Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa -Yurt-Kur öğrencilerine spor malzemesi verildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Kredi Yurtlar Kurumundaki (Yurt-Kur) üniversite öğrencilerine spor malzemesi dağıtıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Yurt-Kurda düzenlenen programda, gençlerin en az bir spor branşı ile ilgilenmelerini tavsiye etti.
     Gençleri düşünen, araştıran, kendini ifade eden insanlar olarak yetiştirmek zorunda olduklarını belirten Demir, Antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz ile yaptığımız toplantılarda, spor çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri için spor malzemelerine ihtiyaç duyduklarını söylediler. Bunun devamı gelecek. Malzemeler, üniversite öğrencilerimize ve okullarımıza hayırlı olsun dedi.
     Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ersin Soytoru da, dağıtılan spor malzemelerinden dolayı Ökkeş Demire teşekkür etti.
     Öğrencilere, voleybol, basketbol ve futbol topu verildi.
    
     -Mehmetçik Vakfından şehit aileleri ve gaziler derneğine ziyaret
    
     Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Adana Bölge Temsilcisi Emekli Albay Mesut Demiralay, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesini ziyaret etti.
     Demiralay, ziyarette sırasında, vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek, Adana Temsilciliği olarak 17 ilin sorumluluk alanlarında olduğunu ifade etti.
     Mehmetçik Vakfının er ve erbaşlara, vatani görevi sırasında şehit olanların ailelerine yardımlar yapıldığını hatırlatan Demiralay, şunları kaydetti:
     Vakfımızda şehit ailelerinin eğitim gören çocuklarına ilköğretimden yüksek lisansa kadar eğitim bursu sağlanıyor. Vakfın gelir kaynakları, vakfımız bünyesindeki şirketlerin karlarından ve bağış yoluyla yapılan yardımlardan oluşuyor. Biz bağış toplamıyoruz. Gönüllü bağış alıyoruz.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi Başkanı Tayfun Çiftçi ise sivil toplum örgütleri veya vakıflar tarafından amacına uygun olarak yapılan çalışmaların gönüllük esasına dayalı olduğunu altını çizerek, Demiralaya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     -Kadirlide F Klavye kursiyerlerine sertifikaları verildi
    
     Kadirli Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen f klavye kullanımı kursuna katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Hakan Durmuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, 160 saat süreli kursa 15 kişinin katıldığını söyledi.
     Adliye sınavlarına katılacak olanlar için bu kursun bir avantaj olduğunu ifade eden Durmuşoğlu, Bu kurslara katılan kursiyerlerin sınavlarda daha başarılı oldukları görülmektedir. Söz konusu kurslara katılmak isteyenler, başvuruda bulunabilirler. Kurslarımız yıl içerisinde devam edecektir dedi.
     Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Şahan ise kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.
    
     -Sumbas Kaymakamı Yosunkaya okul müdürleriyle bir araya geldi
    
     Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, ilçede bulunan okulların müdürleriyle bir araya geldi.
     Yosunkaya, Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen toplantıda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla, eğitim sorunları ve çözüm önerileri konusunda sorunların yaşanmaması için bu tür toplantıların önemli olduğunu söyledi.
     İlçedeki eğitim düzeyinin yükselmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yosunkaya, okul müdürlerinden eğitimin fiziki alt yapısının çözümü ve okullardaki sosyal etkinliklere katkı sağlayacak projelerin hazırlanarak Kaymakamlığa bildirilmesini istedi.
    
    
    
     -Düziçi Kaymakamı Şengök, küçük erkekler voleybol takımını kabul etti
    
     Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Düziçi Üzümlü İlkokulu Küçük Erkekler Voleybol Takımını kabul etti.
     Şengök, makamında ağırladığı sporcuların, Şanlıurfaya Osmaniyeyi temsilen gittiği grup müsabakalarından grup birincisi olarak döndüğünü söyledi.
     Takım oyuncularını ve okul yönetimini tebrik eden Şengök, şunları kaydetti:
     Biz okul sporları konusunda bu tür manzaralara alışmış vaziyetteyiz. İldeki başarılardan sonra bölgedeki başarılar da gelmeye başladı. Okuldaki başarıyla birlikte spordaki başarı da geldiği zaman bizim mutluluğumuz katlanarak devam ediyor. Bu çocuklarımız ileri ki yıllarda inşallah sınavdaki başarılarından söz ettirip, sporun ve eğitimin aynı anda ilerleyebileceğinin göstergesi olurlar.
     Düziçi Üzümlü İlkokulu Küçük Erkekler Voleybol Takımı daha sonra okul müdürü Durdu Kurt ve beden eğitimi öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarıyı da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Menderes Özat-Mustafa Demirbaş/ Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER