Ezeli rekabet, ebedi dostluk aynı çatı

Ezeli rekabet, ebedi dostluk aynı çatı altında -Elazığda Fenerium mağazasını Fenerbahçeli Mehmet Hamedi, GS Storeyi ise Galatasaray taraftarı eşi Müge Hamedi işletiyor -Hamedi çiftinin 2 çocuğu ise Fenerbahçe taraftarı -Mehmet Hamedi


ELAZIĞ (A.A) - Ömer Fansa - Elazığda Fenerium mağazasını Fenerbahçeli Mehmet Hamedi, GS Storeyi ise Galatasaray taraftarı eşi Müge Hamedi işletiyor.
     Spor Toto Süper Ligde yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde AAya konuşan Hamedi çifti, Fenerium ve GS Store mağazalarını Elazığda açma fikrinin nasıl oluştuğunu ve ezeli rekabetin aile hayatlarına yansımalarını anlattı.
     Elazığda Fenerium mağazasının yanı sıra eczane işleten iş adamı Mehmet Hamedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında ailece İstanbula gittiklerinde, küçük oğlunun Fenerbahçe Futbol Okuluna devam ettiğini söyledi.
     Hamedi, oğlunun aldığı sertifika ve formaların, Elazığdaki arkadaşlarınca ilgi görmesi üzerine, kendisinde İstanbulda Fenerbahçe adına olan tüm unsurları Elazığda nasıl faaliyete geçiririz- düşüncesinin oluştuğunu belirtti.
     Oğlunu 2008 yılında Fenerbahçe altyapısına götürdüğü zaman, Elazığda Fenerbahçe Futbol Okulu ve Fenerium mağazası açma konusunu gündeme getirdiğini aktaran Hamedi, bu düşüncesine sıcak bakıldığını belirterek, 2009 Mayısta futbol okulu faaliyete geçti, Haziranda Fenerium açıldı, Eylülde de Elazığ Fenerbahçeliler Derneğini kurucu başkan olarak kurdum. Kısaca Fenerbahçe adına Elazığda faaliyette olabilecek çalışmaları yaptık. Burada Fenerium mağazasının girişimci ortağıyız diye konuştu.
    
     -Tatlı bir rekabet içerisine girdik-
    
     Feneriumu açtıktan sonra, mağazaya Fenerbahçeli arkadaşlarının yanında gelen veya ezeli rakiplerini tutan arkadaşlarına hediye almak isteyen Galatasaraylı bazı taraftarların, GS Store neden açılmıyor, niye yok- diye kendisine serzenişte bulunduğunu anlatan Hamedi, şunları söyledi:
     Bu arada eşim de Galatasaraylı. Bu tür talepleri dinlerken Ben Galatasaraylıyım. Niye ben GS Store açmıyorum- dedi. Fenerbahçeliler Derneği Başkanıyım, Fenerium mağazamız var, acaba olur mu diye düşündük. Eşim, Neden olmasın, senin Fenerbahçeli olman bir şeyi değiştirmez. Ben Galatasaraylıyım diyerek işe başladı. Müracaatta bulundu. Uygun gördüler. Kendisiyle zaten eczanede birlikte çalışıyoruz. Eşim yapı itibariyle çok sosyal bir insan. GS Storeyi bir ay önce açtı. Şimdi tatlı bir rekabet içerisine girdik.
     Eşinin, GS Storeyi açtıktan sonra daha fanatik olduğunu belirten Hamedi, Daha bir hırslandı. Biz derbi için hazırlık yaparken, onlar da personeliyle birlikte ne yaparız çalışması içindeler. Onlar da bir şeyler yapıyorlar. Aktif hale geldiler dedi.
     Galatasaraylı eşine, ilk tanıştıkları dönemde yaptığı jesti anlatan Hamedi, eşini 1988 yılında, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında Galatasarayın Neuchatel Xamaxı 5-0 yendiği maça götürdüğünü söyledi.
     O maça bilet bulmak çok zordu diyen Hamedi, Kulüpten teberrulu bilet alarak eşime bir sürpriz yaptım ve 5-0lık Neuchatel Xamax maçına bir Fenerbahçeli olarak onunla birlikte gittim. O gün hep birlikte sevindik. Eşim çok mutlu oldu, böyle bir şey beklemiyordu. Bir Fenerbahçeli olarak Galatasaraylı eşime o jesti o dönem yapmıştım ifadelerini kullandı.
    
     -Müge Hamedi: Rekabetimiz daha farklı olmaya başladı-
    
     GS Store girişimci iş ortağı Müge Hamedi ise eşinin Feneriumu açması ve Fenerbahçe Futbol Okulu sorumluluğunu alması sürecinde, daha geri planda durduğunu belirtti.
     Hamedi, Ben sönük durumdaydım. Sesimi çıkartmıyordum. Hadi onların dediği olsun diyordum. Ama iş ciddiye bindikten sonra kıran kırana bir rekabet oluşuyor. Ben de takımım kazansın diye düşünüyorum, istiyorum. Tabi daha farklı bir rekabet oluşuyor. GS Store olmadan önce bu kadar değildim, GS Store olunca kendimde bir güç hissediyorum herhalde. Rekabetimiz daha farklı olmaya başladı dedi.
     İki oğlunun da Fenerbahçeli olduğunu aktaran Müge Hamedi, Erkekler bu konuda biraz daha baskın oluyorlar. Çocukları, ikisini de bir şekilde Fenerbahçeli yapmayı başardı. Ama bilmiyorum zaman gösterecek nasıl olacağını- Çünkü büyük oğlum Galatasaraylıydı. Babası Feneriumu açtıktan sonra, bir de Fenerbahçe maçlarına gittikten sonra Fenerbahçeli oldu. Hatta ben burayı açarken Sen artık Galatasaraylısın dedim. İtiraz etti. Ama belli olmaz, bazı şeyleri zaman gösterir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ezeli rekabet, ebedi dostluk aynı çatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER