ın bir davası olduğunu, bu davayı hızlandırma ihtimalleri olduğunu, bu davayla ilgili SPK'daki bağlantıların dikkate alınmasını, görünenin onunla ilgili çok ağır bir şey olacağını bu yüzden önem arz ettiğini ve bizzat Ergin tarafından takip edilmesini söylüyor. Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi ise o davayla ilgilendiğini söylüyor.

"BAŞBAKANLIK'TA TOPLANTIDAYIZ"

Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses, "Ankara'da ne var ne yok?" diye soruyor. Bu soru üzerine Ergin olduğu iddia edilen ses, "Efkan Bey, Bekir Bey, ve ben Başbakanlık'ta toplantıdayız. Askerlerin Yüce Divan'da yargılanmasına ilişkin konuyu görüşüyoruz." diyor.

ASKERLERİN YÜCE DİVANDA YARGILANMA KONUSU

Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin "Daha ne var ki?" sorusu üzerine, Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses Anayasa Mahkemesi'ni devlette en üst makama çıkaran düzenlemeler olduğunu bu düzenlemelerle Anayasa Mahkemesi'nin Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın da üstüne çıkarıldığını, iddianamayi kendi hazırlayacaklarını ve savcılık makamının da kendileri olacağını yani Anayasa'ya aykırı bir şey getirmeye çalıştıklarını söylüyor.Ergin olduğu iddia edilen kişi, konuyu Başbakan olduğu iddia edilen kişiye arz edeceklerini iletiyor. Bunun üzerine Başbakan'a ait olduğu ileri sürülen ses, Ankara'ya gelemeyeceğini acil bir şey olursa telefondan ulaşılmasını istiyor.

2. GÖRÜŞME

2. görüşmede yine iddiaya göre; Başbakan ve Sadullah Ergin arasında geçiyor. İddiaya göre; Başbakan olduğu iddia edilen ses Ergin'e, Aydın Doğan'ın davasının görüldüğünü ve Doğan hakkında beraat kararının verildiğini söylüyor.

"HAKİM ALEVİ"

Bunu üzerine Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses hakimin "Alevi" olduğu yönünde bilgi aldığını söylüyor. Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses davanın 2 Temmuz'da görüldüğünü söylüyor ve Abuzer. K. adını veriyor. Kararı bu adamın verdiğini söyleyen Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses, daha önceki verilmiş kararlar üzerinde direndiğini ve SPK'nın şu anda şok olduğunu söylüyor.

"BU İŞ ORADA SÖKMEZ"

Bu sözler üzerine Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses, bu direnmenin bir anlam ifade etmediğini ve davanın Yargıtay'da Ceza Genel Kurulu'na gideceğini, orada sorun olmayacağını söyleyerek, "Bireysel hakimde çalışır da Genel Kurul dediğimiz kalabalık bir yapıdır. Bu iş orada sökmez Başbakanım." diyor.

"KESİNLİKLE MAHKUM EDİLMELİ"

Başbakan olduğu iddia edilen seste bu konuşmalar üzerine SPK'nın çok hassas olduğunu ve kesinlikle mahkum edilmeleri gerektiğini söylüyor. Ergin'e ait olduğu iddia edilen kişi de, orada bir tane münferit hakimin kendini buna adayarak o şekilde bir yaklaşım sergilemiş olabileceğini, kendilerine gelen bilgide de olumsuz biri olduğunu ancak bu bilgiler kendilerine geldiğinde daha duruşmanın yapılmadığını söylüyor.

"BİZ ONUNLA OYNAMIŞ MIYDIK?"

Ceza Kurulu'nun kişi sayısının kaç olduğunu soran Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses, Ergin'e ait olduğu öne sürülen sesten 25-30 kişilik bir yapı cevabını alıyor. Bu sözlerden sonra Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses, "Çıkardığımız son kanunla biz onunla oynamış mıydık." diyor. Ergin ise son değişikliklerle Yargıtay'da 38 daire olduğunu söylüyor.

"ARKADAŞLARLA BAKANLAR KURULU ÖNCESİ GÖRÜŞÜRÜZ"

Aynı görüşmede devam eden konuşmaya göre; Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses Ali Babacan'la birlikte olduğunu ayın 20'sinde adli tatil başladığını ve Hüseyin Albay'ın durumunun bu tatilden önce halledilmesini istiyor. Ergin'e ait olduğu iddia edilen seste buna karşılık Ali Babacan'la temasa geçeceğini, Ceza Genel Kurulu'ndaki arkadaşlarıyla Bakanlar Kurulu öncesinde görüşerek onlara gerekli hassasiyetler konusunda bilgi vereceğini, Hüseyin Albay'a ait olan duruşmanın da 18'inde adli tatilden önce bitirilmesini öngördüğünü söylüyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TAPE AÇIKLAMASI: DEHŞETE KAPILDIM

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ,Başbakan Erdoğan ile Adalet eski bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen tapelerle ilgili; “Bu sabah dinleme fırsatı buldum inanın dehşete kapıldım. Nasıl olurda bir ülkenin başbakanı bir işadamını mahkum ettirmek için özel çaba harcar. Bu açıkça bize demokrasinin olmadığını gösterir” dedi. 

Başbakan’ın yasama ve yargının kendisi için ayak bağı olduğunu daha önce itiraf ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öyle anlaşılıyor ki, kendi diktasını egemen kılmak için her alana müdahale ediyor. İnsanları mahkum ettirmek için özel çaba harcıyor. Daha üzücü olanı, direnmesi gereken bir Adalet Bakanı’nın ‘Emredersiniz’ diye bir tavır takınması.” 

<< Önceki Haber Yeni ses kaydında gündemi sarsacak iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER