Çamlıyaylada ekoturizm projesi

Çamlıyaylada ekoturizm projesi -Kadıncık Vadisinde Buluşalım adlı ekoturizm projesine başlandığı bildirildi


MERSİN (A.A) - Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2010 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Kadıncık Vadisinde Buluşalım adlı ekoturizm projesine başlandığı bildirildi.
     Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Mersin Şubesi Müdürü Halil Korkmaz, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Özlem Kökçü, projenin hayata geçirileceği yörede incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Sarı, ekoturizmi Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında uygulanmasını ve geliştirilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Akdeniz çanağının Tarsus-Kazanlı kıyı şeridindeki turizm bölgesinin yanı sıra, kültür turizmi, doğa ve eko turizminde de bölgenin çok önemli bir zenginliğe sahip olduğunu belirten Sarı, Deniz ve kültür turizmine doğa ve eko turizminin de katılmasıyla, Toros dağlarının yer aldığı bölgemizde yakın bir süreçte turizm tüm çeşitleriyle bölgemizin zenginliğini ve güzelliğini ortaya çıkaracaktır dedi.
     Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise Çamlıyaylanın yayla turizmi açısından sadece Türkiyenin değil, dünyanın ender güzelliklerine sahip, cennetten bir köşe olduğunu ifade etti.
     Çamlıyaylanın eşsiz doğal güzelliği, bitki örtüsü ve oksijen deposuyla, Türkiyede yayla turizminin öncüsü olmaya aday çok önemli bir bölge olduğunu belirten Tepebağlı, Çamlıyayla ortak paydasında hayata geçirmeye başlanılacak olan proje çalışmalarıyla, kısa bir süreç içinde, ülkemizde yayla turizmi denilince akla ilk olarak Çamlıyayla gelecektir. İlçemizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtım çalışmalarına daha çok ağırlık vereceğiz diye konuştu.
     Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Mersin Şubesi Müdürü Halil Korkmaz da kendileri tarafından yürütülen projenin amacının Çamlıyaylada gelir getirici faaliyet olarak turizmin bir dalı olan ekoturizmin Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında uygulanmasını ve geliştirilmesini sağlamak olduğunu belirtti.
     Proje kapsamında yapılan ana faaliyetler hakkında da bilgi veren Korkmaz, eğitim kapsamında ilki toplamda 340 olmak üzere 11-14 yaş kız ve erkek ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci ve doğanın korunması konularında eğitim verildiğini, ikinci eğitimi ise, 18-30 yaş arası 20 kişiye av yaban hayatı, ekoturizm, çevre, alan kılavuzluğu ve ilk yardım konularında olmak üzere toplam 5 farklı konu ile yerel alan kılavuzluğu eğitimleri verdiklerini bildirdi.
     Proje çerçevesinde ekipman alımı kapsamında gelen turistlerin sahada yaban hayatı gözlemleme yapabilmeleri için 10 adet teleskop, saha bekçilerinin sahanın korunmasında daha aktif olmalarını sağlamak üzere 2 adet arazi motosikleti, proje dokümanlarının hazırlanması için bilgisayar ve yazıcı, projenin görünürlüğünü sağlamak üzere kamera alımları yapıldığını belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İnşaat işleri kapsamında mevcut ulaşım yollarının tadilat ve onarımı yapılmaktadır. Ulaşımın her yönden kolay olması bölgeye gelen ve gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısını artıracaktır. Yaban hayatı gözlem kulelerinin oluşturulması kapsamında, yaban hayatının dürbünlü ve dürbünsüz çeşitli açılardan görünmesini sağlamak amacıyla bu yöntem kullanılmıştır. Böylece ziyaretçiler daha rahat gözlem yaparak yaban hayatını tanıma şansı yakalayacaklardır. Vadiye gelen turistlerin can güvenliklerini tehlikeye atmadan, yapılan manzara seyir teraslarında istedikleri manzaraları yakalama fırsatı bulacaklardır. Projemizin tanıtımı açısından ayrıca reklam filmi hazırlanmaktadır.
     Bu arada, proje çerçevesinde gerçekleştirilecek gezi programı kapsamında ulusal çerçevede ekoturizm faaliyetlerinde bulunan 20 tur operatörünün 6-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında Çamlıyaylada misafir edileceği ve proje sahasının tanıtımının yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Çamlıyaylada ekoturizm projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER