Kılıçdaroğlu hükümete ağır konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu ve Kuran'daki bazı ayetlerle dalga geçildiği öne sürülen ses kaydıyla ilgili hükümete sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu hükümete ağır konuştu!

Kılıçdaroğlu, Tokat'ta eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu ve Kuran'daki bazı ayetlerle dalga geçildiği öne sürülen bir ses kaydıyla ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

ERDOĞAN NEDEN SESSİZ? O SÖZLERİ BİR CHP'Lİ SÖYLESEYDİ YER YERİNDEN OYNARDI

"Allah aşkına Tokatlıların vicdanına sesleniyorum, Kur'an-ı Kerim bütün İslam dünyasının ortak kitabıdır. Hepimizin saygı duyduğu bir kitaptır. Asla ve asla oradaki hiçbir ayetle ilgili farklı bir şey söylemeyiz, huşu içinde okuruz, saygı duyarız. Bu adam kalktı internette bir gazeteciyle konuşuyor. Özür diliyorum ama ağza alınması gereken laflar ediyor. Şimdi ben Tokatlıların vicdanına sesleniyorum, eğer bunu diyelim ki CHP'den bir kişi söyledi. Emin olun kıyamet kopardı. Hükümet kıyameti koparırdı. Biz ne yapardık, derdik 'kusura bakma kardeşim inançlarla dalga geçiyorsan senin bu partide yerin yoktur' derdi.

Neden, çünkü CHP her inanca saygı gösterir. Peki bu başçalan Kur'an-ı Kerim'le dalga geçen bu bakan hakkında bir şey söyledi mi? Partisinden attı mı? O zaman ayın 30'u geliyor, sandığa gideceğiz o dersini vermiyorsa dersini biz vereceğiz.

Düne kadar CHP hakkında neler söylüyorlardı; 'CHP şöyledir, böyledir. CHP şunu yaptı, bunu yaptı' diye. Kirli yüzleri görünüyor, kirli dilleri görünüyor, ahlaksızlıkları görünüyor, inanca saygı göstermedikleri görünüyor. 'Ben her Cuma günü Kur'an'dan bir ayet sallarım' diyor. Şimdi ben Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma seslenmek istiyorum; bu kişileri tanıdınız mı, tanımanız gerekir. Yolsuzluk, hırsızlık, kul hakkı yemek bunlarda var, tüyü bitmemiş hakkını yemek bunlarda var. Bakanların çocuklarının yatak odalarına milyonları sıralamak, boy boy para kasaları koymak bunlarda var. Yalan da bunlarda var. O zaman sevgili Peygamberimizin söylediği bir şey çok önemli, yalanla iman bir arada olmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, ayın 30'unda sandığa gideceksiniz helale mi ortak olacaksınız, harama mı ortak olacaksınız? Hepimiz helale ortak olacağız. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız, her kuruşun hesabını bu millete vereceğiz."

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının öncesinde "Kur'an-ı Kerim'le dalga geçenlere dur diyecek misiniz" şeklindeki anons da dikkat çekti.

"BAYRAK 76 MİLYON YURTTAŞIN BAYRAĞI, SENİN BABANIN BAYRAĞI DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin seçim kampanyası reklamında Türk Bayrağını kullanmasına tepki göstererek şöyle konuştu:

"Edirne Kırkpınar Güreşlerinde gördüğüm bir manzara beni gerçekten yürekten vurdu. Şeref tribünün önünden Türk Bayrağı geçerken, herkes ayağa kalktı ben dahil ama 4 AKP'li bakan ayağa kalmadı. Tokat'ın vicdanına sesleniyorum, ayağa kalkmayan o 4 bakan için Başbakanlık koltuğunda oturan zat bir şey yaptı mı, bir laf söyledi mi? Şimdi reklamlarda Türk bayrağını kullanıyor. O bayrak 76 milyon yurttaşın bayrağıdır, senin babanın bayrağı değildir o. İşine gelince kullanacaksın, işine gelince ayağa kalkmayacaksın. Hangi koşullarda olursa olsun, ne olursa olsun biz bayrağımızın önünde ayağa kalkarız, nokta.

"İNATLA O SAVCIYI BEKLİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda fezlekelerin görüşüldüğünü anımsatırken, "4 bakanın fezlekesi geldi ama başçalanınki gelmedi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven, yürekli bir savcı arıyorum. Bir daha söylüyorum, başçalan için dürüst, onurlu, namuslu bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı, herhalde çıkacaktır. Bekliyoruz, inatla bekliyoruz" diye konuştu.

TBMM'de kurulması planlanan Soruşturma Komisyonuyla ilgide de Kılıçdaroğlu, "Bu fezlekeleri açıklayın, ne var içinde' dedik. Çünkü milletvekili el kaldıracak, neye göre el kaldıracak? E peki olayı bilmeden nasıl 'soruşturma açılsın' diyecek? Açıklamadılar, gizlediler" dedi.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu hükümete ağır konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER