Başbakan Erdoğan: Karşılık olarak bunları veriyoruz

Başbakan Erdoğan çözüm süreci için “Maç 90 dakika ve uzatmalar da dahil bitene kadar temkinli olurum” dedi.

Başbakan Erdoğan: Karşılık olarak bunları veriyoruz

Başbakan Erdoğan, Danimarka ve Hollanda ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugün'de yer alan habere göre Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

* Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan mesajı oldukça umut verici. Ancak siz halen temkinlisiniz?

Temkini netice alana kadar bırakmam. Maç 90 dakika ve uzatmalar da dahil bitene kadar temkinli olurum. Toplum ciddi manada çözüm sürecini satın aldı. Bana her kesimden 'Aman Başbakanım bu işi bitirin' diyorlar. Türkiye dışına çıkıştan sonra olay çok daha güven verici hale gelecek.

* Hollanda temaslarınız sırasında bu konu muhataplarınız tarafından dile getirildi mi?

Takdir var. Hollanda Kraliçesi ile görüşürken ona Öcalan'ın konuşmasını içeren bir metin getirdiler. Ajanslardan mı elde ettiler bilmiyorum. Ben de kendisinden metni istedim. Verdi. İmzalayarak vermesini istedim. ‘Belki ileride hatıralarımı yazarsam kullanırım' dedim. Tarihe not düşmek adına... O da imzalayarak verdi.

* Bu süreçte Meclis'te herhangi bir yasal düzenleme olacak mı?

Hayır. Yasal düzenlemeye gerek yok. İlla yasal bir düzenleme gerekiyorsa bakılır. Ülke ve milletin menfaatlerine bakarız. Bu iş başarılırsa Doğu'da ve Güneydoğu'da ciddi bir ekonomik sıçrama yaşanır.

* O bölgede kömür madeni bakımından da zenginlik var. Yatırımlar için müsait...

Evet. Mesela Şırnak'ta zengin kömür madeni rezervleri var. O bölgede 100 yıllık rezervler var. Başka termik santral yatırımları da olabilir. Ancak büyük projelere destek yetersiz. Medya da tamamlanan yatırımlara yeterince yer vermiyor.

* Öcalan'ın mesajı içerik olarak çok zengin. Sizin açıklamalarınızdan da etkilenmiş gibi...

Olabilir. Televizyon izleyebiliyor artık.

* Karşılığında ne verildi?

Karşılık olarak bu ülkenin güvenini, huzurunu, istikrarını, mutluluğunu veriyoruz. 781 bin kilometrekarede egemen olmayı vadediyoruz.

* Diyarbakır'da 'Bayrak olsa iyi olurdu' dediniz...

Evet. Keşke olsaydı. Mesela platformda Kürtçe Nevruz kutlanıyordu. Yanında Türkçe de 'Nevruzunuz kutlu olsun' diye yazılsa ne olurdu?Tabii bunda da bir hayır vardır. Niyet hayır akıbet de hayır olur inşaallah.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Karşılık olarak bunları veriyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER