Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, mesaj yayımladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Büyükerşen, mesajında, bayramların, sevginin yoğun yaşandığı, birlik, dayanışma ve paylaşma ile hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu bildirdi.
     Bayramların duygu ve davranışla insanı temel alan yüce değerler olduğunu kaydeden Büyükerşen, şunları ifade etti:
     İç ve dış konularda çok zor ve ağır bir sınavdan geçtiğimiz bugünlerde bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini çok iyi bilmeliyiz. Bayramlarda tüm topluma egemen olan huzur ve dayanışma duygularını yılın her gününe taşımalıyız. Sevgi, saygı, dayanışma ve dostluk örneklerinin sadece bayram günlerinde değil, sürekli olması inancıyla, ulusumuzun ve Eskişehir halkının Kurban Bayramını kutluyor, hep birlikte başta ülkemiz ve komşularımız olmak üzere tüm dünyada barışın egemen olduğu daha nice bayramlar geçirmeyi diliyorum.
    
     -AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın
    
     Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Prof. Dr. Aydın, mesajında, bayramların, toplum olarak bir arada yaşamanın, birlik ve beraberliğin, sevginin, saygının, karşılıklı hoşgörünün, kardeşliğin, sosyal dayanışmanın ön plana çıktığı önemli günler olduğunu kaydetti.
     AÜ olarak, öğrencilerine bilimin ve sanatın inceliklerini öğretirken aynı zamanda onları kültürel değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek en önemli hedefleri arasında olduğuun belirten Prof. Dr. Aydın, şunları bildirdi:
     Bu vesile ile üniversitemiz mensuplarının, öğrencilerimizin ve değerli ailelerinin, basın mensuplarımızın, tüm Eskişehir halkının ve ulusumuzun Kurban Bayramını kutlar, bayramı sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini dilerim.
    
     -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı..
     Prof. Dr. Gönen, mesajında şunları bildirdi:
     Dostlukların kardeşliklerin pekişmesi ümidiyle mübarek kurban bayramınızı kutlar; ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini temenni eder saygılar sunarım.
    
    
     -Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
     Ataç, mesajında, barış ve hoşgörü gibi değerlerin, bayram günlerinde çok daha yoğun şekilde yaşandığını kaydetti.
     Ataç, şunları ifade etti:
     Ulusal bayram günlerinde olduğu gibi, dini bayram günleri de ulusal birlik ve beraberliğin güçlendiği, dargınlıkların ortadan kalktığı günlerdir. Bu vesileyle, Eskişehirli hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyor, sağlık ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum. Bizi biz yapan değerlerimizi Cumhuriyetin ışığında yaşayacağımız nice bayramlara...
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Sakallı, mesajında, yardımlaşma, komşu hakkı, fakirlere yardım gibi vecibeleri ön plana çıkaran bir Kurban Bayramını daha huzur içerisinde karşılamanın mutluluk ve sevincini paylaştığını bildirdi.
     Dini bayramların, insanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarına imkan sağlayan müstesna günler olduğunu kaydeden Sakallı, şunları ifade etti:
     Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar, eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği, yetimlerin, mahzun ve buruk gönüllerin tamir edildiği, fakir-fukaranın aranıp gözetildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği, af, hoşgörü ve kardeşlik duygularının tuğlaştığı, mazlumlara dua edildiği ve zulmün lanetlendiği günlerdir. Yıllardır bu güzel günleri ailelerinde ve sosyal hayatlarında coşkuyla yaşayan hemşehrilerimiz için Kurban Bayramı sevgi, dostluk, dayanışma gibi güzel hisleri daha da derinleştirmelerine, bir çok bereketin bir arada yaşanmasına vesile olacaktır.
    
     -BBP İl Başkanı Akdoğan
    
     BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Akdoğan, mesajında, kurban ile hem Allaha yakınlasmak hem de fakir-fukara insanlara yardım etmek gayesi olduğunu kaydetti.
     Kurban Bayramı aynı zaman da birliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirmek anlamına geldiğini ifade eden Akdoğan, şunları bildirdi:
     Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar kurbanlarını idrak ederek hem Allaha karsı olan yakınlaşmasını gerçekleştirecek hem de bayram yaşayacaktır. Bayramlarımızın tadını bozan, birliğimize kursun sıkan, dinsiz terör örgütünün hedefi olarak şehit düşen şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyoruz. Peygamber efendimiz Hz. Muhammedin, sahabei ve tüm İslam şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu Kurban Bayramının dünyanın dört bir yanında devam eden İslam ve Müslümanlara karşı yapılan saldırıların son bulmasına vesile olmasını Allahtan niyaz ediyoruz. Terör belasının bitmesine ve doğusuyla batısıyla aynı bayrağın altında kardeşçe, sonsuza kadar yasamamıza vesile olmasına diliyoruz.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER