Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Mevlanayı sevmek, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Mevlanayı sevmenin, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmek olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, 4-9 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, hoşgörü kenti olan Gaziantepte bulunan Mevlevi Müzesinin önemli bir eser olduğunu belirtti.
     Mevlananın yaşadığı dönemlerde insanlara ümit aşılayan, aşkı ve hoşgörüyü anlatan ünlü bir şahsiyet olduğunu ifade eden Güzelbey, Mevlananın dünyanın her yerinde tanındığını vurguladı.
     Mevlananın derin bir İslam alimi olduğuna işaret eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     O ateşli bir halk aşığıdır. Onun güzeller güzeli Hz. Peygamberden ilham alarak yaşadığı güzel ahlaka bugün hepimiz muhtacız. Mevlanayı sevmek, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir. Mevlanayı seveceğiz, sevdireceğiz, sevenlerini çoğaltacağız. Bunu başardığımızda toplumumuz sevgi toplumuna dönüşecektir. Mevlanadan habersiz, ilhamsız bir toplum, eksiktir. Bugün kanın, kinin, düşmanlığın sonu gelmiyor. Eğer Mevlananın inancı, ahlakı gönüllere hakim olsa insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik bitmez.
    
     -Gaziantep manileri tekrar canlandı
    
     Gaziantepin geçmiş kültürünü yeniden canlandırmayı ve yeni nesillere aktarmayı amaçlayan ikindi sohbetlerinde maniciler tarafından maniler söylendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yunus Emre Tansü, Gaziantepin bir kültür unsurunu daha ortaya koyduklarını belirtti.
     Daha önce Gaziantepin mutfağını, evlerini, ağzını işlediklerini ifade eden Tansü, bu kez de kentin en önemli unsurlarından biri olan Gaziantep Manilerini masaya yatırdıklarını vurgulayarak, şunları kaydeti:
     Bildiğiniz gibi mani bir şehrin kültüründe önemli yeri olan bir konu. Mani ve manicilik Türk kültürünün önemli unsurlarından biridir. Bu yüzden maniye özellikle önem veriyoruz. Gaziantepin son iki manicisini ağırlayarak, manileri sizlerle paylaştık. Unutulmaya yüz tutan örf ve adetlerini kent konseyi olarak yaşatmaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz.
     Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici de Gaziantepin kültürel, tarih, sanat ve turizm zenginliğini dünyaya ve kamuoyuna duyurabilmek amacıyla bu tür programları gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonunda düzenlenen programda, tatlıcı Memik Usta ve şekerci Musa Karaca maniler söyledi. İkili, salondaki davetlilere tatlı ve şeker ikramında bulundu.
     Programa Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     -MST 6 serisi bekoloderlere Ege Bölgesinden talep var
    
     SANKO Holdingin iş makinaları sektöründeki şirketi SANKO Makina tarafından Gaziantep fabrikasında üretilen MST bekoloderin yeni serisi MST 6, Ege Bölgesinde yoğun talep alıyor.
     SANKOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Enternasyonel Fuarında Eylül ayında tanıtımı yapılan MST 6 serisi bekoloderler, iki ay içerisinde çoğunluğu İzmir ve çevresinden çok sayıda müşterisiyle buluşarak, olumlu tepki aldı.
     Uzun yıllardır Bergamada müteahhitlik işlerini sürdürün Çokal İnşaat, MST 6 serisi bekoloderi, makine parkına kattı. Kasım ayında 2 tane MST bekoloder aldıklarını belirten firma yöneticileri, SANKO Makina ailesine katılmaktan çok memnun olduklarını kaydetti.
     Acar Kardeşler yetkilileri de MST 6 serisi bekoloderin kabin değişikliğinin operatörler için büyük bir yenilik olduğunu belirterek, işletme için daha düşük maliyet, daha çok iş imkanı sunan teknolojiye sahip olduğu için tercih ettiklerini vurguladılar.
    
     Muhabir: Gaziantep / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER