Milli Eğitim Bakanı Avcı, Bilecikte:

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Bilecikte: -"(Çözüm süreci) Bu kadar net bildiğimiz konularda bile vatandaşın kafasında soru işaretleri uyandıracak sistematik bir dezenformasyon, bir yanlış bilgilendirme ve çarpıtma kampanyası yürütülüy


BİLECİK (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çözüm sürecine ilişkin, "Bu kadar net bildiğimiz konularda bile vatandaşın kafasında soru işaretleri uyandıracak sistematik bir dezenformasyon, yanlış bilgilendirme ve çarpıtma kampanyası yürütülüyor" dedi.
     Avcı, bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak için geldiği Bilecikte, Valilik önünde Vali Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, İl Jandarma Komutanı Kıdemle Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Topçu ve İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.
     Tören mangasını selamlayan Avcı, Valilik anı defterini imzaladı. Burada Akpınardan brifing alan Avcı, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı olarak baba ocağında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Bilecik ve ilçelerinde yapılması gereken hizmetlerin bulunduğuna değinen Avcı, "Gerçekten Bilecik eğitim istatistikleri bakımından Türkiye ortalamalarının üzerinde görünüyor. Gerek okul gerek derslik gerekse öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla Türkiye ortalamasından daha iyiyiz, tabi daha da iyi olabilir. Daha da iyi olması için hep birlikte el birliğiyle çalışıyoruz" diye konuştu.
     Avcı, bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın, televizyon dizilerinin, özellikle okul dizilerinin gençlik üzerinde çok olumsuz etkileri olduğuna dair açıklama yaptığını hatırlatması üzerine, "Televizyonlarda tabi pek çok dizi yayınlanıyor. Bu konularla ilgili zaten RTÜK gerekli ön incelemeleri yapar. RTÜK gerekeni gerektiği şekilde değerlendiriyor" ifadesini kullandı.
     İlk ve ortaokullarda para toplanması hususuyla ilgili çalışma hakkındaki bir soru üzerine Avcı, şunları kaydetti:
     "Böyle bir uygulamamız öteden beri var. Tabi bunun yeterli olmadığı yerlerde var. Yeterli olmadığı zamanlarda yapılan bazı uygulamalar nedeniyle yanlış anlamalarda söz konusu olabiliyor. Biz hem okul yöneticilerimizi hem öğretmenlerimizi hem de velilerimizin bu tür şikayetlere yol açmayacak şekilde rahatlatılacağı tedbirler alıyoruz."
     Vali Akpınar, Bakan Avcıya ziyaret anısına Osmanlı Armasının bulunduğu tabak hediye etti. Avcının ziyaretinde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve belediye başkanları da hazır bulundu.
    
     -Bilecik Belediyesini ziyaret-
    
     Daha sonra Bilecik Belediyesini ziyaret eden Avcı, Belediye Başkanı Yağcıdan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Milli eğitim camiasıyla, yerel yönetimler arasında kurulan iş birliğinin samimi dayanışmanın büyük bir sinerji doğuracağını, vatandaşın okulun sahiplenmesine olumlu katkıları olacağını düşündüğünü aktaran Avcı, şöyle devam etti:
     "Bu nedenle başlatılmış Okullar Hayat Olsun projemiz de var. Artık, saat 17.00dan sonra kapıları kilitleyip çıkmıyoruz. Başta o mahallede yaşayan hanımlar olmak üzere vatandaşlarımızın okul imkanlarından olabildiğince faydalanması için okullarımızı açık tutmaya gayret ediyoruz. Yerel yönetimlerimizin okul düzenleri konusunda okullarımıza, Bilecik Belediyesinin örnek faaliyetlerinde de görüldüğü gibi bahçe, park ve öğretmenler odası düzenlemeleriyle yaptıkları katkıları da şükranla karşılıyoruz. Bu gayretlerin, çalışmaların diğer belediyelerimize de örnek olmasını diliyoruz. Bilecik, zaten birçok bakımdan örnek bir şehrimiz. Baba ocağı olduğu için de ayrıca iftihar ediyorum. İnşallah Bilecik tanıtım konusunda da taşıdığı tarihi misyona uygun seviyeye gelecektir. Biz, Ertuğrul Gaziyi Anma Törenleri vesilesiyle sesimizi duyurabiliyoruz ama bunu daha geniş ve yaygın bir kampanyaya dönüştürmemizde fayda var. Biliyorsunuz, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu. Biz o yasanın çıkışı sürecinde de sık sık şunu vurguladık, Bu sadece Eskişehir için değil bütün bu Osmanlı kuruluş coğrafyası için düşünülmüş bir projedir. Dolayısıyla başta Bilecik olmak üzere bütün Osmanlı kuruluş coğrafyasında yer alan vilayetlerimizin de Türk Dünyası Kültür Başkenti programlarında aktif bir biçimde yer almasını arzuluyoruz. Böylece, Bilecikimizin hem Türkiyede hem Türk dünyasında daha fazla tanınmasına da hep birlikte katkıda bulunmuş oluruz."
     Yağcı, Avcıya ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi.
    
     -"Yaptıklarımızı anlatmaya zamanımız yetmiyor"-
    
     Avcı, buradan, Poyraz ile AK Parti İl Başkanlığına geçti.
     Bir süre partililerle sohbet eden Avcı, seçim çalışmaları konusunda yoğun çalışmaların yapıldığını, seçimlere gerçekten öz güvenle alınları açık olarak çıkacaklarına değinerek, şöyle konuştu:
     "Yaptığımız hizmetler ortada. Bir sıkıntımız varsa, o da yaptıklarımızı anlatmaya zamanımız yetmiyor. Çalışmaktan anlatmaya vakit bulamıyoruz ve tepeden aşağıya kadar geceli gündüzlü çalışıyoruz. Buradaki tanıtım zaaflarımızı gidermek parti teşkilatlarımıza düşüyor. En iyi iletişim yüz yüze iletişimdir. Teşkilatımız bu süreçten itibaren kapı kapı dolaşarak yaptıklarımızı anlatmak durumunda."
     Avcı, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede de Muğlada katıldığı bir toplantıda yaşadığı bir olayı anlatarak, "Bu süreçte biz, başından beri şunu söylüyoruz; Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Bu kadar net bildiğimiz konularda bile vatandaşın kafasında soru işaretleri uyandıracak sistematik bir dezenformasyon, bir yanlış bilgilendirme, çarpıtma kampanyası yürütülüyor" dedi.
     Daha sonra Avcı, öğretmenlerle, Bilim Sanat Merkezinde basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Avcı, Bilecikte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER