Fenerbahçelileri kızdıracak soru

Mer­sin İd­man­yur­du tekenik direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe öncesi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçelileri kızdıracak soru

Galatasaray maçı sonrası hakem kararlarından şikayet eden tecrübeli hoca aynı kaygılarının sürdüğünü söyledi. “Açık söyleyeyim biz Fenerbahçe'den değil hakemlerden korkuyoruz. Rakipten neden çekineyim. Onları o sahada en son yenen kim, bir bakın” dedi.

Uzun yıl­lar son­ra bu se­zon ye­ni­den Sü­per Lig'e dö­nen Mer­sin İd­man­yur­du, ge­ri­de ka­lan 14 haf­ta­da dik­kat çe­ki­ci bir gra­fik çiz­di. Bir ara lig­de 2'nci sı­ra­ya ka­dar yük­se­len Ak­de­niz eki­bi son 2 haf­ta­da ön­ce evin­de Er­ci­yes'le 1-1 be­ra­be­re ka­la­rak ar­dın­dan da Ga­la­ta­sa­ray'a dep­las­man­da 3-2 ye­ni­le­rek 6'ncı­lı­ğa ge­ri­le­di. Bu­na rağ­men ta­kı­mın oy­na­dı­ğı po­zi­tif fut­bol her­ke­sin tak­di­ri­ni ka­zan­dı.  

Kır­mı­zı-La­ci­vert­li­le­rin bu ba­şa­rı­sın­da en bü­yük pa­yın sa­hi­bi olan tek­nik di­rek­tör Rı­za Ça­lım­bay ile ya­rın­ki Fe­ner­bah­çe zor­lu ma­çı ön­ce­si bir ara­ya gel­dik. Ça­lım­bay baş­ta ha­kem yö­ne­tim­le­ri ol­mak üze­re bir­çok ko­nu­da çar­pı­cı tes­pit­le­re im­za at­tı.

Ta­kı­mı­nız lig­de ye­ni ol­ma­sı­na rağ­men bek­len­ti­le­rin üze­rin­de bir per­for­mans or­ta­ya ko­yu­yor. Ama son iki maç­ta is­te­di­ği­niz so­nuç­lar ol­ma­dı...

Son Er­ci­yes ma­çın­da sa­ha­mız­da be­ra­be­re kal­dık. On­da da çok ek­si­ği­miz var­dı. Sa­de­ce bu sı­ra­lar oy­na­dı­ğı­mız oyu­nun kar­şı­lı­ğı­nı ala­mı­yo­ruz. Me­se­la Kon­ya’ya 5 atabilirdik maç 2-0 bit­ti. Er­ciyles ve Ga­la­ta­sa­ray maç­la­rın­da da çok iyiydik.

14 haf­ta so­nun­da iyi bir pu­anı­nız var. Bu se­zon için he­def­ler­de bir bü­yü­me ol­du mu?

Açık­ça­sı he­de­fi­miz yok. Bu se­zon ilk 10’da ka­la­lım, ye­ter di­yo­ruz. Çün­kü Mer­sin da­ha yu­ka­rı­la­rı kal­dı­ra­cak bir du­rum­da de­ğil. Ca­mi­a ola­rak ba­zı sı­kın­tı­la­rı var. Alt­ya­pı­dan tu­tun da ta en üs­te ka­dar ku­rum­sal­laş­ma­yı sağ­la­ma­sı ge­re­ki­yor.

Fe­ner­bah­çe ma­çı­ var şim­di. Bek­len­ti­­niz ne­ler?

Açık söy­le­ye­yim ra­ki­bi­miz­den de­ğil ha­kem­den kor­ku­yo­ruz. Fe­ner­bah­çe­’den ne­den çe­ki­ne­yim. On­la­rı o sahada en son kim yen­miş bir ba­kın. Be­nim ta­kım­la­rım her za­man yen­mek için ge­lir. Ama bü­yük maç­lar­da kor­ku­muz ha­kem­ler. Me­se­la bi­ze bir pe­nal­tı ver­miş­se ikin­ci ya­rı ha­zır ol, her an aley­hi­mi­ze bir pe­nal­tı çalabilir.

Ben so­ra­cak­tım ama siz ko­nu­yu aç­tı­nız. Ha­kem­ler ko­nu­sun­da ne­ler dü­şü­nü­yor­su­nuz?

Ke­sin­lik­le Ana­do­lu ta­kım­la­rı­na baş­ka göz­le ba­kı­yor­lar. Ga­la­ta­sa­ray ma­çı­mızda 4’ün­cü ha­ke­me açık­ça da söy­le­dim. “Siz kor­ku­yor­su­nu­z” de­dim. Be­nim oyun­cu­ma ra­hat­lık­la sa­rı kar­tı­nı gös­te­ri­yor. Bi­zim oyun­cu­mu­zun aya­ğı­nı de­li­yor adam, ha­ke­m “Gör­me­di­m” di­yor. Gör­me­me şan­sı yok ki. Ha­di Ga­la­ta­sa­ra­y’­ın­ki­ni de gör­me. Mer­si­n aley­hi­ne bir ha­ta yap­sa kim ne di­ye­cek? Ga­la­ta­sa­ra­y’­a bir ha­ta yap­sa, ha­kem­lik ha­ya­tı teh­li­ke­ye gi­re­cek.

Pe­ki çözüm nedir?

Ha­kem­le­rin ar­ka­sın­da dur­mak la­zım. Ama öy­le ya­lan­dan de­ğil, yü­rek­li bir şe­kil­de. Çün­kü ha­kem­ler kor­ku­yor.  

PENALTI İTİRAFI: VERİLEBİLİRMİŞ

Son Ga­la­ta­sa­ray ma­çın­da Bu­ra­k’­ın pe­nal­tı­sı çok ko­nu­şul­du. Siz yan­lış ka­rar de­di­niz. Ama ço­ğu yo­rum­cu ise ter­si­ni söy­le­di. Fi­ki­niz de­ğiş­ti mi?

Bi­zim o kar­ga­şa­da po­zis­yo­nu gör­me­miz çok zor. Maç­tan son­ra ka­le­ci­miz pe­nal­tı ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di, ona gö­re ko­nuş­tuk. Son­ra­dan iz­le­dim “Ve­ri­le­bi­lir­miş de­” de­dim. Çün­kü Bu­ra­k’­ın kla­sik ha­re­ket­i, ke­na­ra iyi çek­miş. Ka­le­ci­mi­zin de yat­mak­tan baş­ka şan­sı yok­tu.

Ka­le­ci­niz Ni­hat da maç son­ra­sı “Bir ki­şi pe­nal­tı de­sin. Fut­bo­lu bı­ra­kı­rı­m” de­di. Ken­di­siy­le da­ha son­ra ko­nuş­tu­nuz mu?

O tür açık­la­ma­lar ma­çın sı­cak­lı­ğıy­la olu­yor. Ama bun­lar hi­ka­ye, asıl be­lir­le­yi­ci­ler ha­kem­ler. Ben Tür­ki­ye­’de olay­lar­dan ko­nu­şu­lan­lar­dan et­ki­len­me­yen ha­kem ol­du­ğu­na inan­mı­yo­rum.

DEMBA BA TAM BEŞİKTAŞ’LIK

Bu sene ligimize ünlü yıldızlar geldi. Bunlardan biri de Diego ama henüz bekleneni veremedi. Neden sizce?

Fenerbahçe’nin herhangi bir Avrupa takımından farkı yok. Para var, imkan var. Adam bu sene böyle. Belki seneye Türkiye buymuş deyip çok iyi oynayabilir. Parlayabilir. Yabancılar burayı bilmiyorlar. Nasıl olsa oynarım diyorlar. Ama burada bir basıyorlar adama şaşırıyor. Türkiye’de futbol oynamak zor.

Peki Demba Ba?

Tam Beşiktaş’a göre. Beşiktaş taraftarı bu tip oyuncuları çok sever. Ta Ferdinand’dan beri böyle bu. Amokachi, Nouma... Demba Ba da öyle biri.

Beşiktaş taraftarları bu sezon son yıllarda hiç olmadığı kadar umutlular. Siz bu takımın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Beşiktaş önceki 2 sezonda da iyiydi bence. Statları olsaydı şimdi her şey çok farklı olabilirdi. Ancak bu kadro yeterli değil. Takviye şart. Ezeli rakiplerin 4’üncü yıldız için yarışıyor. Beşiktaş’ın da en kısa sürede 1 yıldız daha takması lazım.

EN OTURMUŞ KADRO FENERBAHÇE'DE

Lig­de­ki şam­pi­yon­luk ya­rı­şı­nı na­sıl gö­rü­yor­su­nuz?

Ben­ce li­gin ikin­ci ya­rı­sı hiç bel­li ol­maz. En iyi kad­ro Trab­zo­n’­da. Be­şik­taş mü­kem­mel bir ha­va ya­ka­la­dı. Ga­la­ta­sa­ray da Ham­za ho­cay­la çı­kı­şta Ama en otur­muş kad­ro­su olan ta­kım Fe­ner­bah­çe. Bir tek Die­go ha­ri­cin­de oyun­cu­lar bir­bir­le­ri­ni çok iyi ta­nı­yor.

KADIKÖY’DE EN SON O KAZANDI

Fe­ner­bah­çe lig­de iç sa­ha­da­ki son ye­nil­gi­si­ni 2012-13 se­zo­nu­nun 20. haf­ta­sın­da, 3 Şu­bat 2013'te Rıza Çalımbay’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Si­vass­por kar­şı­sın­da 2-1'lik skor­la al­dı.  Sa­rı-La­ci­vert­li­ler, son­ra­ki 30 maç­ta ye­nil­gi yü­zü gör­mez­ken, 26 ga­li­bi­yet, 4 be­ra­be­re el­de et­ti.

Kaynak:Bugün
<< Önceki Haber Fenerbahçelileri kızdıracak soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER