AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -Bu deklarasyon (Balıkesir Ticaret ve Sanayi odası ile Ticaret Borsası başkanlarının yaptığı ortak açıklama) bana, 27 Nisan e-bildirisini hatırlattı. e-muhtıra gibi bir bildiri -27 Nisa


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Bu deklarasyon (Balıkesir Ticaret ve Sanayi odası ile Ticaret Borsası başkanlarının yaptığı ortak açıklama) bana, 27 Nisan e-bildirisini hatırlattı. e-muhtıra gibi bir bildiri dedi.
     Uğur, bir lokantada düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Milletvekili değil bir Balıkesirli, bir sanayici olarak basın mensuplarının karşısına çıktığını belirterek, bugüne kadar Balıkesire hizmet için çaba harcadığını söyledi.
     Yaklaşan oda ve borsa seçimlerinden önce Balıkesirdeki ticaret, sanayi odaları ve borsanın ortak bir açıklama yaptığını belirten Uğur, Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası başkan ve yöneticileri, bu dönemde seçimlerde müşterek hareket ederek dayanışma göstermeye karar vermişlerdir. Siyasi istikrar olduğu kadar ekonomik dayanışma, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu kaçınılmazdır denilen açıklamayı doğru bulmadıklarını ifade etti.
     Ortak deklarasyon şeklinde basına dağıtılan açıklamanın Balıkesirlileri hedef aldığını vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:
     Bu deklarasyon bana, 27 Nisan e-bildirisini hatırlattı. e-muhtıra gibi bir bildiri. Bu şekilde deklarasyon, eskiden bir gazeteci arkadaşımız için yayımlanıyordu. Bu kez bu deklarasyon bütün Balıkesirlileri hedef aldı. Bütün oda üyelerini, iş adamlarını, iş alemini hedef alan bir bildiri, deklarasyon. Bu deklarasyon, Balıkesirlileri, oda üyelerini yok sayıyor, tehdit var. Diyor ki, siz bu işlerden anlamazsınız. Biz sizin adınıza karar veririz. Biz ne dersek o olur. Bunun dışında bir şeyi kabul etmeyiz. Balıkesirdeki oda, borsa seçimleri, bazı iş adamlarının ortak imzayla kaleme aldıkları bildiriyle spekülasyona dönüşmüştür. Spekülasyonun, dilimizdeki karşılığı vurgundur, ihtikardır. Durumdan menfaatlenmek, kendilerine vazife çıkarmak isteyenler spekülasyona başvurur.
     Uğur, 30-40 yıllık sanayici olduğunu ifade ederek, 20 yıldan fazla süredir de siyasetin içinde olduğunu söyledi.
     Siyaseti, merdiven altında, kapı arkasında değil açık yaptığını belirten Uğur, Siyasetin amacı ve temeli, millete hizmet etmektir. Durumdan vazife çıkarma siyaseti yapmadık. Millete hizmet adına yapılmayan siyasetin hiçbir anlamı yoktur. Mevkilerini koruma adına bildiriler hazırlayıp, siyaset, işin içine karışmasın diyenler, kendilerini siyasetten soyutlamış mı oluyorlar diye konuştu.
    
     -Mahalle baskısı...-
    
     Bildiri sahiplerinin, bu davranışlarıyla üyelerinin oylarına ipotek koymak istediğini dile getiren Uğur, bu kişilerin, bir anlamda dolaylı siyaset yaptığını söyledi.
     Deklarasyona imza atanların, demokrasiye inanmadığına değinen Uğur, Yayımlanan bildiri ve veriliş tarzı, gazetecilere en uygun hatırlatmayı yaptırmıştır. Muhtıra sevenlerin aynı mahiyetindeki bildirileri, oda ve borsa üyesi girişimcilerimizin serbest iradesiyle karşılığını bulacaktır. 27 Nisan e-bildirisi nasıl karşılığını bulduysa, bu bildiri de karşılığını bulacaktır. Bu, bir mahalle baskısının net örneğidir dedi.
     Uğur, Balıkesirde dinamiklerin harekete geçme zamanının geldiğini dile getirerek, kendileri büyümek uğruna Balıkesirin küçük kalmasına göz yumanların, kentteki küçük işletmelerin önünü tıkayanların kimler olduğunu herkesin bildiğini belirtti.
     Balıkesirin büyümesi ise asıl olan, işin içinde, siyasetin, sanayinin, ticaretin, esnafın ve gazetecinin de olması gerektiğine dikkati çeken Uğur, şunları söyledi:
     Bugün Lojistik Köyü Balıkesire getiren, OSByi kuran, bölünmüş yolları yapan nasıl siyasetse kentin büyümesi önündeki engellerin kaldırılması, Balıkesirin yurt dışına açılmasında da siyasetin olması gayet normaldir. Ülkede siyasetsiz atılan bir adım var mıdır- Büyükşehirin sadece isimde kalmaması, gerçek anlamda Balıkesirin büyük bir şehir olabilmesi adına bugüne kadar sözde söz sahibi olanlar, ne yaptılar- Bana dokunmayın anlayışıyla bugüne kadar gelen, tüccarını ve sanayicisini korumayan, kendini düşünürken Balıkesir adına adım atmayanların artık yoldan çekilmesinin zamanının geldiğine inanıyorum.
    
     -İş adamımız, Türkiyenin sayılı zenginlerinden...-
    
     Uğur, eskiden, Balıkesirde ne kadar siyasi parti il başkanı varsa bir şirketin yönetim kurulunda olduğunu ifade ederek, İş adamlarından talimat alan siyasiler devri kapandı, siyaset değişti. İş adamından talimat alan milletvekili ve siyasetçi yok artık dedi.
     Balıkesirdeki pamuklu dokuma fabrikasının nasıl el değiştirdiğini herkesin iyi bildiğini belirten Uğur, şunları söyledi:
     Yüzde 30lar halinde işletmenin yüzde 90ı, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Sümerbankındı. Yüzde 10u Balıkesirlinin. İş adamımız, Türkiyenin sayılı zenginlerinden, o dönemlerde 700 işçinin çalıştığı iş yerinde, siyasi baskılarla sermaye artırımına gitti. Bankalar artırmadı, nominal değerden hisseleri o beyefendi aldı. Yine sermaye artırımı derken yüzde 3 olan hissesi yüzde 99,99 oldu. Acaba burayı imara açtırır mıyım da arsa rantından istifade eder miyim hesapları yapıyor. Aynen böyle. Bu mu Balıkesire hizmet. Küçük olsun, benim olsun ben yöneteyim, ben idare edeyim, cebimi ben doldurayım. Evet, kral çıplak, kamuoyuna ilan ediyorum.
    
     -İsviçrede göl kenarında benim malikanem yok-
    
     Aynı iş adamının, bir termal otelde başka işler yaptığını dile getiren Uğur, Bunlar, siyasilere yönetim kurulu üyeliği verir, arpalık verir, siyaseti kendi amacı için kullanır. İsviçrede göl kenarında benim malikanem yok. Ben paralarımı, İsviçre bankalarında tutmuyorum. Türkiyenin en zengin adamısın ya... dedi.
     Söz konusu açıklamada, Siyasi istikrar olduğu kadar ekonomik dayanışmaya ihtiyacımız olduğu kaçınılmazdır denildiğini anımsatan Uğur, Kimler arasında- 5 kişi kendi arasında ekonomik dayanışma yapacak, malı götürecek, Balıkesirliler seyredecek diye konuştu.
     Bu durumun tam bir dikta hevesi olduğunu, insanları yok saymak anlamına geldiğini dile getiren Uğur, şöyle konuştu:
     Korkunun ecele faydası yok. Herkes çıkıp oda başkanlığına aday olabilir. Demokrasiye karşı mı Balıkesiri sömüren aileler... Balıkesir bunlara diyet borcunu ödemiştir. Diyet borcu da yok ya. Bunlar Balıkesirin yakasından düşsün. Türkiyenin en büyük zenginlerinden, Balıkesirin yakasından düş. Borları götürdün, pamuklu dokumayı kapattın, yatırımları önledin. Siyasi baskılarla birçok işi aldın. Siyasetle almadın mı- O dönemde siyasilere yaptığın baskıyla aldın. 28 şubat olaylarında darbeci generallerle gizli oturmalarda bulunan ben miyim- İşlerini yürütecekler, Balıkesir yerinden saysın. Edip Uğur olarak benim alnım açık. Ben sanayiciliğimi yaptım. Siyaseti de Balıkesire hizmet için yapıyorum.
    
     -Maliye Bakanı Şimşekin Balıkesire gelmemesi-
    
     Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin Balıkesir Sanayi Odasının ödül törenine gelmesini, bir Balıkesir milletvekilinin önlediğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Uğur, şunları kaydetti:
     Bakan buraya resim çektirmek için gelmez. Yatırım varsa, iş varsa gelir. Bunlar ne istiyor- Bakan gelsin, resim çektirsin, güle güle. Sen mani oldun gelmesine, efendim tavukçuların derdi varmış. Ben bunları Başbakana da Maliye Bakanına da anlattım. Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonuyla Maliye Bakanıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanıyla bu konuları görüştüm. Ben sanayiciyim, kimin ne problemi varsa biliyorum. Bunlar bakanları, resim çektirmek için çağırıyor. Bakan ne yapacak- Beyefendinin fabrikasını ziyaret edecek. Ne kazanacak Balıkesir- Var mı böyle laf olsun diye.
    
     -Suriyeden kaçak zeytinyağı girdiği iddiaları-
    
     Uğur, Suriyeden kaçan zeytinyağı girdiğine yönelik iddialara ilişkin de Suriyeden Ayvalıka 30 bin ton zeytinyağı gelmiş. Milletvekili arkadaşımız bu konuda soru önergesi verdi. Ya sayı saymasını bilmiyorsun ya dayak yemeyi. 30 bin ton zeytinyağı katır sırtında nasıl gelir- 30 bin ton kaç katır, kaç bidon yapar- Tankere koysan 30 tonluk, bin tanker yapar. Bu, olacak bir şey değil. Getirmiştir 500 ton, bin ton ama 30 bin tonun Ayvalıka gelmesi mümkün değil ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER