Vitor Pereira'dan olay derbi mesajı

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Galatasaray derbisi öncesi ilk kez konuştu. İşte Portekizli teknik adamın açıklamaları...

Vitor Pereira'dan olay derbi mesajı

Fenerbahçe kazanıyor, fakat oynanan futbolu yeterli bulmayan büyük bir kesim, halen O’nu eleştiriyor. Ajax karşısındaki etkili futbol, ortaya konulan müthiş mücadele ve takımın enerjisi; biraz da olsa rahatlattı Vitor Pereira’yı... 

Yorumlara, eleştirilere saygıyla yaklaşıyor; fakat bir şeyden asla vazgeçmiyor: O da Fenerbahçe’ye olan inancı. Gelecekte çok daha iyi bir takım olacaklarını iddia ediyor, şampiyonluk için çok iddialı konuşuyor. Peki ya derbi? Bakın, derbi için neler söylüyor...

"Bu, çok zorlu bir hafta bizim için. Ajax’ı yenerek başlangıcı iyi yaptık. Sergilediğimiz futbol, gösterdiğimiz direnç ve ortaya koyduğumuz mücadele, derbi öncesinde memnuniyet vericiydi. Tabii ki yine de baskı var üzerimizde, ama bu baskı, bizler için hayatımızın bir parçası. Türk halkı futbolu çok seviyor. Hayatı futbol olarak görüyor. İnanılmaz duygusallar. Büyük beklentilerin olması gayet normal. "

'BURADA HAYATIN YÜZDE 80’İ FUTBOL!'

"Portekiz’de insanlar, futbola daha değişik bakıyorlardı. Avrupa’daki batı ülkeleri gibi değil, daha duygusal. Ama buraya gelince Türkiye’deki taraftarların genlerinde futbol olduğunu gördüm ve hissettim. Burada her şey futbol. Portekiz’de insanlar yüzde 50 futbol düşünüyorsa, Türkiye’de insanların hayatının yüzde 80’i futbolla geçiyor." 

"Belki de bu nedenden ötürü, ilk geldiğimde istediklerimi tam olarak karşı tarafa yansıtamadım. Zorlandım. Çünkü lisan sorunu da olunca, bazı konuları anlatmakta zorlanıyorsunuz. Duygusal yönü ağır basan bir toplumda, bu işler tabii ki zor, bu nedenle yaşanan zorlu süreci anlayışla karşılıyorum. "

'FELSEFEM BELLİ: PRES YAP, RAKİBİ BOĞ'

"Mesela defansta oturtmak istediğimiz sistemi belki de iyi anlatamadım. Nedeni biraz önce söylediklerim. Çünkü Türkiye’de insanlar duygusal ve yüreğini ortaya koyuyor. Ben de olaya taktik-teknik olarak girmemizi istiyordum. Bu durum, sürecin biraz gecikmesine, istediklerimin yerine getirilmesinin uzun sürmesine neden oldu."

"Milli maçlar nedeniyle tüm yıldızlarım ülkelerine gidip uzun süre kamp ve maç yaptılar. Bu da bizim takımı etkiledi, çünkü herkesin takım içinde adaptasyonunu geciktirdi. Birlikte, istediğimiz sürede, istediğimiz taktik ve teknik çalışmaları benim istediğim düzeyde yapamadık. Ama yapmaya çalışacağız. "

"Benim felsefem belli. Üst düzeyde teknik-taktik çalışmalarla rakip karşısında topa daha fazla sahip olma. Sahanın her yerinde oyunu domine etme. Rakibe pres uygulama ve sürekli atak halinde rakibi boğma. Ben bunun için çalışıyorum. Taraftarı ve camiamızı bu şekilde mutlu etmek istiyorum."

'TARAFTARLAR SÜREKLİ ‘6’ YAPIYOR!'

"Ben bunları Fenerbahçe’ye adapte etmek için geldim. Buraya 2 yıllık proje için geldim. İlk yılımızda çok çalışıp, ligde şampiyonluğu elde edeceğiz, ikinci yılda ise Şampiyonlar Ligi’ne katılıp orada başarılı olacağız. Ama Türkiye’de insanların sabrı yok. Onlar için proje, bir sonraki maç. "

"Fenerbahçe’ye geldiğim için çok mutluyum. Burada insanlar futbolu seviyor. Beni de çok sevdiler. Zaten sevdikleri için de her yerde yolumu çevirip fotoğraf çektirmek istiyorlar.Taraftarlarımızın derbi konusunda ne kadar hassas olduklarını biliyorum. Her yerde yanıma gelip ‘6’ işaretini yapıyorlar. Bana o maçı hatırlatıp, anlatıyorlar. Futbol, Türk insanının geninde var. Buraya geldiğim için çok mutluyum ve şampiyonluk için elimden geleni yapacağım."

'AŞÇI BENİM; NEFİS BİR YEMEK YAPACAĞIM'

"Fenerbahçe gerçekten de büyük yatırımlar yaptı. Önemli yıldızları kadrosuna kattı. Bu nedenle otomatikman beklenti de bir hayli yükseliyor. Ama bazı önemli konuları da unutmamak gerek. Bazı gerçekleri de belirtmemiz gerek. 10’un üzerinde yeni transfer yapıldı. Bu isimlerin bir çoğu değişik ülkelerden. Bunların ülkeye, ülke futboluna, takıma adaptasyonu bir hayli zor ve zaman alıyor. "

"Biz burada; mükemmel bir takımla, mükemmel bir yıldızlar topluluğuyla, güzel bir yemek yapmak istiyoruz. Bu yemeği de tabii ki ben yapacağım. Aşçı benim çünkü. Tamam, ama bu yemeğin tuzu, suyu, bütün içine konulan malzemelerin de balansı olmalı. Sonuçta tadı mükemmel olmalı. Henüz istediğimiz tadı ortaya koyamadık, ancak kısa sürede bu da olacak. Mükemmel bir yemek ortaya çıkaracağım. "

'DUYGUSALLIK YOK KONSANTRASYON VAR'

"Fenerbahçe-Galatasaray derbisini, bizim ülkedeki Porto-Benfica maçına benzetiyorum. Ancak burada, olay daha hassas. Emin olun, bu derbi bir maçtan ötesi. Derbi maç başlamadan önce başlıyor, maç ise daha sonra başlıyor. Bu maç hiç bitmiyor, çünkü insanlar maç bittikten sonra da yıllarca konuşabiliyor. Bana göre bu rekabet, futbol ötesi bir rekabet. Bu nedenle ben öğrencilerimden, özellikle bu maç öncesi duygusallığı bir kenara bırakmalarını istedim. Tamamen maça konsantre olmalarını istedim. Türkiye’nin en önemli maçına çıkacağız çünkü. "

'VAN PERSİE İLE OLAYI ÇÖZDÜK!'

"Robin van Persie ile bazı sıkıntılar yaşadım, bu doğru... Fakat, bu gayet normal. İlk geldiğinde sorunları vardı. Hazır değildi. Şimdi yavaş yavaş ritmini buluyor. Kimse yedek kalmak istemez. İsterse zaten sorun orada başlar. Ben ise şaşırıyorum. İnsanlar buradan değişik konular çıkartıyor. Bazen bir hoca ile oyuncu arasında yaşanan gerginlik, tartışma ya da problem olarak görülmemeli. Bazen bu gibi olaylar, konunun çözümü de olabilir ki... Biz de olayı çözdük zaten."

<< Önceki Haber Vitor Pereira'dan olay derbi mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER