Paslanmaz su borusundan gezi teknesi yapıyor

Paslanmaz su borusundan gezi teknesi yapıyor -Arkadaşıyla girdiği iddia üzerine gezi teknesi yapmaya başlayan Abanalı emekli iş adamı, teknenin iskeletini paslanmaz su borusundan inşa etti -Emekli iş adamı Yuvarlak: -Ke


KASTAMONU (A.A) - Semih Yüksel - Arkadaşıyla girdiği iddia üzerine gezi teknesi yapmaya başlayan Abanalı emekli iş adamı, teknenin iskeletini paslanmaz su borusundan inşa etti.
     Kastamonunun Abana ilçesinde yaşayan Mehmet Yuvarlak(51), çok ilgi duyduğu gezinti teknelerinden almak istedi. Ancak birçok fuar dolaşmasına rağmen aradığı tekneyi bir türlü bulamadı.
     Yuvarlak, bir gün arkadaşlarıyla konuyla ilgili sohbet edip şakalaşırken, tekneyi yapıp yapamayacağı yolunda iddiaya girdi. Hemen bilgisayar üzerinde projesini çizip, gerekli malzemeleri aldı.
     Yapım çalışmalarına başlayan Yuvarlakın projesine göre, gezi amaçlı kullanılacak teknenin boyutu 4,90 metre boyunda, 2 metre genişliğinde olacak. Toplam maliyeti ise 50 bin lirayı bulacak.
     Teknenin en büyük özelliği ise iskeletinin paslanmaz su borusundan inşa edilmesi. Yuvarlak, yapım çalışmaları süren tekneyi, önümüzdeki sezona yetiştirmeyi hedefleniyor.
    
     -Kendi teknemi yaparım dedim-
    
     Yuvarlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kendi teknemi yaparım dedim. Arkadaşlarım da yapamazsın deyince, iddialaştık. Bunun üzerine bilgisayarın başına oturarak yapacağım teknenin projesini çizdim ve yapım için gerekli malzemeleri alarak çalışmalara başladım diye konuştu.
     Projesini balıkçı barınağında uygulamaya başladığını belirten Yuvarlak, teknenin iskeleti ve kamarasını bitirdiğini ifade etti.
    
     -Paslanmaz su borusu gövdeyi sağlamlaştırdı-
    
     Teknenin iskeletinde neden paslanmaz su borusu kullandığını açıklayan Yuvarlak, şöyle devam etti:
     Bu sayede teknenin gövdesi daha sağlam oldu. Normal fiber teknelerde böyle bir yapı yok. Yani fiber bir tekne fırtınalı havalarda sağlam ve dayanıklı olmayabilir, zarar görebilir. Tasarladığım teknenin ise iskeleti paslanmaz demir su borusu. Bu sayede tekne suya tam oturacak ve dengede kalarak dalgadan fazla etkilenmeyecek
     İki aydır Abana balıkçı barınağında sabahın ilk ışıklarından itibaren teknenin yapımı için çalıştığını vurgulayan Yuvarlak, tekneyi gelecek sezon suya indirmeyi hedeflediğini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Paslanmaz su borusundan gezi teknesi yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER