Kobani'nin ateşi Türkiye sokaklarını yakıyor

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinde gösteri düzenleyen gruplar, resmi ve özel araçlar, banka şubeleri, iş yerleri ve siyasi parti binalarına zarar verdi. Gösterilerde, 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ve polis de yaralandı.

Kobani'nin ateşi Türkiye sokaklarını yakıyor

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinde gösteri düzenleyen gruplar, resmi ve özel araçlar, banka şubeleri, iş yerleri ve siyasi parti binalarına zarar verdi. Gösterilerde, hayatını kaybedenler olurken, çok sayıda kişi ve polis de yaralandı.

BATMAN VE SİİRT'TE 3 KİŞİ ÖLDÜ

Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında 1 kişi öldü. Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde de 2 kişi öldü.

Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

KOBANİ'DEN GETİRİLEN 11 KİŞİ ÖLDÜ

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Kobani’de, IŞİD militanlarının saldırılarında yaralanan, aralarında Türkler'in de bulunduğu 5’i kadın 11 kişi, tedavi için getirildikleri kentte kurtarılamadı.

MERSİN'DE 20 KİŞİYE GÖZALTI

Mersin'de Kobani'de yaşananları protesto eden kalabalık eylem sonrası polise taş atıp çevreye zarar verdi. Polis ara sokaklara kaçan kalabalıktan aralarında kadınlarında bulunduğu 20 kişiyi göz altına aldı. 















GAZİANTEP'TE KOBANİ GERGİNLİĞİ

Gaziantep'te IŞİD'in Kobani'ye saldırısını bahane eden örgüt yandaşları olay çıkardı. Akşam saatlerinde şehrin bir çok mahallesinde çıkan olaylarda, PKK yandaşları polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Sokakları savaş alanına çeviren PKK yandaşlarına polis ekipleri, biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 






ATILAN HAVAİ FİŞEK VE GAZLAR E-5 KARAYOLUNA DÜŞTÜ

İstanbul'da, PKK yandaşları ile polis arasında yaşanan olaylarda atılan havai fişek ve biber gazları Örnektepe Köprüsü'nden E-5 karayoluna düştü. Karayoluna düşen biber gazı ve havai fişekler sürücülere zor anlar yaşattı. 

VAN'DA ARAÇLARI ATEŞE VERDİLER

Van'da IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Kobani lehine slogan atarak yürüyüşe geçen gruba polis polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.


Öte yandan, çevredeki iş yerlerine saldıran göstericiler, Türk Kızılayı Kan Merkezi'ne ait 2 minibüsü ve iki otomobili ateşe verdi. Ateşe verilen araçlar, TOMA tarafından su sıkılarak söndürüldü.

PKK YANDAŞLARI TÜRK BAYRAĞI BULUNAN OTOBÜSÜ TAŞLADI

Bursa’da, Kobani’de yaşananları protesto etmek amacıyla PKK yandaşları tarafından gerçekleştirilen eylemler sürüyor. Merkez Yıldırım ilçesinde Türk bayrağı asılı özel otobüsüne taş ve sopalarla saldıran terör yandaşları aracın camlarını kırdı, şoförü hastanelik etti.


MİNİBÜSÜ DEVİRDİLER, 3 OTOMOBİLİ ATEŞE VERDİLER

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto eden bir grup, DBP Bağcılar İlçe örgütünün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi.

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek isteyen bir grup, HDP Bağcılar İlçe Örgütü'nün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile grup arasında çatışma çıktı. Polis, gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Grup, polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra toplanarak yeniden polise taş ve şişelerle saldırdı.

OLAYLAR GENİŞLEYEREK BÜYÜDÜ

İstanbul Caddesi üzerinde başlayan olaylar, kısa süre içinde Bağcılar Meydanı'na kaydı. Meydana çıkan ara sokaklarda toplanan göstericiler polisle burada çatışmaya devam etti. Göstericiler, ara sokaklarda işyerlerinin camlarını kırdı, bankaların ATM'lerini taşladı.

MİNİBÜSÜ DEVİRDİLER, 3 OTOMOBİLİ ATEŞE VERDİLER

Gösterici grup bir minibüsü Bağcılar'ın göbeğinde devirdi. 3 otomobil de göstericeler tarafından ateşe verildi. 

AKDOĞAN:HUZURU KAÇIRACAK GÖSTERİCİLERE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, birçok ilde çıkan Kobani eylemleriyle ilgili olarak Twitter'dan açıklama yaptı. "Kobani konusunda Türkiye’nin hiçbir şey yapmadığı büyük bir yalandır. Türkiye insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmaktadır." diyen Akdoğan, Halkın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve Vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, birçok ilde çıkan Kobani eylemleriyle ilgili olarak Twitter'dan açıklama yaptı. "Kobani konusunda Türkiye’nin hiçbir şey yapmadığı büyük bir yalandır. Türkiye insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmaktadır." diyen Akdoğan, Halkın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve Vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

VARTO'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'de saldıralarını arttırmasının ardından İstanbul'da dün başlayan şiddet gösterileri nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti, bütün izinler kaldırıldı. Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ilde olaylar çıktı. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi. IŞİD'in Kobani'ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul'un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan persenole sabah saat 08.00'da görevlerinin başında olmaları talimatı verdi.

IŞİD protestosunda satırlı, tüfekli saldırı : 8 yaralı
Erzurum'da IŞİD'in Kobani'ye girmesine evlere taş atarak protesto eden bir grup, karşı tarafın pompalı tüfekli ve satırla saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde toplanan bir grup gösterici, IŞİD'in Kobani'ye girmesini sloganlarla protesto etti. 30 kişilik grup daha sonra Gölbaşı semtinde bulunan evlere, yoldan geçen otobüslere ve dükkanlara taş atarak camlarını kırdı. Evleri hasar gören ve saldırıya uğrayanlar, gruba taş ve sopalarla mühadale etti. Daha sonra 18 yaşlarındaki bir kişi elindeki pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Polis öfkeli kişilere biber gazıyla müdahale ederken pompalı tüfek ateş açılması sırasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çeşitli hastanelere kaldırılırken olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

DOĞUBAYAZIT SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ TÜRK BAYRAĞI YAKILDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Yolaltı Sokak üzerinde ateş yakarak barikat kuran göstericiler, Doğubayazıt Çok Programlı Lisesi'nin bahçesinde bulunan Türk Bayrağını gönderden indirdi. Göstericiler daha sonra Türkiye-İran uluslararası karayolunu kapatarak bayrağı ateşe verdi.

IĞDIR'DA 5 KİŞİ YARALANDI


Iğdır'da, Ordu Caddesi'nde toplanan bir grup IŞİD'in Kobani'yi işgaline tepki göstererek yürümek istedi. Polis, izin vermeyince grup saldırıda bulundu. 5 kişinin yaralandığı olaylarda çok sayıda işyerinin camlarını kırıldı.

Kobani protestosunda 1 ölü, 1 yaralı!


Muş'un Varto İlçesi'nde Suriye'nin kuzeyindeki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle 25 yaşındaki Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt da yaralandı. IŞİD'in Kobani'deki saldırısını protesto edilen Varto İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik görüldü. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü. Buksur'un cenazesi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ankara'da Kobani protestosu yapıldı

Ankara'da, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları, bir grup tarafından protesto edildi. AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Eylemcilerin ısrar etmesi üzerine müdahale edildi. Gaz bombasının da kullanıldığı müdahalede göstericilere tazyikli su sıkıldı. Göstericiler ise polise taşla karşılık verdi. Olayda bazı polisler taşlardan yaralandı. Gaz bombasından gazeteciler de etkilendi. Emniyet güçlerinin müdahalesi devam ediyor.
 
Kadıköy ve Sultangazi'de polis müdahalesi!

Kadıköy Boğa heykelinin bulunduğu meydanda Kobani'ye destek için toplanan gruplara polis TOMA ve gazla müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahaleye eylemciler taş atarak karşılık verdi. Müdahale sırasında birçok vatandaş gazdan etkilendi.

Aralarında HDP ve Kaldıraç'ın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri yaklaşık 500 kişi saat 13.00'te Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. "Diren Kobani, Kadıköy seninle" ve "Kobani onurdur onuruna sahip çık" şeklinde slogan attı. Grup, Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde oturma eylemi ve saygı duruşunda bulunduktan sonra Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanlığı'na doğru yürümek istedi. Ancak emniyet yetkilileri yasal olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruba çevik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan gruptan polise taş atarak karşılık verenler oldu. Polisin gazlı müdahalesi sırasında birçok vatandaş etkilendi. Vatandaşlar çevredeki işyerlerine sığındığı görüldü. Bir kadının ise yaşanan panik sırasında gözyaşları içinde kızını aradı. Bölgede olaylar devam ediyor.


<< Önceki Haber Kobani'nin ateşi Türkiye sokaklarını yakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER