Trabzonspor - Fenerbahçe maçının özeti - Bütün detayları burada

Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı Sarı-lacivertli takım 3-0 kazandı. Maçın detayları burada....

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının özeti - Bütün detayları burada




Süper Lig'in 22. haftasında Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma Sarı-lacivertli ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-0 yenerek ligde 2. sıraya yükseldi. Bu sonuçla puanını 37'ye yükselten sarı-lacivertli ekip, ligde ikinci sıraya yükseldi ve 43 puanlı lider Galatasaray'la arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi. 


Maçtan notlar


Trabzonspor'da kırmızı kart cezalısı Didier Zokora ve sakatlığı bulunan genç futbolcu Zeki Yavru ile eşinin rahatsızlığı nedeniyle izinli olarak Almanya'ya gittiği için takımdan ayrı kalan Halil Altıntop bu maçta forma giyemedi. Emerson, Volkan Şen ve Sapara'yı da teknik direktör Tolunay Kafkas maç kadrosuna almadı. Genç teknik adam, Gaziantep ve Sivasspor maçında forma vermediği Mark Janko'yu bu maçta gol umudu alarak ilk 11'de sahaya sürdü. Kafkas, Alanzinho'nun yerine de bu maçta Yasin Öztekin'e görev verdi.

Fenerbahçe'de de kart cezalısı Meireles'in yanı sıra Nijerya Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk ile Milos Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek kadroda yer almıyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman son maçlarda ilk 11'de oynattığı Zigler de 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Genç teknik adam, Zigler'in yerine Hasan Ali Kaldırım'a görev verdi. 

Trabzonsporlu taraftarlar yağmura rağmen maça büyük ilgi gösterdi. Bordo-mavili taraftarlar, '2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor, Çok Şey Değil Sadece Adalet İstiyoruz' yazılı pankartlar açtı. 



İlk yarı


1.dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Webo'nun pasıyla Sow kaleciyle karşı karşıya kaldı, şutunu kaleci Onur çıkarttı.
2. dakikada Olcan'ın soldan ortasına Adrian altı pas içerisinde kafayı vurdu, yerden seken top yandan auta gitti.
7. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmak isteği topla buluşan Adrian'ın orta sahadan şutunu attı, kaleyi giden topu Egemen kafayla çizgi üzerinden çıkarttı.
11. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Kuyt'ın sağdan yaptığı ortada ön direkte topu uzaklaştırmak isteyen Bamba, ters bir vuruşta topu kendi filelerine gönderdi: 0-1.
26. dakikada Fenerbahçe'nin ikinci golü geldi. Bu dakikada Cristian'ın ceza sahası önünden şutunda Bamba'nın sırtından seken top filelere gitti: 0-2.
35. dakikada Cristian'ın yaklaşık 35 metreden kullandığı serbest vuruşta, kaleyi giden topu kaleci Onur son anda kornere çeldi.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Fenerbahçe'in 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.


İkinci yarı

52. dakikada Fenerbahçe'nin üçüncü golü geldi. Bu dakikada Cristian'ın soldan ortasına Gökhan Gönül arka direkte gelişine vurdu, top kaleci Onur'un sağından filelere gitti: 0-3.
59. dakikada Serkan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Janko kafayla indirdi, arka direkte Celustka gelişine vurdu ama top kaleci Volkan'a çarparak kornere çıktı.
74. dakikada Kuyt'ın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Gökhan çaprazdan şutunu attı, kaleci Onur topu kornere çeldi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

 Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Onur 4, Celustka 3, Giray 4, Bamba 2 (Dk. 46 Alanzinho 3), Cech 3, Serkan 4, Colman 4, Yasin 3 (Dk. 46 Soner 3), Adrian 4, Olcan 4, Janko 3 (Dk. 72 Emre 3)
Fenerbahçe: Volkan 6, Gökhan 7, Egemen 7, Bekir 7, Hasan Ali 7, Cristian 8, Mehmet Topal 7 (Dk. 81 Salih ?), Emre 8, Kuyt 8, Sow 6 (Dk. 46 Caner 5), Webo 6 (Dk. 65 Semih 5)
Gol: Dk. 11 Bamba (k.kalesine), Dk. 26 Cristian, DK. 52 Gökhan (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 34 Colman, Dk. 64 Celutska, Dk. 73 Giray (Trabzonspor), Dk. 39 Mehmet Topal, Dk. 62 Hasan Ali (Fenerbahçe)
<< Önceki Haber Trabzonspor - Fenerbahçe maçının özeti - Bütün detayları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER