Fenerbahçe - Sivasspor maçına damgasını vuran olay

Fenerbahçe'nin 5 gollü galibiyetiyle biten maçı bir de bu gözle izleyin.

Fenerbahçe - Sivasspor maçına damgasını vuran olay

Fenerbahçe Süper Lig’de 35 Hafta Sonra Puan Durumda Galatasaray’ın Üstüne Yer Almış Oldu.

Fenerbahçe Süper Lig’in 3.haftasında sahasında Sivasspor’u 5-2 yendi ve puanını 6’ya yükseltti. Fenerbahçe averajla 2.sırada yer alırken ezeli rakibi Galatasaray’ın puan durumda üzerinde yer almayı başardı. Galatasaray 3.hafta sonunda 5 puan ve averajla 4.sırada yer alıyor. Fenerbahçe böylece Süper Lig’de 35 hafta sonra Galatasaray’ın üzerinde yer aldı. Fenerbahçe en son 2012-13 sezonunda 2.haftasını lider olarak geçmiş ardından Galatasaray liderliği devralıp sezon sonuna kadar korumuştu. Bu sezonda ilk haftada Galatasaray 6.sırada, Fenerbahçe 11.sırada yer alırken 2.haftada Galatasaray 3.sırada, Fenerbahçe ise 7.sırada yer almıştı. 

Fenerbahçe Süper Lig’de 48 Maç Sonra 5 ve Üzerinde Gollü Galibiyet Aldı.

Fenerbahçe sahasında oynadığı Sivasspor maçını 5-2 galip bitirdi. Fenerbahçe böylece 48 hafta sonra Süper Lig’de bir maçta 5 ve üzerinde gol atarak galip geldi. Fenerbahçe en son 2011-12 sezonu 29.haftasında sahasında Gençlerbirliği karşısında 6-1 galip gelmişti. Fenerbahçe geçen sezon bir maçta en çok 4 gol atmıştı. 

Fenerbahçe Sahasında Oynadığı Son 8 Lig Maçını Kazandı. 

Fenerbahçe sahasında oynadığı son 8 lig maçında 8 galibiyet aldı. Geçen sezon son 6 iç saha maçında Kasımpaşa’yı 3-1, Bursaspor’u 4-1, Akhisar Belediyespor’u 2-0, Eskişehirspor’u 1-0, Kayserispor ve Galatasaray’ı 2-1 yenen Fenerbahçe bu sezonda sahasında ilk 2 lig maçını Eskişehirspor karşısında 1-0, Sivasspor karşısında 5-2 galip bitirdi. Fenerbahçe lig’de sahasında en son 03.02.2013 tarihinde Sivasspor’a karşı 2-1 kaybetmişti. 

Fenerbahçe Sezonun En Başarılı Şut İstatistiklerine Ulaştı. 

Fenerbahçe sahasında oynadığı Sivasspor maçında rakip kaleye 22 şut attı. Fenerbahçe 15 isabet sağlarken sezonun en iyi şut istatistiklerine ulaşmış oldu. Fenerbahçe %68 isabet oranı ile maçı tamamlarken 9 gol pozisyonuna girdi. Sivasspor ise sadece 2 isabetli şut attı ve 2 gol buldu. 

Fenerbahçe Sahasında Sivasspor'a Karşı 1 Kez Lig Maçında Yenildi. ( Diğer 8 Maçta 7 Galibiyet Aldı ) 

Fenerbahçe sahasında Sivasspor ile oynadığı 9 lig maçında 7 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe sadece geçen sezon sahasında Sivasspor’a 2-1 kaybetmişti. İki takım Süper Lig tarihinde toplamda 17 kez karşı karşıya gelirken bu maçlarda Fenerbahçe 11 galibiyet, Sivasspor 3 galibiyet aldı, 3 maç berabere bitti. 

Dirk Kuyt Süper Lig’de İlk Kez Bir Maçta 2 Gol Kaydetti.

Fenerbahçe’ye geçen sezon gelen Dirk Kuyt toplamda 20 gol kaydetti. Süper Lig’de geçen sezon 8 gol atan Kuyt bu sezonda 3 gol kaydetti. Kuyt bu hafta oynanan Sivasspor maçında 2 gol atarak ilk kez bir Süper Lig mücadelesinde iki gol atmış oldu. Kuyt geçen sezon deplasmanda oynanan Vaslui maçında da iki gol atmıştı. 

Samuel Holmen Fenerbahçe Forması Altında İlk Resmi Maçına Çıktı. 

Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği Samuel Holmen sarı-lacivertli takımla ilk maçını Sivasspor karşısında çıktı. Holmen 81 dakika sahada kalırken 2 isabetli toplam 3 şut attı 2 gol pozisyonuna girdi. 

Alper Potuk Fenerbahçe Forması Altında İlk Golünü Attı.

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Alper Potuk ilk resmi golünü Sivasspor maçında attı. Alper oyuna sonradan girerken tek şutunda golü buldu. Alper Potuk Fenerbahçe forması altında 8 resmi maçta forma giydi. 

Sivasspor Süper Lig’de Deplasman Oynadığı Son 9 Maçında Galibiyet Alamadı.

Sivasspor Süper Lig’de deplasmanda oynadığı son 9 maçı kazanamadı. Geçen sezon son 7 deplasman maçında sırasıyla Kasımpaşa ve Bursaspor’a 1-0, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor’a 2-1, Galatasaray’a 4-2 kaybeden Sivasspor takımı Kayserispor ile 1-1, S.B.Elazığspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Sivasspor bu sezonda ilk 2 deplasmanda maçında Kayserispor’a 1-0, Fenerbahçe’ye 5-2 kaybetti. Sivasspor Süper Lig’de deplasmanda en son Fenerbahçe karşısında galip gelmişti. 

Roberto Carlos En Son 17.12.2009 Tarihinde Sükrü Saracoğlu Stadında Fenerbahçe Formasıyla Maça Çıkmıştı. 

2007-08 sezonu başında Real Madrid takımından Fenerbahçe’ye gelen Roberto Carlos, 17.12.2009 tarihinde (1353 gün önce) oynanan Sheriff maçında son kez Şükrü Saracoğlu stadında Fenerbahçe forması giymişti. Roberto Carlos Fenerbahçe takımında 104 resmi maçta oynamış ve 10 gol kaydetmişti. 


<< Önceki Haber Fenerbahçe - Sivasspor maçına damgasını vuran olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER