Mersinli milli sporculara coşkulu karşılama

Mersinli milli sporculara coşkulu karşılama -Avrupa Şampiyonasına katılan Nevin Yanıt, Tuğçe Şahutoğlu ve Burcu Ayhan, otobüsle şehirde tur attı, halka karanfil dağıttı -Vali Güzeloğlunu makamında ziyaret eden sporculara Me


MERSİN (A.A) - Avrupa Atletizm Şampiyonasına katılan Nevin Yanıt, Tuğçe Şahutoğlu ve Burcu Ayhan için, Mersinde görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonda Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde buluşan sporcular, hazırlanan üstü açık otobüsle şehir turu attı.
     Soğuksu, Silifke, Hastane, Zeytinlibahçe ve İstiklal Caddelerinin yanı sıra İsmet İnönü Bulvarını takip eden sporculara, kentteki minik atletler ve antrenörleri eşlik etti. Şehir turu boyunca kendilerine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara karanfil atan sporcular, sevinçlerini halkla paylaştı.
    
     -12.59 olimpiyatlardan önce gelecek-
    
     Finlandiyanın başkenti Helsinkide düzenlenen 21. Avrupa Atletizm Şampiyonasında altın madalya kazanan Nevin Yanıt, şehir turu sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2. kez altın madalya alıp memleketine dönmenin gurur verici olduğunu söyledi.
     Böylesine bir organizasyonla karşılanmak süper bir şey diyen Yanıt, Önemli olan kendi adımı korumamdı. Bunu koruduğum için mutluyum. Elde ettiğim başarı için gururluyum. İnşallah daha iyi şeyler olacak dedi.
     Yanıt, Olimpiyatlardaki 12.59 hedefiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, 12.59 olimpiyatlardan önce gelecek diye düşünüyorum. Olimpiyatlarda önemli olan derece değil. Benim final yarışmam. Ben de final yarışacağıma yürekten inanıyorum. Finalde de iyi şeyler olacağını biliyorum diye konuştu.
    
     -Türk sporunun altın kızları-
    
     Sporcular, şehir turunun ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlunu da makamında ziyaret etti.
     Sporcuları kapıda karşılayan Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, Türk sporunun altın kızları diye nitelendirdiği sporcuları ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Nevin Yanıtın 2 yıl önce elde ettiği başarı nedeniyle büyük bir sevinç ve mutluluk duyduklarını, bugün de aynı sevinci yaşadıklarını dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Öncelikle ve özellikle Nevine, elde ettiği istikrarlı başarısıyla, artık dünya atletizm tarihine ve gelişimine ismini yazdırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Türk Bayrağını ve İstiklal Marşını en yüksekte, en tepede ve semada herkese dinleterek başarı gösteren Yanıtı önümüzdeki süreçte yeni başarılarla görmek istiyoruz. Buna olan inancım da tam. Özel bir branş olan çekiç atmada Tuğçe Avrupa 5inciliğini elde etti. Sevgili Burcu ise, şampiyonada da Avrupa 6.sı olarak yine büyük bir başarıya imza attı. Her iki evladımız da istikrarlı bir şekilde yine özel bir branş olan yüksek atlamada Türkiyenin ve Mersinin gururu olarak, yarışıyorlar. Her ikisinin de bu çizgide kararlılıkla daha büyük başarılar elde edeceğine eminim. Şampiyonadaki başarıya genel olarak bakarsak, başarımızın ülkemizin başarısıyla paralel olarak ilerlemesini ve yansımasını görüyoruz.
    
     -Olimpiyat hazırlıkları-
    
     Nevin Yanıt ise, ikinci kez büyük bir başarı elde etmesine rağmen, yine çok heyecanlı olduğunu, şampiyonaya gitmeden önce, öncelikli hedefinin unvanını korumak olduğunu hatırlatarak, bu konuda da kendine inanıp, güvendiğini söyledi.
     Şampiyona sırasında hiç bir şeyi düşünmeden, hedefe kilitlendiğini anlatan Yanıt, Unvanımı koruduğum için mutluyum. 2. kez altın madalya almak kimseye kısmet olmaz. Ben çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Önemli olan bu. Benim adıma geçen senelerde saha yapılması zaten, bana çok büyük bir sorumluluk veriyordu. Bu sorumluluğun da farkındaydım. İkinci defa altın madalyayı boynuma taktım. Çok mutluyum diye konuştu.
     Çekiç atmada 5nci olan Tuğçe Şahutoğlu ise, olimpiyatlara gideceklerini, bu kapsamda hazırlıklara başladıklarını belirterek, İnşallah ülkemizi olimpiyatlarda da en iyi şekilde temsil edeceğiz. En kötü ihtimalle final yarışıp, gelmek istiyorum dedi.
     Yüksek atlamada 6ncı olan Burcu Ayhan da, başarısına bir yenisini daha eklemiş olmanın verdiği mutluluğu dile getirerek, kendilerinden hiç bir zaman desteklerini esirgemediklerini belirttiği antrenörlerine teşekkür etti.
    
     -12.59 esprisi-
    
     Bu arada Vali Güzeloğlu, görüşme sırasında, antrenör Cüneyt Yükselden telefonunun son 4 hanesiyle ilgili bir anılarını anlatmasını istemesi üzerine, Yüksel, şunları söyledi:
     12,63 benim telefonumun son 4 rakamı. 100 metreyi 13 saniyenin altında koşmak, dünya genelinde çok önemlidir. Nevin de, benim telefonumun son 4 rakamını kafasına takmış, neden 12.63 olmasın diye. Ona konsantre olmuştu. Barcelonada 12.63ü koştu. Şimdi de önünde yeni bir hedef var; 12.59.
     Bunun üzerine Vali Güzeloğlunun Peki telefon numaranı değiştirdin mi- şeklindeki sorusuna Yükselden hayır cevabını alan Güzeloğlu, Nevinin bu başarıyı elde etmesi için önce senin telefon numaranı değiştirmen lazım diye espri yaptı.
     Vali Güzeloğlu, daha sonra sporculara ve antrenörlerine Mersin Onur Plaketi takdim etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Mersinli milli sporculara coşkulu karşılama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER