Kadın Basketbol Milli Takımı, Avrupa elemelerine iyi başlamayı hedefliyor


Avrupa şampiyonası elemelerindeki ilk maçına cumartesi günü İsrail mücadelesiyle başlayacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı hazırlıklarına devam ediyor.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, takımın birlikte oynamaya alıştığını söyleyerek, "Her takımı oynamadan yenmemiz söz konusu değil, mücadele etmemiz lazım, gücümüzü ortaya koymamız lazım. Bir hafta içerisinde mümkün olduğu kadar iyi hazırlanmaya çalışıyoruz." dedi.

A Milli Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk maçına cumartesi günü oynayacağı İsrail karşılaşmasıyla çıkacak. Hazırlıklarını Ankara Arena'da devam eden milli takımda antrenör ve oyuncular basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, uzun zaman sonra sezon içerisinde bir eleme grubu oynandığını söyledi. Akkaya, oyuncuların liglerden yorgun geldiğini ifade ederek, "Avrupa kupalarından geliyorlar, profesyonel lig maçları oynuyorlar. Bir hafta içerisinde mümkün olduğu kadar iyi hazırlanmaya çalışıyoruz. Takımımız daha önce birlikte oynayan bir takım. Her takımı oynamadan yenmemiz söz konusu değil, mücadele etmemiz lazım, gücümüzü ortaya koymamız lazım." ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Basketbol takımının Ankara Arena Spor Salonu'nda Ankaralı seyircilerin desteğiyle çok büyük başarılar kazandığını söyledi. "Yine seyircilerin desteğiyle bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum ama çok kolay bir maç olmayacak" diyen Akkaya, "Hiç hazırlık maçı yapmadan oynayacağımız bir maç olacağı için bir handikap olacak. Tabii karşı takım için de bir handikap ama karşı tarafın yeni Amerikalı devşirme oyuncuları var. Onlarda bir ümit olarak çıkmaya çalışacaklar. Ama biz kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağı ve kazanacağımıza inanıyorum." açıklamasında bulundu.

"BİRSEL VE NEVRİYE YORGUNLUKLARINDAN DOLAYI GELMEK İSTEMEDİLER"

Akkaya, oyuncuların durumuyla ilgili soruları da cevaplarken, "Birsel ve Nevriye sakatlıklarında dolayı gelmediler, yorgunluklarından dolayı gelmek istemediler, dinlenmek istediler. Tabii ki biliyorsunuz bu uzun bir maraton, 2016 Şubat'ta olacak yazın olimpiyat elemesi var, ondan sonra Kasım'da bir daha oynanacak. Herkesi mümkün olduğu kadar fazla bir şekilde kullanmaya çalışacağız." diyerek, şöyle devam etti:

"Bizim ilk hedefimiz bu maçları kazandıktan sonra da olimpiyat elemelerini kazanıp olimpiyata gitmek. Peş peşe iki defa olimpiyata giden kadın takımı olmak bizim için büyük bir gurur olacak. Dediğim gibi uzun bir maraton. Biz bunu perde perde düşünüyoruz. Birinci perdeyi bu hafta sonu oynayacağız. Perşembe günü de Bosna maçı var. En azından 2 maçı da kazanıp Şubata kadar rahat bir şekilde hazırlanmak istiyoruz."

Olimpiyat elemelerine hak kazanılmasının çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Genel Menajer Arzu Özyiğit de, Avrupa şampiyonası elemelerinin önemine dikkat çekti. Özyiğit, "Önceki hedefimiz elemeleri geçmek. Biliyorsunuz bu sene sistem değişti. Eskiden direk katılıyorduk ama artık Avrupa şampiyonu dışındaki takımlar eleme oynamak durumunda. Önümüzde tabii ki zorlu bir maçımız var. Bunu da en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

İsrail maçıyla ilgili üst düzey güvenlik önlemlerini değerlendiren Özyiğit, "Sportif anlamda hiçbir sıkıntı yok. Çünkü spor barış ve kardeşliktir. Maç biter tokalaşır, en iyi şekilde ağırlarız burada. Herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz. İsrail her spor branşında zaten ekstra güvenlik önlemleri isteyen bir ülke. Ancak bizim milli takımımızda en az onlar kadar değerli ve önemli. O yüzden sadece kendi takımımızın güvenliğimiz için en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınacaktır. O yüzden İsrail de faydalanabilir. Onları da en iyi şekilde korumak bizim görevimizdir." dedi.

"İNŞALLAH SEYİRCİMİZİN DE DESTEĞİYLE KAZANACAĞIZ"

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Esra Ural ise İsrail maçının şampiyonaya gidebilmek için çok önemli olduğunu belirterek, "Burada, taraftarımızın önünde ilk maçımızı kazanıp diğer maça gitmek itiyoruz. Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz şuanda. Rakibimizi izledik, ona göre eksiklerimizi ya da yapmamız gereken savunma teknik, taktik işlerimize bakıyoruz. İnşallah seyircimizin de desteğiyle kazanacağız ve emin adımlarla hedefimize ilerleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Esra Ural, "Bizim de zaten devşirme oyuncularımız var. Sonuçta biz zaten Türklerle de yabancılarla da oynuyoruz. Ülke basketbolu olarak İsrail'in de birçok Avrupa takımının da önündeyiz. Biz düzgün kendi prensiplerimiz dahilinde ciddi bir şekilde oynadığımız zaman bizim için bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum." dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ, HEDEF MAÇLARIMIZ BUNLAR"

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Bahar Çağlar da kampın iyi gittiğine işaret ederek, "Kısa bir hazırlık dönemi yaşıyoruz. Önemli bir maça çıkacağız. Elimizden geleni yapacağız, hedef maçlarımız bunlar. Eleme grubu oynuyoruz ve gruptan çıkıp Avrupa şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz. Sakatlıklar var, tedaviler devam ediyor. Maç gününe kadar en iyi şekilde hazır olup maça çıkmak hedefimiz." diye konuştu.

"ONLARIN YOKLUĞUNU ARATMAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Oyuncu Yasemin Begüm Dalgalar, hazırlanmak için az sürelerinin olmasına rağmen iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Şu anda ilk hedef maçımız İsrail. Evimizde Ankara'da seyircilerin önünde kazanmak istiyoruz. İsrail'den sonra Bosna maçı için çalışmaya başlayacağız. İkisinden de galibiyetle çıkmaya çalışıyoruz. Çok önemli eksikliklerimiz var. Birsel abla, Nevriye abla gibi. Onlarsız daha çok mücadele edeceğiz. Onların yokluğunu aratmamaya çalışacağız." ifadesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadın Basketbol Milli Takımı, Avrupa elemelerine iyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER