Gaziantepte temel atma ve sosyal tesis

Gaziantepte temel atma ve sosyal tesis açılış töreni -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Artık belediyelerimiz özel sektörle yarışıyor. Dünya kalitesindeki hizmet anlayışıyla hiçbir eksiği yok. Hem kaynak üretiyor hem kayna


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Artık belediyelerimiz özel sektörle yarışıyor. Dünya kalitesindeki hizmet anlayışıyla hiçbir eksiği yok. Hem kaynak üretiyor hem kaynağı kaliteli hizmete dönüştürüyor dedi.
     Bakan Şahin, Şehitkamil Belediyesince yaptırılan lise inşaatının temel atma töreni ve pazar yeri ile sosyal tesis açılışında yaptığı konuşmada, bu soğuk günde bir birbirlerine baktıklarında gönül dostluğunu, gönül sıcaklığını hissettiklerini söyledi.
     Yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediklerini anımsatan Şahin, Biz kaderiniz kaderimiz, kederiniz kederimiz, sevincimiz sevincimiz dedik. Bu şehirde yaşayan, ben Gaziantepliyim diyen herkesin yaşam kalitesini yükseltmek en büyük görevimiz dedik. İşte o yüzden bu çalışmaları çok önemsiyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin yeni belediye başkanı olduğunda haftada iki kez Ankaraya geldiğini ve Gaziantep için birlikte mücadele ettiklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:
     Bu şehrin bir evladı olduğum için büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Yüce Mevlama, bize bu şehre hizmet etme imkanı verdiği için, sizlerle beraber bu şehrin kalkınma hamlesinde bir taş, bir tuğla olmayı nasip ettiği için milyonlarca defa şükürler ediyoruz. İşte tesis, eskiden kamunun, belediyenin yaptığı işler ile özelin arasında bir fark olurdu. Bir şeyler eksik olurdu. Kalitesi olmazdı, cazibesi olmazdı, çekimi olmazdı. Artık belediyelerimiz özel sektörle yarışıyor. Dünya kalitesindeki hizmet anlayışıyla hiçbir eksiği yok. Hem kaynak üretiyor hem kaynağı kaliteli hizmete dönüştürüyor. Çünkü içerde çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak dersler veriliyor, özellikle kadınlarımız açısından spor imkanları sunuyor. Bu mekanlar bir araya gelip dostluğu pekiştirirken, yaşam kalitesini de artırıyor.
     Gaziantepte eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve eğitim imkanlarını güçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Şahin, şu bilgileri verdi:
     Onun için son 10 yıldır sayın Maliye Bakanımız Gaziantep milletvekili iken de büyük gayretiyle çok yol katettik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde açılan derslik sayısı kadar derslik açtık. Ama şu anda Milli Eğitim Bakanlığının toplam kamulaştırma bedeli Türkiye için 50 trilyon, Gaziantepin ihtiyacı 100 trilyon. Geçen Bakanlar Kurulunda Başbakanımızla konuştuk. Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile bir araya gelerek, hepimiz bütün imkanlarımızı seferber edelim, biz de bakanlık olarak kullandığımız yıl sonunda kalan para ne kadarsa bunu Gaziantepe ayıralım dedik. Bakanlık olarak Gaziantepe 20 trilyon destek oluyoruz. Kaynak böyle üretilecek herkes kendi gücünü ve imkanını kullanacak. Bir eser bırakacağız. Geldiler ve gittiler demeyecekler.
    
     -Maliye Bakanı Şimşek-
    
     Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, hem Şahinbey hem de Şehitkamilde bir eser yarışının, bir rekabetin olduğunu gözlemlediğini söyledi.
     Bunun sevindirici ve mutluluk verici bir gelişme olduğunu dile getiren Şimşek, Çünkü AK Parti hükümetleri, AK Parti kadroları, belediye başkanları eser siyaseti yapıyorlar. Ve eserler konusunda, hizmetkarlık konusunda bu millete büyük bir yarış içerisindeler. Kendilerini tebrik ediyorum dedi.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun sihirli bir formül bulduğunu, bütçeden hiç kaynak kullanmadan muazzam eserlerin Gaziantepe kazandırılabileceğini gösterdiğini anlatan Şimşek, Çünkü bu eserleri kendi kendini finanse edecek bir projeyle bir vizyonla hayata geçirdi. Zaten bizim arkadaşlarımızın belediye başkanlarımızın farkı burada. Kendileri vizyon sahibi, sadece dürüst ve çalışkan değiller aynı zamanda hakikaten rasyonel çerçevede projeler geliştirip çok güçlü vizyonla şehrimizi ülkemizi ayağa kaldırmada büyük katkıları oluyor diye konuştu.
    
     -Eğitimin bütçe içindeki payı yüzde 17ye çıkıyor
    
     Eğitime verdikleri önemi vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
     Genelde herkes eğitimi önemsediğini söyler. Eğer eğitimi önemsiyorsanız, ona kaynak ayırmanız lazım. AK Parti hükümetleri döneminde eğitime ayrılan kaynaklar; 2013 yılı bütçesi şu anda görüşülüyor. Tam 6 kattan fazla artırıldı. 2002de gerek milli eğitime gerek yükseköğretime ayrılan kaynak 11 milyar 300 milyon, yani eski parayla 11.3 katrilyon civarındaydı. Gelecek sene biz bu rakamı 68.1 milyar liraya çıkartıyoruz. Bu dönemde enflasyondaki artış yüzde 136. Dolayısıyla bütçe içinde eğitimin payını muazzam bir şekilde artırıyoruz. 2002de toplam bütçe harcamaları içerisinde milli eğitimin daha doğrusu eğitimin payı yüzde 9un biraz üzerindeyken gelecek sene bu, yüzde 17ye çıkıyor.
     Maliye Bakanı Şimşek, vatandaşların verdiği vergilerin neredeyse 5te birinin eğitime gittiğini belirtti.
     Çünkü bizim petrol kuyularımız yok. Var da çok az. Doğalgazın neredeyse yüzde 99unu ithal ediyoruz. Yani yer altı zenginliklerimiz çok fazla yok diyen Şimşek, insan kaynağının önemine değinerek, şöyle devam etti:
     Ama bizim insanımız var. Ekmeğini taştan çıkartan insanımız var. İşte bu insanımızı yani beşeri sermayemizi güçlendirmek için kalitesini artırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. 17 milyon ilköğretim-ortaöğretimde öğrenim gören öğrencimiz var. Bunların ihtiyacı olan 181 binden fazla derslik yaptık. İmkanı olmayan ailelere çocuklar okusun diye Fatma bacım çok iyi bilir, kendilerinin bu yönde çok güzel çalışmaları var hakikaten bu çocukların eğitimini destekliyoruz.
     Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla üniversitelerin harçsız hale getirildiğini anımsatan Şimşek, Türkiye bütün eğitimi başından sonuna kadar güçlü bir şekilde destekleyen, eğitimi ön plana çıkartan nadir ülkelerden bir tanesi diye konuştu.
     Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun bir lise ihtiyacını karşılayacak proje geliştirmesini takdire şayan olarak niteleyen Şimşek, Çünkü merkezin, hükümetin yükünü almış proje geliştirmiştir. Allah kendisinden razı olsun. Bu hizmetlerden dolayı kendisine müteşekkiriz dedi.
    
     -Gaziantep örnek şehir
    
     Büyük borçla belediyeyi devralan Başkan Asım Güzelbeyin şehrin çehresini değiştirdiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:
     Gaziantepe ben 2007de geldim. O dönemden bu yana muazzam bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Ama 2004den sonraki değişimi de hatırlıyorum. Borcu azalttılar, bu kadar da eser yaptılar. Gaziantep farkı burada. Gerçekten Gaziantep örnek bir şehir. İnşallah başka belediyeleri zamanla buraya gönderip belki buradaki deneyimi, zihniyet devrimini yerinde görmelerini sağlamamız lazım. Çünkü herkes kaynak yok diyor, buyurun kaynak üretiliyor. Herkes borcumuz var diyor kapımıza geliyor. Ama burada borç nasıl yönetilir, nasıl azaltılır. Borca rağmen ne kadar eser üretilir ne kadar kaynak üretilir. Bunu birinci elden gördük. Onun için Gaziantep şanslı, Şehitkamil şanslı.
     Hakikaten burada bir yoğunluk söz konusu ve keşke bunu Batmanda da görebilsek, keşke Batman da Rıdvan kardeşimiz, Mehmet kardeşimiz gibi, Asım bey gibi çok değerli hakikaten zihni açık, vizyonu geniş arkadaşlarımız olsaydı. İnşallah olacak, biz de çalışacağız.
     Yeni Büyükşehir Kanunu ile gerek Gaziantepe gerekse diğer belediyelere verecekleri kaynağın artacağına işaret eden Şimşek, Bugüne oranla ciddi şekilde artacak ve bunların hepsi esere dönüşecek, hizmete dönüşecek. Biz bütün belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz diye konuştu.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Vali Erdal Ata da Belediye Yasasının belediyelere önemli görevler verdiğini anımsattı. Son yıllarda belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışı konusunda önemli hamleler ve yatırımları olduğunu dile getiren Ata, belediyelerin eğitime gösterdiği yakın ilgi ve alakadan memnun olduğunu vurguladı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey de yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşmasında, Bakan Şimşekin ufuklarını genişlettiğini ve dünyaya bakış açılarının değiştirerek belediyelerin nasıl para bulacağını öğrettiğini belirterek, Şimşekin mali konularda hocaları olduğunu kaydetti.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun konuşmasının ardından, Bakan Şimşek ve Bakan Şahin beraberindekilerle pazaryeri ve sosyal tesisin açılışını yaparak, Seyrantepe Lisesi inşaatının temelini attı.
     Bakan Şimşek ve Bakan Şahin, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı, çocuklarla oyunlar oynadı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah - Yusuf Atlıhan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gaziantepte temel atma ve sosyal tesis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER