Meireles'in cezası ne olacak?

Portekizli futbolcunun Sabri'ye yaptığı hareketi sportmenliğe aykırı hareket kapsamında değerlendirilirse 1 ila 3 maç ceza gelecek. Meireles'in sabıkası cezayı katlıyor.

Meireles'in cezası ne olacak?

Türk futbolunda derin yaralar açan F.Bahçe-G.Saray derbisinin artçı depremleri devam ediyor. Raul Meireles'in kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu'na sahayı terk ederken yaptığı hareket, derbiyi yeni bir boyuta taşıdı.

TFF Disiplin Müfettişleri ile Hukuk Müşavirliği, hakem ve gözlemci raporlarında yer almayan bu hareketle ilgili soruşturma açtı. TFF hukukçuları, Lig TV'den maç görüntülerini istedi.  

399. kanaldan 3D yayınlanan maçın görüntülerini saat 15:00'te teslim alan TFF Disiplin Müfettişleri, yaptıkları incelemede Meireles'in Sabri'ye yaptığı hareketin sabit olduğunu tespit etti. Portekizli futbolcunun Disiplin Kurulu'na sevk işlemi yapıldı. Bundan sonra artık top PFDK'da. 

O EYLEMİ 'HAKARETSE' CEZA ARTAR 

Bugün'ün haberine göre; PFDK'NIN Meireles'in hareketini nasıl yorumlayacağı önem taşıyor. Eğer "Tombala" Disiplin Talimatı'nın sportmenliğe aykırı hareket kapsamında görülürse Meireles'e 1 ila 3 maç ceza gelecek. Ancak Meireles'in sezonun ilk yarısındaki G.Saray derbisinden sabıkası var. Bu nedenle PFDK'nın Portekizli futbolcunun cezasını "Tekerrür"den %50 oranında artırma yetkisi var. Yani Meireles'in cezası üst sınırdan 4 maça kadar çıkabilir. Bazı kaynaklar PFDK'nın bu eylemi hakarete sokabileceğini ve cezanın 2-5 maç, yüzde 50 artırımla da 6 maç olabileceğini savunuyor.

TAHKİM İLE PFDK'NIN YORUM FARKI 

Meireles'in Halis Özkahya'ya hareketi PFDK'ca eylem ihraç sonrasında müsabaka hakemine tükürme olarak kabul edildi. Tahkim ise sportmenliğe aykırı hakaret olarak kabul etti ve 8 maçlık cezasını 1 maça indirdi. Tahkim'in bu kararı sonrası PFDK'nın 2. kez dosyası önlerine gelen Meireles için sportmenliğe aykırı hareketten işlem yapması bekleniyor. 

İŞTE O MADDE 

MADDE 12-TEKERRÜR: (1) Tekerrüre ilişkin özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, disiplin ihlalinde bulunan bir kişinin, aynı sezon içerisinde bu ihlali tekrar etmesi halinde, cezasının kesinleşmiş olması kaydı ile sonraki cezası artırılır. Disiplin Kurulu bu gibi hallerde cezayı yarısına kadar artırmaya yetkilidir. 

1-3 MAÇ CEZA 
MADDE 36-SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET 

(1) Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF''nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren, 
(a) Futbolculara bir ila üç müsabakadan men cezası (verilir). 

2-5 MAÇ CEZA 

MADDE 42-HAKARET: (1) Futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan (a) futbolculara iki ila beş; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakadan men cezası (verilir).

Meireles'e Melo savunması 

Fenerbahçeliler, Meireles'in Sabri'ye yaptığı tombala hareketini G.Saraylı futbolcuların tahrik etmesi sonucu yaptığını savundu. Melo'nun oyundan çıkarken Sabri'yi kucağına aldığı görüntüleri delil olarak gösteren Sarı-Lacivertliler, Meireles'in cezasını tahrik indirimi bekliyor. Disiplin Kurulu, tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebiliyor.

Galibiyetin önemi kalmadı 

Gökhan Gönül, twitterdan Burak Yıldırım'ın kaybından duyduğu acıyı şöyle tarif etti: "Hiçbir galibiyet, hiçbir kupa ve hiçbir şampiyonluğun önemi kalmadı. Bu vahim olay nedeniyle şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Taraftarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." 
<< Önceki Haber Meireles'in cezası ne olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER