Fenerbahçe - Benfica maçına damgasını vuran olay

Fenerbahçe yenilmez denilen Benfica'ya yenilgi dersi verdi...

Fenerbahçe - Benfica maçına damgasını vuran olay

Benfica’yı 38 Resmi Maç Aradan Sonra Yenen İlk Takım Fenerbahçe Oldu. 

Fenerbahçe sahasında Benfica’yı 1-0 yendi ve rakibinin 38 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdi. Benfica en son 23.10.2012 tarihinde ( 184 gün önce ) Şampiyonlar Ligi’nde Spartak Moskova’ya deplasmanda 2-1 kaybetmiş daha sonra oynadığı 38 mücadelenin 31 tanesini kazanıp 7 tanesinde berabere kalmıştı. Benfica bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde de ilk kez kaybetti. Benfica 7 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı, 11 gol atıp 6 gol yedi. 

Volkan Demirel, Fenerbahçe Formasıyla En Çok Avrupa Kupası Maçına Çıkan Oyuncu Oldu. 

Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Volkan Demirel 62.kez Avrupa kupası maçı oynadı. Volkan Demirel böylece Fenerbahçe formasıyla en çok Avrupa kupası maçına çıkan oyuncu rekorunu eline geçirdi. 

Fenerbahçe Aykut Kocaman Döneminde Sahasında Kazandığı 4 Avrupa Kupası Maçında da Gol Yemedi. 
Fenerbahçe Aykut Kocaman döneminde sahasında oynadığı 11 Avrupa kupası maçında 4 kez galip geldi. Sahasında bu sezon Uefa Avrupa Ligi grup maçında AEL Limassol’u 2-0 yenen sarı-lacivertli takım 2.tur maçında Bate Borisov’u 1-0, çeyrek final maçında Lazio’u 2-0, yarı final maçında Benfica’yı 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe diğer 7 maçta 5 beraberlik 2 yenilgi aldı. Fenerbahçe 11 maçın sadece 4 tanesinde gol yemedi ve bu 4 karşılaşmayı da galip bitirdi. 

Benfica Son 4 Sezonda Avrupa Kupalarında 2 Kez Yarı Final, 2 Kez Çeyrek Final Gördü.( 2009-10 Sezonunda Kuyt’ın Takımı, Geçen Sezon Meireles’in Görev Yaptığı Takım Eledi) 

2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükselen Benfica takımı böylece son 4 sezonda 2 yarı final 2 çeyrek final görmüş oldu. Benfica 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde Chelsea’ye, 2010-11 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finalde Braga’ya ve 2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalinde Liverpool’a elenmişti. 
Benfica’yı 2009-10 sezonunda Kuyt’ın formasını giydiği Liverpool, geçen sezonda Meireles’in formasını giydiği Chelsea elemişti. Hem Meireles hem de Kuyt Benfica karşısında takımları tur atlarken 1’er gol kaydetmişti. 

Fenerbahçe Grup Maçlarında Sonra UEFA Avrupa Ligi’nde Yenilmeyen Tek Takım.

Fenerbahçe grup maçlarında sonra oynanan elemeli turlarda 7 maça çıktı. Fenerbahçe bu 7 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik alırken hiç kaybetmedi. Fenerbahçe böylece grup maçlarında sonra UEFA Avrupa Ligi’nde yenilmeyen tek takım oldu. Fenerbahçe son 7 Avrupa kupası maçının 5 tanesinde rakiplerine gol attırmadı. ( toplamda sadece 2 gol yedi )

Benfica, Avrupa Kupalarında Türk Takımlarına Karşı 3.Kez Kaybetti. 

Benfica, Avrupa Kupalarında Türk takımlarına karşı 4 kez elemeli turlarda eşleşti. İlk olarak 1975-76 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1.turunda Fenerbahçe’yi evinde 7-0 yenip, İstanbul’da 1-0 kaybederek eleyen Benfica takımı  1980-81 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1.turunda Altay ile deplasmanda golsüz berabere kalıp sahasında 4-0 kazanarak tur atlayan taraf olmuştu. Benfica geçen sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turu ilk maçında sahasında Trabzonspor'u 2-0 yenip deplasmanda 1-1 berabere kalarak tur atlarken 2008-09 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi grup maçında Galatasaray ile sahasında karşılaşmış ve kazanan takım 2-0’lık skorla temsilcimiz Galatasaray olmuştu. Bu sezonda UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe rakibi Benfica’yı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Böylece Benfica 3.kez Avrupa Kupalarında Türk takıma mağlup oldu.  

Fenerbahçe Avrupa Kupalarında Portekiz Takımları İle 7 Kez Karşılaştı. ( 4 Galibiyet 3 Mağlubiyet )

Fenerbahçe Avrupa kupalarında Portekiz temsilcileri ile 7 kez karşılaştı. Oynanan 7 maçın 4 tanesini kazanan Fenerbahçe 3 tanesini ise kaybetti. Fenerbahçe 1975-76 sezonunda Benfica karşısında deplasmanda 7-0 kaybedip sahasında 1-0 kazanıp elenmişti. Fenerbahçe 1990-91 sezonunda UEFA Kupası 1.turunda V.Guimaraes ekibini sahasında 3-0 deplasmanda 3-2 yenip elemişti. Fenerbahçe 2008-09 sezonunda bu kez Şampiyonlar Ligi gruplarında Porto ile eşleşmiş deplasmanda 3-1 sahasında ise 2-1 mağlup olmuştu.  

Fenerbahçe 2013 Yılında Resmi Maçlarda 6.Kez Penaltı Kazandı, 2.Kez Kaçırdı ( Semih, Kuyt, Cristian (2 Kez), Emre Belözoğlu ve Webo Penaltı Kullandı. )

Fenerbahçe 2013 yılında oynadığı resmi maçlarda 6.kez penaltı kazandı. Fenerbahçe 6 penaltıdan 2 tanesini kaçırdı 4 tanesini gole çevirdi. Ziraat Türkiye kupasında Bursaspor karşısında penaltı kazanan Fenerbahçe takımında vuruşu Semih Şentürk gole çevirmişti. Süper  Lig’de oynanan Sivasspor maçında penaltıyı Kuyt değerlendirememişti. Uefa Avrupa Ligi’nde Bate Borisov karşısında penaltıyı Cristian kullanmış ve vuruşundan topu filelere göndermişti. Süper Lig’in 23.haftasında Kasımpaşa karşısında penaltıyı Emre Belözoğlu kullandı ve topu filelere gönderdi. Uefa Avrupa Ligi çeyrek final maçında ise Lazio karşısında penaltıyı Webo kullandı ve topu filelere gönderdi. Benfica maçında ise penaltıyı Cristian kullandı ve vuruşu direkten geri geldi. 


<< Önceki Haber Fenerbahçe - Benfica maçına damgasını vuran olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER