Yeşilgiresun Belediyesporun TB2Le davet edilmesi

Yeşilgiresun Belediyesporun TB2Le davet edilmesi -TB3L Final Grubunu 3üncü sırada tamamlayan ve Söğütsen Seramikin TB2Lden çekilme kararının kabul edilmesinin ardından TB2Le davet edilen Yeşilgiresun Belediyesporda hedef bu sezon pl


GİRESUN (A.A) - Türkiye Basketbol 3. Ligi Final Grubunu 3üncü sırada tamamlayan ve Söğütsen Seramikin Türkiye Basketbol 2. Liginden (TB2L) çekilme kararının kabul edilmesinin ardından, TB2Le davet edilen Yeşilgiresun Belediyespor Kulübünde hedef bu sezon play-off oynamak.
     Kulüp Başkanı Kerim Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır TB3Lde mücadele veren ve Söğütsen Seramikin ligden çekilme kararının kabul edilmesiyle TB2Le yükselen Yeşilgiresun Belediyesporun hak ettiği yere geldiğini söyledi.
     TB2Lde Giresun gibi bir kentin basketbol takımının yer alacak olmasının çok güzel bir olay olduğunu belirten Aksu, Bölgemizde bizim gibi takımlar fazla yok. İnşallah daha da başarılı günler geçireceğiz. Giresun şehri basketbola meyilli bir şehir. Bu takım, basketbolcu nesiller yetiştirmemiz için de bir örnek olacaktır dedi.
    
     -Hedef Play-Off oynamak-
    
     Aksu, TB2Le yükseleceklerine ekip olarak her zaman inandıklarını ve takımdaki oyuncuları bu nedenle dağıtmadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu iş inanmakla oluyor. İki yıl gibi kısa bir sürede takımı toparladık ve yeniden kurduk. Yeşilgiresun Belediyespor 2 yıldır TB3Lde mücadele verdi ve hak ettiği yere yeni geldi. Bu büyük bir başarıdır. İkinci lige çıkalım ortalarda yer edinelim gibi bir düşüncemiz yok. Biz hedefleri olan insanlarız ve hedefimiz play-off oynayarak birinci lige yükselmek. Söğetsen Seramikin çekilmesiyle 2. Lige çağrıldık ama bu iki ay önce beklediğimiz bir karardı, çok gecikti.
     Takıma takviyeler yapacaklarını ve yeni sezon hazırlıklarına en kısa sürede başlayacaklarını bildiren Aksu, Bütçemizi biraz artırmamız gerekecek onu da halletmeye çalışacağız. Lig için idman eksikliği var. Arkadaşlarımızın bazı sıkıntıları oldu. Çalışmalara rakiplerimizden 50 gün geç başlayacak olmamıza rağmen güçlü bir hale geleceğimize inanıyorum. Şu anda hiçbir basketbolcumuza borcumuz yok. Yeşilgiresun Belediyespor borçsuz. Umarım iyi bir yere geleceğiz diye konuştu.
    
     -Başarıda yöneticilerin payı büyük-
    
     Aksu, Yeşilgiresun Belediyesporun yönetim kurulunda Türkiyenin hiçbir yerinde olmayan bir yönetim anlayışı olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
     Yönetim kurulu üyelerimiz eski basketbolcular, basketbola gönül veren kişiler ve basketbolsever iş adamlarından oluşuyor. Yönetim arkadaşlarımız çok profesyonel çalışmalar yaptı. Bu takıma büyük emek verdiler. Ekip olarak inandık, 2011-2012 sezonunda TB3L Final Grubunda 3üncü olduk. Buradaki tek şey şehrin bütünleşmesi. Başta Başkan Yardımcımız Bülent Yavuz olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım TB2Lde başarılı olacağız ve Yeşilgiresun Belediyesporun gücünü tüm Türkiye görecek
    
     -Giresun diğer spor alanlarında da yer edinmeye başladı-
    
     Futboldan sonra basketbolda da iyi yerlere geleceklerini düşündüklerini dile getiren Aksu, Giresun artık futbolda değil diğer spor alanlarında da yer edinmeye başladı. Aysel Özgan paralimpik olimpiyatlarında ülkemizi temsil etti. Biz sporun her türlüsüne belediye olarak gerekli desteği veriyoruz. Giresunun bir sporcu şehri olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Yeşilgiresun Belediyesporun TB2Le davet edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER