Efsanevi strateji oyunu serisinin yeni bölümü çıktı

Ünlü oyun yapımcısı Sid Meier tarafından MicroProse oyun şirketi için 1991 yılında yapılan ilk Civilization’dan bu yana çok zaman geçti. Bir süredir 3 boyutlu grafiklere sahip olan bu oyun serisinin yeni bölümünün incelemesi şimdi sizlerle!

Efsanevi strateji oyunu serisinin yeni bölümü çıktı

Sıra tabanlı strateji oyunlarının atası olarak kabul edilen Civilization serisi yeni bir bölümle karşınıza çıkıyor. Bu oyunun serinin diğer bölümlerinden en ayırt edici olan özelliği, oyunun bu sefer dünyada değil de dünya dışında bir gezegende oynanacak olması! Bu da oyunda çok farklı teknoloji ve yaşam formlarına karşı mücadele edileceği anlamına geliyor!
24 Ekim’de oyun piyasasıyla tanışan Beyond Earth, Firaxis Games tarafından geliştirilmiş ve 2K Games tarafından Windows işletim sistemli bilgisayarlar için yayınlanmıştır. 

http://www.oyungemisi.com/3d-oyunlar/ Oyun Gemisi gibi Flash oyun portallarında da karşılaşabileceğiniz bu tür 3d oyunların irili ufaklı birçok çeşidi de mevcut. Hemen oynanabilir yapısıyla zaman geçirme konusunda oldukça cezbedici görünüyor.

3d oyunlar türüne serinin 4. bölümüyle giriş yapan Civilization serisinin Beyond Earth bölümü de 3 boyutlu grafiklerle hazırlanmış. Oyunun atmosferine olumlu yönde katkı sağlayan grafiklerin eleştirmenler tarafından başarılı bulunduğunu söylemeliyiz. Birçok oyun otoritesi tarafından başarılı olarak değerlendirilen Beyond Earth’ün grafiksel ve atmosfer olarak insanı kendine çeken bir yapıda olduğu gözlemleniyor. 

Bir oyunun temel özellikleri dışında oyun severleri etkilemesi beklenen etmenlerin başında ses ve kullanılan müzikler gelir. Beyond Earth oyununda bir bilim kurgu oyunundan pek de beklenmeyecak kadar iyi nitelikte ses ve müzikler duyacağınıza emin olabilirsiniz.

Sıra tabanlı strateji oyunları temel olarak oyuncuların sırayla hamlelerini gerçekleştirdikleri ve bu hamlelerle birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştıkları oyunlardır. Sıra tabanlı strateji oyunlarına en iyi örnek olarak satranç gösterilebilir. Civilization oyunlarında savaş birimlerinizi ve şehirlerinizi kontrol ederek hamlelerinizi gerçekleştirir ve sonrasında sırayı diğer oyunculara bırakırsınız. Böylece en doğru stratejiyi kullanarak rakiplerinizi alt etmeye çalışırsınız.

Civilization: Beyond Earth serinin diğer oyunlarından farklı olarak dünya dışından bir gezegende oynandığını söylemiştik. Bu da özellikle rakiplerin dünya dışı yaratıkların olduğu, bambaşka teknolojilerin hüküm sürdüğü bir ortam demek oluyor. Bu yüzden oyunun başlangıcında klasik bir Civilization tadı almamanız mümkün, yine de oyunun dinamikleri sizi oyuna kolayca ısındırıyor ve kendinizi adeta gezegeni ele geçirmek isteyen bir lider olarak görmeye başlıyorsunuz.

3d oyunlar türünde değerlendirilen ve alt kategori olarak strateji oyunu adı altında gösterilen Civilization: Beyond Earth oyunu özellikle türden hoşlananlar için oldukça başarılı. Bu tür 3d oyunlar dünyada genellikle masaüstü bilgisayar ya da dizüstü bilgisayar ortamlarında oynanıyor. Strateji oyunlarının fare ve klavyeyle daha rahat bir şekilde oynanmasından dolayı oyun konsollarında pek tercih edilmiyor. Türkiye’de http://www.oyungemisi.com/3d-oyunlar/ Oyun Gemisi gibi Flash oyun portallarında da karşılaşabileceğiniz bu tür 3d oyunların irili ufaklı birçok çeşidi de mevcut. Hemen oynanabilir yapısıyla zaman geçirme konusunda oldukça cezbedici görünüyor.

<< Önceki Haber Efsanevi strateji oyunu serisinin yeni bölümü çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER