OLİMPOSGAZın 2013 yılı yatırım programı

OLİMPOSGAZın 2013 yılı yatırım programı -Energaz Genel Müdür Yardımcısı Deniş: -"Bu sene Antalyaya 20 milyon lira civarında yatırım yapacağız. Talep gelmesi halinde yatırım miktarı artabilir" -Energaz Genel Müdür Yardımcısı Be


ANTALYA (A.A) - Energaz Genel Müdür Yardımcısı ve Batı Anadolu Bölge Genel Müdürü Işık Deniş, doğal gaz dağıtım çalışmaları çerçevesinde Antalyaya bu yıl yaklaşık 20 milyon lira civarında yatırım yapılacağını, talep gelmesi halinde yatırım miktarının artabileceğini söyledi.
     Antalyanın doğal gaz dağıtım ihalesini alan ve 2008 yılından bu yana bölgedeki yatırımlarını sürdüren Energazın alt şirketlerinden Olimpos Doğal Gaz Dağıtım AŞnin (OLİMPOSGAZ) 2013 yılı yatırım programı, basın toplantısıyla açıklandı.
     Deniş, toplantıda yaptığı konuşmada, 2006 yılında Antalyanın doğal gaz dağıtım ihalesini aldıklarını hatırlatarak, "Bizi ortalarda pek görmediniz ama bu süreç içerisinde Antalyanın 30 yıllık doğal gaz dağıtım şebekesi altyapısını tamamladık" dedi.
     Yaklaşık 500 bin daireye yetecek büyüklükte bir giriş istasyonu kurduklarını, şehrin dağıtım omurgasını oluşturduklarını anlatan Deniş, Kepez ve Konyaaltı bölgesinde de geniş bir alana doğal gaz arzı sağladıklarını kaydetti.
     Bu sene Muratpaşa ilçesinde ilk kez yatırıma başlayacaklarını açıklayan Deniş, Muratpaşa Belediyesi ile görüşmelerin tamamlandığını ve izinlerin alındığını, Meltem ve Demircikara mahallelerinde yatırımlara başlanacağını bildirdi.
     Kundu bölgesindeki otellerin tamamına doğal gaz arzının sağlandığını belirten Deniş, Belekte de yaklaşık 45 otelin çalışmalarının tamamlandığını, geçen ay itibarıyla gaz verilmeye başlandığına dikkati çekti.
    
     -100 bin daire doğal gaz kullanabilecek-
    
     Deniş, bu yılın ortası itibarıyla 100 bin dairenin doğal gaz kullanabilecek hale geleceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Antalyaya 70 milyon liraya yakın bir yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu sene 20 milyon lira civarında yatırım yapacağız. Talep gelmesi halinde yatırım miktarı artabilir. Konut abone sayımız biraz düşük. Şehirde doğal gaz kullanma kültürünü oluşturabilirsek hava kirliliği önlemede çok önemli avantaj sağlanmış olacak."
    
     -2013 hedefi 15-17 bin konut abonesi-
    
     Energaz Genel Müdür Yardımcısı Arda Bektaş da geçmiş yıllarda yatırımları hızlı şekilde yapamadıklarını, geçen yıl Konyaaltında ilk defa ciddi yatırıma başladıklarını ve önemli ölçüde abone dönüşü olduğunu söyledi.
     Geçen sene itibarıyla OLİMPOSGAZın 6 bin konut abonesine ulaştığını dile getiren Bektaş, bu yılı 15-17 bin abone sayısıyla kapatmayı planladıklarını ifade etti.
     Akdeniz coğrafyasında klima ile ısınma kültürü bulunduğunu, oysa doğal gazın elektrikli ısınmaya göre çok daha avantajlı olduğuna işaret eden Bektaş, "Konforunun yanı sıra tüp ve elektriğe göre yüzde 45 ekonomik avantajı var" diye konuştu.
     Bektaş, bölgede şu anda doğal gaz tüketiminin düşük olduğunu, geçen yıl 10 milyon metreküp civarında tüketim gerçekleştiğini söyledi. Bu sene sanayi ve konut tüketiminin 60 milyon metreküpü bulacağını tahmin ettiklerini belirten Bektaş, "Antalya Organize Sanayi Bölgesinin devrini gerçekleştirdik. Buranın tüketimini düşündüğümüzde bu seneyi 100 milyon metreküp doğal gaz tüketimi ile tamamlarız" dedi.
    
     -OLİMPOSGAZın bahar kampanyası-
    
     Bu arada OLİMPOSGAZ, doğal gaza geçişi kolaylaştırmak amacıyla abonelik bedelleriyle ilgili kampanya başlattı. 30 Hazirana kadar sürecek kampanya çerçevesinde abone olmak isteyenler, 335 lira olan abone bağlantı bedelini 6 taksitte, 379 liralık güvence bedelini de 3 taksitte ödeyebilecek.
    
     Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber OLİMPOSGAZın 2013 yılı yatırım programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER