Türk Eğitim Sen: Kâtip Çelebi'de üç arkadışımızın görevine son verildi


Türk Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Hasan Şen, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde B.Ç., Ş.A. ve S.Y. isimli üç öğretim görevlisinin işine, herhangi bir gerekçe gösterilmeyerek ve sözleşmeleri yenilenmeyerek son verildiğini açıkladı. Şen, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversite yönetimini kınadıklarını söyledi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şen, şunları kaydetti: "Öğretim görevlisi üç arkadaşımız, 13 Aralık 2013 tarihinde ilgili YÖK ilanlarına başvurmuş, öğretim görevlisi kadrosunu kazanarak atamaları yapılmıştır. Arkadaşlarımız Çelebi Meslek Yüksekokulu'nda, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 31. maddesine göre öğretim görevlisi olarak bugüne kadar görev yapmaktaydılar. Rektörlüğün yazısı incelendiğinde, söz konusu arkadaşlarımızın görev süresinin neden uzatılmadığına ilişkin hiçbir gerekçe ortaya koyulmamış, haklarında hiçbir soruşturma yapılmamış, nedensiz ve sebepsiz bir şekilde arkadaşlarımıza sözleşmelerinin iptal edildiği bildirilmiştir.
Danıştay 8. Dairesi'nin bu konuda vermiş olduğu emsal karar da idarenin takdir yetkisini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Öyle ki kamu hizmetinin sürekliliği nedeniyle görev süresinin uzatılmamasının ciddi, inandırıcı ve hizmetle ilgili maddelere dayandırılması gerektiğini vurgulamış olmasına rağmen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ve Danıştay 8. Dairesi'nin kararları çerçevesinde öğretim görevlisi arkadaşlarımıza yapılan, tam anlamıyla haksızlıktır. Özellikle öğretim görevlilerinin gerekçesiz ve keyfi olarak sözleşmelerinin uzatılmaması, üniversite bünyesinde bulunan diğer öğretim elemanları için sıranın kendilerine gelebileceği düşüncesiyle kaygı ve derin endişe yaratmıştır. Bir grup oluşumların arka bahçesi gibi yönetilen ve yaptığı icraatlarda bunun bariz örneklerini gördüğümüz üniversitemiz bu tür komploları bırakmalı, asli işleri olan eğitim ve bilimle uğraşmalıdır. Bizler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin yaptığı atamalara ve icraatlarına baktığımızda, tamamen bazı oluşumların güdümünde yönetildiği konusunda endişe duymaktayız. Türk Eğitim Sen olarak bizler mağdur edilen, ellerinden ekmekleri alınan arkadaşlarımızın sonuna kadar arkasındayız ve idareye, bu haksız ve hukuksuz işleminden dolayı idari dava sürecini başlatmış bulunmaktayız. İnanıyoruz ki başta yürütmeyi durdurma davası olmak üzere ilgili mahkeme, arkadaşlarımız lehinde karar verecektir. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra Sayın Başbakan'ın defalarca dile getirdiği, '78 milyonu kucaklayacağız.' sözüne bizler inanmak istiyoruz ama maalesef bazı oluşumlar bu politikanın aksine, baskı ve yıldırma politikalarına devam ederek insanımız arasında ayrımcılık yapmaya devam etmektedirler. Kurumlarımızdaki idarecilerimiz ve ülkeyi yönetenler, insanlarımızı kendilerine biat ettirme isteğinden vazgeçmeli, haksızlığın ve hukuksuzluğun önüne geçmelidir. Hiç kimse unutmamalıdır ki tarih, insanlarına zulmeden yönetim anlayışını asla affetmeyecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen: Kâtip Çelebi'de üç arkadışımızın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER