Başbakan Erdoğan, Elazığda

Başbakan Erdoğan, Elazığda -Erdoğan: (2) Terör örgütünün topu bir tek şehidimizin tırnağı etmez. Ama şunu da cümle alem bilsin ki millet olarak bu mücadelenin bedelini ödemekten bugüne kadar çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyiz


ELAZIĞ (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terör örgütünün topu bir tek şehidimizin tırnağı etmez. Ama şunu da cümle alem bilsin ki millet olarak bu mücadelenin bedelini ödemekten bugüne kadar çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyiz. Kimse bugün arkasına aldığı, destek bulduğu mihraklara güvenip bu millete efelik taslamaya kalkmasın. Şimdi de ne o maşalara ne de o maşaları kullananlara bu milletin asla boyun eğmeyeceğini bu kararlı duruşuyla bu aziz millet açıkça göstermiştir dedi.
     Başbakan Erdoğan, Elazığ Havalimanı yeni terminal binası ve şehirde yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılışında konuştu.
     Elazığın mayası sağlamdır, Türkiyenin mayası sağlamdır. Bizim mayamız sevgiyle, kardeşlikle çalınmıştır. Bizim hamurumuz vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle yoğrulmuştur diyen Erdoğan, terörle mücadelede şehit verilen bir tek canın dünyalara değişilmeyeceğini vurguladı.
     Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     Terör örgütünün topu bir tek şehidimizin tırnağı etmez. Şunu da cümle alem bilsinn ki millet olarak bu mücadelenin bedelini ödemekten bugüne kadar çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyiz. Kimse bugün arkasına aldığı, destek bulduğu mihraklara güvenip bu millete efelik taslamaya kalkmasın. Şimdi de ne o maşalara ne o maşaları kullananlara asla bu milletin boyun eğmeyeceğini bugüne kadarki kararlı duruşuyla bu aziz millet açıkça göstermiştir.
     Terör örgütünün son dönemdeki stratejilerinin hepsinin boşa çıkarıldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
     Ne halkımız bu örgütün provakasyonlarına gelmiştir ne de kırsalda bir karış toprak üzerinde hakimiyet kurabilmişlerdir. Bunlar dezenformasyondur, beyhude bir uğraştır, boş bir çabadır. Terörün, şiddetin, silahın devri kapanmıştır. Bu yollarla netice alınamadığı bugüne kadar görülmüştür, bundan sonra da görülecektir. Türkiye, demokrasi ve özgürlükler konusunda 10 yıl öncesinin, 30 yıl, 50 yıl öncesinin karanlık dönemlerini geride bırakmıştır. Onlarca yıldır şikayet edilen konular geride bırakıldı, sorunlar birbir çözüm yoluna konuldu.
     Bunların amacı benim Kürt kardeşimin hakkını, hukukunu savunmak değildir. Böyle olsaydı içinde yavrularımız varken okuları ateşe vermezlerdi. Çoluk çocuğun olduğu caddelerde bomba patlatmazlardı. Bunların vadettiği ölümdür, kandır, bunalımdır, çiledir.
    
     -İşte devlet millet kaynaşması bu-
    
     Iğdırda terör örgütünce kaçırılan öğretmenlerin yöre halkı tarafından kurtarıldığını anımsatan Erdoğan, Kongrede de söylediğim gibi Kürt kardeşlerimin, halkımızın bizim yanımızda olması çağrısını yaptım. Ve 6 öğretmenimiz kaçırılırken karşılarına dikildi halkımız ve öğretmenlerimizi bunların elinden aldı. İşte devlet millet kaynaşması bu diye konuştu.
     Terör örgütünün eylemlerine doğrudan veya dolaylı destek veren ülkeler de bu silahın bir gün kendilerine döneceğini unutmamalıdır diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Terör örgütünü şımartan gafiller bizden bu gayrimeşruluğa müsamaha göstermemizi beklemesinler. Gitsinler herhangi bir Avrupa ülkesinde o ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik aykırı bir çıkış yapsınlar, bir eylem ortaya koysunlar da göreyim. İşte o zaman kendilerini nasıl hemen ya cezaevinde ya sınır dışında buluyorlar hep birlikte görürüz. Ama konu Türkiye olunca içeride de dışarıda da herkes sınırsız demokrasi, sınırsız özgürlük aşkına tutuluyor. Yok öyle yağma değerli kardeşlerim. İleri demokrasiye evet ama sınırsız demokrasiye hayır. Özgürlük sınırsız değildir. Özgürlük bir başkasının özgürlük sınırına kadardır. Bir başkasının sınırlı alanına tecavüz ettiğiniz zaman mütecaviz durumuna düşersiniz. Bu aynen bir başkasının arazisine girmek gibidir. Onu nasıl yapamıyorsanız özgürlük alanına da müdahale edemezsiniz. Türkiyenin toprak bütünlüğü, milli birliği hiçbir ülkeninkinden daha değersiz değildir. Benim vatandaşımın kanı hiçbir ülkenin insanından daha değersiz değildir. Tam tersine bizim tarihimizde, bizim kültürümüzde bu konuda çok daha büyük bir hassasiyet vardır.
     Bütün insanları eşrefi mahlukat, yaradılmışların en şereflisi olarak kabul eden bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Erdoğan, Böyle bir anlayışın ülkenin bir bölümündeki insanları ötekileştirmesi, farklı muameleye tabi tutması mümkün müdür dedi.
    
     -Ankara ile Diyarbakırın farkı yok-
    
     Geçmişteki ihmal ve eksiklere değinen Erdoğan, şunları kaydetti:
     Geçmişte özellikle kamu hizmetlerinde görülmüş ihmaller, eksikler başka bir şey. Bu ihmaller belli bölgelere mahsus da değil. Kamu hizmetlerinin yetersizliği konusunda Balıkesir ile Ankara ile Diyarbakırın, Hakkarinin, Mardinin inanın bir farkı yoktur. Biz geçtiğimiz 10 yılda bu konudaki asırlık ihmalleri telafi ettik. Türkiyenin her yerindeki insanımıza birbirine yakın, Türkiyenin yanındaki insana aynı standartları taşıyan hizmet verilmesini sağladık.
     Demokrasi ve özgürlükler konusundaki kısıtlamalar da aynı şekilde Türkiyenin neresinde yaşarsa yaşasın statükonun belirlediği sınırların dışında kalan herkes için geçerliydi. Aynı sıkıntıları çekiyorlardı. Biz gerek terörle mücadelede gerekse hak ve özgürlüklerin kısıtlanması konusunda geçmişte pek çok yanlış yapıldığını söyledik. Buna karşı mücadelemizi verdik ve hala veriyoruz. Hukuksuzlukları gündeme getirdik ve bunları da inşallah düzene koyuyor ve gideriyoruz. Bizim bu ülkedeki en büyük başarılarımızdan biri de hukuk devleti ilkesinin bütün kurum ve kurullarıyla işler hale gelmesini sağlamak olmuştur.
     Bu güzel ülkemizde işlerin artık geçmişle mukayese edilemeyecek derecede düzgün yürüdüğü ortada. Vicdan sahibi herkes artık bunu kabul ediyor. Türkiyede herhangi bir hak mücadelesine şiddetle karşı çıkan bir hükümet var. Silahla kanla hiçbir makul, kabul edilebilir talep olmaz. Terör örgütü bunun farkında olduğu için bizim çözüm çabalarımızı boşa çıkarmanın gayreti içinde.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ferdi Türkten - Kadir Karakuş
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Elazığda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER