Başkan Usta: Trabzonspor'un sorunu teknik adam sorunu değil


Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kulübün sorununun teknik adam meselesi olmadığını söyledi. Önlerindeki en büyük tehlikenin mali nedenlerden dolayı UEFA tehdidi olduğunu vurgulayan Usta, alacakları nedeniyle yol ayrımına geldikleri Stehpahe M'bia ile de yola devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Başkan Usta, bazı konularda açıklamalarda bulundu. Acele ederek yanlış karar almak istemediklerinin altını çizen Usta, "Yavaş yavaş ama doğru adımlarla hedefe gitme hepimiz açısından olması gereken en doğru yol. 'Şunun adını koymamız lazım, eyvah bugün de bunu yapamadık' diye acele kararlar aldığınız zaman sarmal bir şekilde hatalar peş peşe geliyor. Bizim bundan sonrası için doğru zamanda doğru işleri yapmak diye bir zorunluğumuz var; eğer başarıya odaklanmışsak ve kulüp için doğru şeyleri yapmak istiyorsak." dedi.

Geçen bir aylık görev sürelerinde bu çerçevede hareket etmeye çalıştıklarını anlatan Usta, "Bundan sonrası için de buna en üst düzeyde dikkat etmeye çalışacağız. Kulübümüzde çok acil karar verilmesi gereken çok konu var. Ama bunların hiç birisini acilen şu kararı verdik şekilde yapmak istemiyoruz. Acil kararlar verip hata yapmaktansa zamanında emin adımlarla yavaş yavaş doğru kararlarla ilerlemek istiyoruz. Bu prensiple gidiyoruz." diye konuştu.

"EN BÜYÜK TEHLİKE, UEFA TEHDİDİ"

Bordo mavili kulübün birçok sorunun olduğuna dikkat çeken Başkan Usta, bunların başında da UEFA tehdidinin geldiğini belirtti. Trabzonspor'un UEFA kriterleri açısından durumunun olabilecek en ağır durum olduğu bilgisini veren Usta, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki kulüpler arasındaki en ağır durum neredeyse bizim durumumuz. Trabzonspor'un önünde çok büyük tehditler devam ediyor. Bu tehditlerin sıralaması yapıldığında herhalde UEFA tehdidi en ağır tehditler arasında muhtemelen ilk sıraya yerleştirebiliriz. Öyle bir durumu var çünkü."

Bu tehditten kurtulabilmenin çok zor olduğunu savunan Başkan Usta, "Oradaki kriterlerden birisi kulübün zararı. Sadece zararlardan kurtulmak için mayıs haziran ayına kadar Trabzonspor'un olağanüstü kâr etmesi gerekiyor. Bizim hala devasa bir bütçe açığımız var. Olağanüstü boyutta zararımız var ve bunu kapatmanız lazım ki radardan çıkasınız. Bu mümkün bir şey mi; çok ağır konuları konuşuyoruz. Buna hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bir şekliyle ağır darbe almadan bu tünelin ucunu görebilmemiz lazım ama işimiz gerçekten çok zor." dedi.

"TRABZONSPOR'UN SORUNU TEKNİK ADAM SORUNU DEĞİL"

Teknik adam arayışlarına da değinin Başkan Usta, Trabzonspor'un sorununun teknik adam sorunu olmadığını kaydetti. Camianın bu konudaki beklentisine de değinen Başkan Usta, şöyle devam etti:

"Ne oldu, ne oluyor, tarih geldi; hiçbir şey olmuyor, hiçbir tarih de gelmedi. Çünkü Trabzonspor'un gerçekten sorunu teknik direktör sorunu değildir. UEFA'dan başladık, birçok sorunu var. Bunlardan bir tanesi teknik adam meselesidir. Biz baskı altında kendimizi hissetmeden en doğru kararı vermek istiyoruz. Bunlardan bir tanesi Mircea Lucescu'dur. Benim için aslolan şu; biz hoca seçimini yaptığımızda bu seçimin arkasında durmayı becerebilmemiz lazım. Haliyle seçim gecikebilir. Hiç duymadığımız başka birisi olabilir, o isim (Lucescu) olabilir ama doğru adım atmak istiyoruz ki, arkasında uzun süre durabilelim. Bu çerçevede önümüzdeki süreç bize ne yapmak istediğimizi gösterecek. Tek başına teknik adam sorunu olsaydı kafayı buna takar, adını da hızla koyardık bu iş biterdi ama ah keşke öyle olsa. Öyle bir durum değil yani."

"STEPHANE M'BİA İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ"

Başkan Muharrem Usta, sözleşmisine göre alacaklarının gecikmesinden dolayı hak ettiği faiz bedeli nedeniyle sorun yaşanan ve yol ayrımına gelinen Stephane M'bia ile de yola devam edeceklerini açıkladı.

Kulüplerin içerisinde çeşitli sorunların olabildiğine işaret eden Başkan Usta, "Kamuoyuna yansıdığı şekliyle Stephane M'b'ia ile de sözleşmeden kaynaklanan ödeme gecikmesiyle ilgili bir sorun oldu. Önünüzde iki tane seçenek var; ya ayrılacaksınız ya devam edecekseniz. Ayrılsak da devam etsek de her ikisinin sonucu da Trabzonspor için önemlidir. Ayrılsanız da medeni ayrılmanız gerekiyor. Devam ediyorsanız da oyuncunuzun en üst motivasyonla devam etmesi gerekiyor. Çünkü her ikisinin sunucu Trabzonspor'u ilgilendiriyor." dedi.

Stephane M'bia'nın Trabzonspor için önemli bir oyuncu olduğunu dile getiren Başkan Usta, "Gelinin noktada 'devam' yönünde bir karar alındı. Şuanda da gördüğümüz kadarıyla motivasyonu oldukça iyi. Yeni bir sayfa açarak o buradaki hayatına devam ediyor. Biz de onun kulübe en üst düzeyde faydalı olabilmesi açısından Trabzonspor'a en faydalı olabileceği pozisyonu ayarlamaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Başkan Usta, 'talep ettiği faizleri ödeyerek mi devam kararı aldınız?' sorusuna, "Büyük zarardan kâr ederek, yolumuza devam ediyoruz." cevabını verdi.

"BÜTÜN HARCAMALARIN DİSİPLİN ALTINA ALINMASI GEREKİYOR"

Kulübün bütün giderlerinin bir disiplin altına alınması gerektiğini söyleyen Başkan Usta, futbolcu ücretlerinde de yeni bir düzenlemeye gitmek istediklerini dile getirdi. Usta, şunları söyledi:

"Kulüp içerisinde ücretlerin mümkün olduğu kadar dengeli durumda olması başarının anahtarlarından birisidir. Çünkü aynı takımda oynayan oyuncuların arasında uçurum varsa bu bazen huzursuzluk şeklinde ortaya çıkabiliyor. Bizim sorunlarımızdan birisi bu. İkinci sorun ise mali pozisyonla ilgili. Bütün harcamaların kısıtlanmasına ihtiyaç var. Ne kadar harcama kalemi varsa. Trabzonspor'un bütün harcamalarını bir disiplin altına alması ve olabilecek en kabul edilebilir seviyeye çekmesi lazım.

Giderlerimiz arasında oyuncu maliyetlerimiz çok yüksek. Bunun iki tane nedeni var; birisi ücretlerin kendisi, ikincisi ise çok kalabalık bir oyuncu kadromuz var. Yapılması gereken şey, bunu bir dengeye oturmak. Hem kadroyu belli bir sayıya çekmek hem de mümkünse fiyatların rehabilite edilmesi gerekiyor. Ancak bu rehabelitasyon oyuncularla kulübün buna inanarak yapmasıyla olabilecek bir iştir. Ben oyuncularımızın bu konuda çok iyi niyetle, inanarak böyle bir sürece katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Sürpriz olmaz ise benden daha fazla oyuncularımızın buna sahip çıkacağını sizlerle paylaşmış olacağız."

Başkan Usta, Galatasaray ile adı anılan Marko Marin'in durumuyla ilgili bir soruya ise net bir cevap vermedi. Kadro şişkinliğine dikkat çeken Başkan Usta, kimin gideceği, kimin kalacağının şimdilik kulüp içerisinde kalması gerektiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Usta: Trabzonspor'un sorunu teknik adam sorunu değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER