Fenerbahçe seriyi 15 maça çıkardı! Spartak Trnava’yı da mağlup etti…

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki ikinci maçında Spartak Trnava'yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 15 maça çıkardı.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Slovakya deplasmanında Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Trendyol Süper Lig’de ve Avrupa’da oynadığı 7’şer maçı kazarak üst üste 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrılan sarı lacivertliler bu müthiş seriyi 15 maça çıkardı.

İkinci yarıda Joshua King’in dublesi ile Spartak Trnava’nın kilidini kıran Kanarya maçı almayı başardı.

Ligde ve Avrupa’da yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki ikinci maçında Spartak Trnava’ya konuk oldu.

9 DEĞİŞİKLİKLE ÇIKTI

Slovakya deplasmanında rotasyonlu bir kadro tercih eden ve ilk 11’de tam 9 değişiklik yapan sarı lacivertliler istediği 3 puanı almayı başardı.

Spartak Trnava karşısına İsmail Kartal yönetiminde as kadrosundan yoksun çıkan Fenerbahçe ofansif ve akıcı futbolunu sürdürdü.

İlk yarıda bir çok fırsattan yararlanamayan sarı lacivertliler gol perdesini aralayamadı ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle girdi.

KING SAHNEYE ÇIKTI

70. dakikaya kadar rakibinin kilidini açmaya çalışan Kanarya’da sahneye sezonun formda ismi Joshua King çıktı. Temsilcimiz Fenerbahçe, Joshua King’in golüyle öne geçti. Ryan Kent ile verkaça giren Joshua King, ceza yayı üzerinden sol ayağıyla etkili bir şut çıkardı ve topu kaleci Dominik Takac’ın solundan ağlarla buluşturdu.

81’de bir kez daha sahneye çıkan Joshua King farkı 2’ye çıkaran golü attı. Sol kanattan gelişen atakta Jayden Oosterwolde’nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Fred’ın altıpas içine çevirdiği topa Joshua King, tek dokunuşla topu filelerle buluşturdu.

88’de Spartak Trnava, Kelvin Ofori’nin golüyle farkı 1’e indirdi. Jayden Oosterwolde’ye yapılan baskı sonrasında top ceza alanı içinde Kelvin Ofori’ye geldi. Kelvin Ofori, uygun durumda yerden vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu.

VAR GOLÜ İPTAL ETTİ

2 dakika sonra Sebastian Szymanski’nin golüyle skoru 3-1’e getirdik ancak yapılan VAR kontrolü sonrası pozisyonda ofsayt tespit edilerek gol geçersiz sayıldı.

Mücadelede başka gol olmayınca sarı lacivertliler sahadan zaferle ayrıldı. Fenerbahçe bu sonuçla 6 puanla grup liderliğine oturdu. Kanarya Avrupa’daki bir sonraki maçını 26 Ekim’de Ludogorets ile Kadıköy’de oynayacak.

Kartal’dan 9 değişiklik

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Çaykur Rizespor maçına göre ilk 11’inde geniş bir rotasyona gitti. Deneyimli teknik adam, Antona Malatinskeho Stadı’nda oynanan karşılaşmada, Çaykur Rizespor maçının ilk 11’ine göre kadrosunda 1’i zorunlu 9 değişiklik yaptı. 62 yaşındaki çalıştırıcı, Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de forma giyen isimlerden sadece Bright Osayi-Samuel ile Rodrigo Becao’yu Spartak Trnava maçında ilk 11’de görevlendirdi. Kartal, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11’de oynayan ve tedbir amacıyla Slovakya’ya getirilmeyen İrfan Can Kahveci’nin yanı sıra Dominik Livakovic, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred Rodrigues, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko’yu yedek soyundurdu.

Tecrübeli teknik adam, bu isimlerin yerine İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Ryan Kent, Joshua King ve Michy Batshuayi’yi kadroya dahil etti. Spartak Trnava karşısında kalede İrfan Can Eğribayat’a şans veren İsmail Kartal, savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Serdar Aziz ve Jayden Oosterwolde’den kurdu. Miguel Crespo’yu savunma önünde değerlendiren Kartal, ortada Mert Hakan Yandaş’ı oynattı. Hücumda Joshua King, Miha Zajc ve Ryan Kent görev alırken, gol yolları Michy Batshuayi’ye emanet edildi. Fenerbahçe’de Dominik Livakovic, Furkan Akyüz, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred Rodrigues, Sebastian Szymanski, Umut Nayir, Dusan Tadic, Edin Dzeko ve Yusuf Akçiçek ise yedek soyundu.

Fenerbahçe’de 2 eksik

Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına 2 eksikle çıktı. Sarı-lacivertlilerde ligde oynanan Antalyaspor müsabakasında sakatlık yaşayan Cengiz Ünder ile Slovakya’ya getirilmeyen İrfan Can Kahveci, önemli karşılaşmada forma giyemedi. Fenerbahçe’nin milli oyuncusu İrfan Can Kahveci, Spartak Trnava karşısında riske edilmedi. Sezona oldukça istekli başlayan 28 yaşındaki futbolcu, son haftalarda gösterdiği performansla beğeni topladı. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, ligde milli ara öncesinde oynanacak Kasımpaşa müsabakasını da düşünerek İrfan Can’ı tedbir amacıyla dinlendirmeyi tercih etti.

Serdar Aziz ve Miha Zajc takıma döndü

Fenerbahçe’de Serdar Aziz ve Miha Zajc, Spartak Trnava maçıyla kadroya döndü. Ligde son oynanan Çaykur Rizespor müsabakasında hafif sakatlıkları gerekçesiyle tedbir amacıyla kadroda yer alamayan 2 oyuncu, Spartak Trnava müsabakasına ilk 11’de başladı.

İrfan Can Eğribayat 5 maç sonra 11’de

Fenerbahçe’nin genç file bekçisi İrfan Can Eğribayat, 5 maç sonra ilk 11’de yer aldı.
Sarı-lacivertli takımla geçen sezonun son bölümünde iyi bir grafik sergileyen 25 yaşındaki kaleci, bu sezona da iyi bir başlangıç yapmıştı. Hırvat kaleci Livakovic’in transferinin ardından yedek kalan İrfan Can, ligde 4, Avrupa’da ise 1 maça kulübede başlamıştı. İrfan Can, 5 maç aranın ardından yeniden ilk 11’de oynadı.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, Spartak Trnava karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Antona Malatinskeho Stadı’nda kendilerine ayrılan bölümün tamamını dolduran sarı-lacivertliler, maç öncesi tezahüratlarla takımlarına destek verdi.
<< Önceki Haber Fenerbahçe seriyi 15 maça çıkardı! Spartak Trnava’yı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER