MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada -Terörle kesin bir mücadele yürütülmelidir, çünkü müzakere sonuç vermez. Terörle mücadeleyi kendileri için araç kabul edenlerin mutlaka bir amacı vardır -29 yıla yaklaşan süre içinde terörü


ANTALYA (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörle kesin bir mücadele yürütülmelidir, çünkü müzakere sonuç vermez. Terörle mücadeleyi kendileri için araç kabul edenlerin mutlaka bir amacı vardır dedi.
     Bahçeli, partisinin Gazipaşa İlçe Teşkilatı hizmet binasının açılışını yaptıktan sonra vatandaşlara hitap etti.
     Vatandaşların değişik partilerde bulunabileceğini, farklı partilere oy verebileceğini, bu partilerde sorumluluk üstlenebileceğini dile getiren Bahçeli, seçim dönemlerinde hangi partiyi tercih ederse etsin herkesin Türkiyenin, bu milletin öz evladı olduğunu kaydetti.
     Halkın desteğiyle Türkiyede 2002 yılından bu yana AK Partinin yönetimde olduğunu belirten Bahçeli, yakın siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye nasip olmayan fırsatı AK Parti iktidarının yakaladığını anlattı.
     AK Parti iktidarının 11inci yılına girdiğini ifade eden Bahçeli, söyle konuştu:
     Halkın büyük desteğini alan, 10 yıl sürekli değerlendirme fırsatını elinde bulunduran bir siyasi iktidarın Türkiyenin temel meselelerini çözme konusunda hiçbir engeli bulunmadığının şuurunda olması gerekir. Çıraklık dönemi dediler, kabul ettiniz, ikinci 5 yılı kalfalık dönemi dediler, kabul ettiniz. Sonra Ustalık dönemine ihtiyacımız var, bu kadar yılın tecrübesine sahibiz dediler onu da kabul ettiniz. Yani çırak, kalfa, usta olarak Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Şimdi soruyorum; Ustalık döneminin adı çılgınlık, Türkiyeyi 36ya bölmek demek midir- Ustalık dönemi insanlık dışı ihanet şebekesini siyasallaştırarak Türkiyedeki varlıklarına meşruiyet kazandırmak demek midir- Bugünkü iktidar ustalık döneminde ülkeyi iyi yönetemiyor, bir ben duygusunu kapılarak çılgınlık dönemi yaşatıyor.
     Bahçeli, 1 Ağustos 2009da başlayan açılım sürecinin 2013te Türkiyeyi hangi noktaya getirdiğinin iyi düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu doğrultuda halkın iyi karar vermesi gerektiğini söyledi.
     Demokratik açılım, milli birlik kardeşlik projesi ve müzakere süreci ile Türkiyenin bölünmenin eşiğine getirildiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:
     Son 3 yıl içinde, 2002 yılından bu yana sıfıra düşürülmüş terör faaliyetini azdırarak binlerce Mehmetçiğimizi, polisimizi, korucumuzu şehit verir olduk. Şimdi kalkmışlar, mücadeleyi sürdürmeyi bir kenara bırakmışlar, dillerine okyanus ötesinden bir kavram gelmiş, müzakereye başlıyoruz diyorlar. Neyin müzakeresini yapıyorsun sen, kiminle müzakere yapıyorsun, bu müzakerede amacın nedir, barış sürecinden neyi kastediyorsun- Terörle kesin bir mücadele yürütülmelidir, çünkü müzakere sonuç vermez. Terörle mücadeleyi kendileri için araç kabul edenlerin mutlaka bir amacı vardır. 29 yıla yaklaşan süre içinde terörü sürdüren PKK denilen cani örgüt amacına ulaşmadığı sürece her şey aldatmacadır, her şey kandırmacadır. 29 yıldır amaçlarından sapmamış bu cani örgütün milleti aldatma ve kandırma nöbeti, çözüm ve barış projesine kapılarak Türkiyede analar ağlamasın, silahlar gömülsün, PKK siyasallaşsın gibi PKK amaçları ağzıyla sayın Recep Tayyip Erdoğana geçmiştir.
     Başbakan Erdoğana barış sürecinden neyi anladığını, bu çözümün ne olduğunu soran Bahçeli, Neyi yaparsan çözüm olur, ne yaparsan barış olur- İmralı canisinin isteklerinin bir kısmını bugüne kadar yerine getirdin, barış oldu mu, çözüm oldu mu- Peki şimdi hala ısrar ediyorlarsa neyi vererek Türkiyede barışı, çözümü sağlayacaksın- diye konuştu.
     Başbakan Erdoğanın bu sorulara yanıt veremediğini, sadece MHPye saldırdığını ileri süren Bahçeli, ne yapılırsa yapılsın MHPnin yılmayacağını, yıkılmayacağını kaydetti.
     Başbakan Erdoğan vatandaşa Analar ağlasın mı- yönünde soru yöneltip, Ağlamasın cevabı alarak çözüm sürecini devam ettiriyor ancak Erdoğan bu söylemleriyle halkı aldatıyor, kandırıyor diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yüreğin var mı, cesaretin var mı- Sayın Başbakan Ben Öcalan ile işbirliği yaptım, Oslo ile başlayan süreçten görüş görüşe anlaşmaya vardım, Türkiyenin bölünmesi için Abdullah Öcalan ne diyorsa onu yapıyorum diyebilecek misin- o zaman bu millet sana ne şekilde cevap verecek göreceksin. Sayın Başbakan, milleti aldatmaktan vazgeç, müzakereden ne anlıyorsan, kim ne diyorsa neye inanıyorsan onu milletimizle paylaş. Halkın müzakereden de mücadeleden de haberi yok. O sebepten dolayı Türkiye çok kritik bir sürece girmiştir. Bölünmenin eşiğine doğru gelmektedir. Bin yıllık kardeşlik hukukumuz zedelenmekte. Her türlü bağımız kopartılmak istenmekte. Kardeş kavgası başlatılarak Türkiyede bölünmeye doğru gidilmektedir. Buna dur denilmesi lazım.
    
     -2B sorunu-
    
     Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş orman arazilerinin satışı konusuna da değinen Bahçeli, bu yerlerde yıllardır orman köylülerinin yaşadığını, tapuların bedelsiz gerçek sahiplerine verilmesi gerektiğini söyledi.
     Bahçeli, 2B dediğimiz rezalet neyin nesidir- Hiçbir para talep etmeyeceksiniz, helal olsun diyerek tapularını verin gitsin. Niye bunu yapmıyorsun- PKKya gösterdiğin hoşgörüyü bu ülkenin evlatlarına niye göstermiyorsun- Babasından, dedesinden kalmış arazileri birileri gelecek parayı bastırarak satın alacak. Böyle rezalet olmaz, buna müsaade edilemez diye konuştu.
     Bu tür sorunların aşılması için Türk halkının önünde önemli bir fırsat olduğunu bildiren Bahçeli, sorunların demokrasi içinde çözülebilmenin yolunun seçimler olduğunu ifade etti.
     Seçimlerde ülkeyi büyük tehlikeden kurtarmak gerektiğini ifade eden Bahçeli, Büyükşehir tuzağı ile Türkiyeyi bir federal yapıya, eyalet sistemine götürecek ihanete dur demek lazım. Bütün illerimiz büyükşehir kapsamına alınsın ama büyükşehir tuzağı ile başka gizli gündemleri uygulamaya koyacaksanız bu Türkiye için başağrısı olur dedi.
     Yerel seçimde AK Partiye oy verilmemesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, AK Partinin yapılacak seçimden neden kayıpla ayrıldığını kara kara düşünmesi gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER