Nazlı Ilıcak'tan Palaz ve Bulut'un tahliyesiyle ilgili çarpıcı yazı

Bugün Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında 'böcek' davasında tahliye edilen TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve Erdoğan'ın yakın Koruma Müdürü Zeki Bulut ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Ilıcak, havuz medyasının o günkü manşetlerini hatırlatıp Erdoğan'a 'bunları unutalım mı? diye sordu.

Nazlı Ilıcak'tan Palaz ve Bulut'un tahliyesiyle ilgili çarpıcı yazı

Geçtiğimiz gün Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazına (böcek) ilişkin, Ankara'da görülen davada 8 kişiye beraat kararı verildi. Beraat kararı verilenler arasında TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve Erdoğan'ın yakın Koruma Müdürü Zeki Bulut da vardı.

Gazeteci Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında bu tahliyelere değinerek havuz medyasının ve Erdoğan'ın o günkü manşet ve söylemlerini hatırlattı.

Ilıcak, "Tayyip Erdoğan, “Artık eskiye dönüp bakmayalım, gözlerimizi ileriye dikelim” diyor. Peki yapılan zulüm, yapanın yanında kâr mı kalacak? Böcek iftirasıyla kimlere işkence edilmedi ki! O günlerde atılan (16 Haziran 2014) manşetleri görüyorsunuz. Bunları unutalım mı?" diye sordu

İŞTE NAZLI ILICAK'IN O YAZISI

Tayyip Erdoğan, “Artık eskiye dönüp bakmayalım, gözlerimizi ileriye dikelim” diyor. Peki yapılan zulüm, yapanın yanında kâr mı kalacak? Böcek iftirasıyla kimlere işkence edilmedi ki! O günlerde atılan (16 Haziran 2014) manşetleri görüyorsunuz. Bunları unutalım mı?

Sabah: “Böcekten koruma müdürleri çıktı… Böcek soruşturmasında şok. Başbakan’ın eski Koruma Müdürü (Zeki Bulut) ile Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı (Mehmet Yüksel) dahil 11 Emniyetçi gözaltında.”

Star:Paralel örgüte 6 ilde operasyon… İhanet böceklerine casusluk baskını. Tarihin en büyük casusluk operasyonu. Başbakan Erdoğan’ın makam aracı ve ofisine böcek yerleştiren eski Koruma Daire Başkanı ve Koruma Müdürü dahil 11 paralel Emniyet mensubu gözaltına alındı.”

Akit: “Paralel çeteye 5 ilde düzenlenen operasyonda 11 gözaltı. Casusluğa baskın… Başbakan’ın en yakınına sızmışlar.”

Akşam: “Casus böcekler… Başbakan Erdoğan’ın makam aracına ve ofisine böcek yerleştirip, kayıtları servis eden çeteye yönelik soruşturmada operasyon. Eşzamanlı baskında 11 Emniyetçi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Başbakan’ın eski Koruma Müdürü Zeki Bulut da var.”

Takvim: “Böceklerin efendisi… Başbakan’ı dinleyenler yakın korumaları çıktı. Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un da aralarında bulunduğu 11 polis gözaltına alındı. Casus böceklerin paralel işi olduğu anlaşıldı.”

Tayyip Erdoğan da o “casusluk çetesini”, yargıdan önce, Pensilvanya’ya bağlamıştı bile… Cezayir ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplarken, “Bu paralel yapının nerelere sızdığı artık yargı sürecinde. Bu yapının kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı var” (20 Kasım 2014-Star) demişti.

Polislerden sonra, sahte rapor vermeyen Hasan Palaz, sanık yapıldı ve cezaevine konuldu. Sabah Gazetesi olayı tersine çevirerek duyurdu ve Palaz’ın sahte rapor hazırladığını iddia etti.

Sabah: “Paralel yapının kozmik ismi Hasan Palaz, TÜBİTAK başkan yardımcısıyken, Erdoğan’ın dinlendiği böcek soruşturması için, sahte rapor hazırlatınca yakayı ele verdi.” (31 Mart 2015)
***
Eee şimdi ne oldu? Hasan Palaz da, hedef gösterdiğiniz Zeki Bulut ile Mehmet Yüksel de beraat ettiler. Sadece 2 polis, o da casusluktan değil, gizliliği ihlâl ve gizli belgelerin ele geçirilmesi gerekçesiyle ceza aldılar. Pensilvanya irtibatından ise hiç söz edilmiyor.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, teknik inceleme sonucunda, silikonun donmasına göre böceğin prize yerleştirildiği tarihi belirlemişti: “4-5 Aralık 2011’de Başbakan’ın ofisine ve konutuna böcekler kondu” demişti. MİT’in, polisleri suçlayabilmek için “Tarihi önceye çekin” ısrarı karşısında da, bu baskıyı kamuoyuyla paylaşmıştı. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı, Palaz’ı doğruluyor. Hem onun hem de böceği yerleştirdiği ileri sürülen polislerin beraatine hükmedildi.

Velev ki polisler suçlu olsun… Buradan yola çıkarak nasıl Cemaat’i hedef gösterdiniz? Zaten benim anlatmak istediğim cadı avı böyle bir şey.

Çok sayıda polis cezaevinde tutuklu. Hidayet Karaca da aynı durumda. Sözde, hep birlikte bu kişiler “Fethullah Terör Örgütü”nün üyesi konumundaymış!!! Darbeye teşebbüs etmişler!!! İddianame bir türlü yazılamıyor. Zira yalan ve iftira üzerine bir metin ortaya çıkarmak kolay değil. Ne kadar âlim olursa olsun, hiçbir hukukçu yolsuzluk dosyasından darbe teşebbüsü üretemez.







Böcek soruşturmasında Tayyip Erdoğan Pensilvanya’yı hedef göstermişti (20 Kasım 2014). Ama Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı öyle demiyor.

Hasan Palaz tutuklanınca, havuz medyası, onu, “Paralelin kozmik ismi” diye işaret etmişti. (31 Mart 2015.) Palaz beraat etti.


<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak'tan Palaz ve Bulut'un tahliyesiyle ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER