Türkiye için zafer vakti

Son anda Euro2016 vizesi almayı başaran A Milli Takımımız, finallerdeki ilk maçında bugün Hırvatistan ile kozlarını paylaşıyor. Başkent Paris'teki karşılaşma saat 16.00'da başlayacak.

Türkiye için zafer vakti

1-0 olsun bizim olsun

Fransa’da düzenlenen şampiyonada D Grubu’nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ilk sınavını Hırvatistan karşısında verecek. Milliler, dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası’na galibiyetle başlayıp gruptan çıkma adına avantaj yakalamayı hedefliyor.

Rövanşı vermeyelim

Euro2016 öncesi oynadığı son 16 maçtan sadece birini kaybeden Fatih Terim’in öğrencileri, aynı zamanda rakibine rövanşı vermek istemiyor. Ay Yıldızlılar, Euro2008 çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşmış ve tarihi maçı penaltılarla kazanarak yarı finale adını yazdırmıştı.

Beklentim her zaman yüksektir

Benim takımdan beklentim her daim yüksektir. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkabilmek, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan gibi takımların bulunduğu gruptan yükselebilirsek, Türkiye’nin daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.

Tüm şampiyonalarda olmalıyız

Muhteşem bir geri dönüş ile Euro2016’ya katıldık. Türkiye bundan sonra Avrupa şampiyonalarına, Dünya kupalarına daha düzenli katılmalı. Burada olmamız zaten bir başarı hikâyesi ve bu tür turnuvalarda yer almanız geleceğinizi olumlu etkiler.

Bu jenerasyonu biz seçtik

Güzel bir jenerasyonu bir araya getirdiğimizi düşünüyorum. Yakalamadık, tek tek seçerek bir araya getirdik bu takımı. Brezilya maçından sonra yazılanları çizilenleri düşünürsek bu takımın buluşması kolay değil. Emre Mor ilk 11'de oynarsa en genç takım biz oluruz.

Kampta bazı üzücü olaylar oluyor

Gökhan Gönül'ün mevzusu aylardır sürüyor. Bu konuda hassas davranan yok. Acıtıyoruz. Kampta bu hadiseden birkaç tane yaşadık. Devam da ediyor. Bazı üzücü şeyler oluyor. Her şeyi bir tarafa bırakıp yarına hazırlamaya çalışıyorum oyuncuları.

İlk maçları sevmiyoruz

Euro 2016 ile birlikte 6. kez büyük turnuvada yer alacak milliler, iki kez Dünya Kupasında ve üç defa Avrupa Şampiyonasında mücadele etti. A Milli Takım, bu 5 turnuvaya da yenilgi ile başladı. Buna karşılık şampiyonaların son üçünde grup aşamasını geçmeyi başardı.

BİZDEN KORKUYORLAR

Milli maçlarda daha verimliyim

Geçen sezon Leverkusen’de inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini vurgulayan yıldız isim, “Şu anki form durumum gayet iyi. Milli maçlarda daha konsantre oynayabiliyorum” dedi.

En zor gruptayız ama...

“2008’den sonra büyük turnuvaya katılamadık. Bu yüzden bu şampiyona bizim için çok önemli. Belki de en zorlu gruba düştük. Ancak bir galibiyet güvenimizi kabartıp önümüzü açar.”

Terim’in bankosu Ozan

Euro 2016 elemelerinde Fatih Terim’in en çok sahada tuttuğu isimler Ozan Tufan, Caner Erkin, Selçuk İnan ve Arda Turan oldu. Ozan 10 maçta 811 dakika, Caner 9 maçta 810 dakika, Selçuk 9 maçta 774 dakika ve Arda 9 maçta 773 dakika sahada kaldı.

Hırvatlar bizi iyi tanır

Ay Yıldızlılar, 7. kez Hırvatistan’la karşı karşıya gelirken rakibini sadece 1 defa yenebildi. Kırmızı Beyazlılar, Euro 2008’de normal süresi 0-0, uzatmaları ise 1-1 biten maçta Hırvatları seri penaltı sonucu 3-1 geçip yarı finale yükselmişti.

Ah İngiltere ah!

Milliler, hazırlık sınavları dahil oynadığı son 16 karşılaşmada 13 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Fatih Terim’in öğrencileri sadece mayıs ayı sonunda özel maçta İngiltere’ye deplasmanda 2-1 kaybetmişti.

Türkler çok tehlikeli

Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic’i Türkiye maçı öncesi korku sardı. Sahada topun kendilerinde kalmasını sağlamaları gerektiğinin altını çizen tecrübeli hoca, “Çünkü Türk Milli Takımı topu ayağına aldığı zaman oldukça tehlikeli. Bunu biliyoruz ve Türkiye’ye saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Türkiye için zafer vakti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER