Onbinlerce Trabzonsporlu kupa yürüyüşü yaptı

Onbinlerce Trabzonsporlu dev yürüyüşte bir araya geldi, 2010-2011 şampiyonluk kupasını istedi..

Onbinlerce Trabzonsporlu kupa yürüyüşü yaptı


Trabzonsporlu taraftar, şike ile ellerinden çalındığına inandıkları 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının yargı kararlarına rağmen kendilerine verilmemesini protesto etti. ‘Haksızlığa karşı tek yürek’ adı altında yapılan yürüyüşe Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yöneticiler ve camianın önde gelenlerinin de aralarında bulunduğu 30 binin üzerinde taraftar katıldı.

Trabzonsporlu taraftarlar, büyük yürüyüş için ellerinde takım bayrakları ve tepkilerini ifade eden pankartlar ile şehir merkezindeki Meydan Parkı’nda toplandı. Kahramanmaraş Caddesi boyuncu yürüyüşe geçen bordo-mavili taraftarlar, kalabalığının önünde ‘AKP MHP CHP Şikebahçeden Üstün Değilmiş, Trabzon Türkiye’den Silinmiş’ yazılı dev pankart açtı. Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yöneticilerin de katılımı ile yürüyüşe geçen bordo-mavili taraftarlar, yol boyunca takımları lehine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlar yaptı. 



BAŞBAKANA TEPKİ 

Kalabalık cadde üzerinde bulanan AKP il binasının önünden geçerken ise bazı taraftarlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Parti binasına doğru ‘yuh’ çeken bazı taraftarlar, ‘Siyaset spordan ellerini çek, Başbakan futboldan ellerini çek ve Tayyip kupadan ellerini çek’ şeklinde bağırdı. Polis de olası bir taşkınlığa karşı parti binası girişinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kalabalık, yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Hızırbey Mahallesi’nde bulunan TFF Bölge Müdürlüğü binasının önüne vardı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis taraftarları, binaya yaklaştırmadı. Bu sırada bazı taraftarlar, TFF binasına taş ve meşale attı. Başkan Hacıosmanoğlu ve yürüyüşe öncülük eden taraftar liderleri ise taş atanlara tepki gösterdi ve binaya zarar verilmemesi uyarısında bulundu. 



Daha sonra TFF Bölge Müdürlüğü binasının önüne gelen Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, binanın giriş kapısına Trabzonspor kaşkolu bağladı. Hacıosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, haklarını alana kadar hukuk mücadelelerinin hem içeride hem de dışarıda daha etkin şekilde devam edeceğini belirtti.

Yetkililerden durumu yeniden değerlendirmelerini isteyen Hacıosmanoğlu, "Türk futbolu yarın çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kaldığı zaman bunun vebalini kimse ödeyemez. Onun için bu kaşkolu burada astık. Bu adaletsiz düzenin temsilcilerinden umudumuz yok ama kendilerini bir çek ederler de bir kere olsun adaletle karar vermeyi kendilerini ilke edinirler." dedi.

Daha sonra orada bulunan minibüsün üzerine çıkan Hacıosmanoğlu, taraftarlara hitap etti. ‘Buradan gelen seslerin hepsi namuslu seslerdir. Namuslu o davalarına verdiği o desteğin sesi’ diyen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Bu lafları burada kullanıyorum, ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulunuyor; ‘bizim emeğimizi çalanlar. Kime bulunuyor; bugün ‘bize kumpas kurdu’ dedikleri adalet mekanizmasının temsilcilerine söylüyorlar. İşlerine geldikleri zaman onlar kumpas kuruyor, işlerine geldiği zaman da şikayet edip gidip orada haklarını arıyor. Biz kimseyi şikayet etmiyoruz. Biz sadece Allah’ın adaletine inanıyoruz. Biz namusumuzla 2011 yılında alınteri ile emeği ile kazanmış olduğumuz şampiyonluğun kirli eller tarafından çalınan o kupanın geri verilmesini istiyoruz. Sadece o kupa için değil, adaletin yerini bulmasını istiyoruz." 

Birilerinin ‘Trabzon’da bu kadar insanı nasıl topladınız’ diye şaşırabileceğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Ama biz hukuk çerçevesinde söylüyorum, haklıyken haksız duruma düşecek eylemlerden kaçınarak. Asıl eylemin evet burası Trabzon şehri ama Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul. Orada 3-5 bin kişiyi toplayıp, hatta para verip toplayıp ama yuvarlak kameralarını kullanıp çok büyük kalabalık diye gezdirenlere biz kamere kullanmadan sadece göz ucuyla baktığınızda sınırsız insanları, sadece Trabzonspor sevdalılarının değil, namuslu Türk sporu paydaşlarının da bize verdiği desteği orada göreceksiniz. Çünkü ben o sokaklarda yaşıyorum. Sadece Trabzonspor sevdalıları değil, başka takımların taraftarları da bu adaletsiz düzenin değişmesi için, gasp edilen haklarımızın iade edilmesi için bizimle beraber yürüyeceklerini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Trabzon’daki yürüyüşün bir ihtar olmasını dileyen Trabzonspor Başkanı, "Hukuk ve adaletin tecelli etmesi için onlara ihtar olsun. Emek çalıp da kendini haklı gösteren insanlara emeği çalınan namuslu insanların nasıl bir kalabalıkla o şehirde toplanacağını da hep beraber göstereceğiz. Burada Samsun’dan gelen 2 özürlü kardeşimiz var. Bu adaletsiz düzenin yıkılması için buradalar. Şunu söylemek istiyorum; ey adaletsiz düzenin destekçileri bu kalabalığıı tepkisinden utanmıyorsan oradaki 2 tane özürlü kardeşimizin Samsun’dan kalkıp buraya gelmesinden utan." şeklinde konuştu.

‘Bu dava Trabzonspor sevdalılarının namus davasıdır’ ifadelerini kullanın Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Cenab-ı Hak bize bu adaletsizliği kaldıracak gücü kuvveti versin. Ama eğer bu adaletsizliği ortadan kaldıran bir başkan olamazsam Cenab-ı Allah’da başkan olarak bana o kutlukta oturmayı nasip etmesin."

Kalabalık, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu ve olaysız bir şekilde Trabzonspor-Beşiktaş maçını izlemek üzere Hüseyin Avni Aker Stadı'na gitmek üzere dağıldı. 

CİHAN

<< Önceki Haber Onbinlerce Trabzonsporlu kupa yürüyüşü yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER