"Vodafone İstanbul Maratonu'nda çocuklar gülsün diye koş"



Çocuklar Gülsün Diye Derneği Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda eğitim için koşmaya davet ediyor.

Kurulduğu 2010 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Vodafone 37. İstanbul Maratonu öncesinde gerçekleştirilecek olan Maraton ve Spor Fuarı'na katılacak. Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 12-13-14 Kasım tarihlerinde Ataköy'deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenecek olan fuara gelen katılımcılardan yeni anaokulları açmak için bağış toplayacak. Gülben Ergen, fuarın ilk gününde Çocuklar Gülsün Diye Derneği standında sporseverlerle buluşarak, maratonda eğitim için koşmaya, eğitime destek olmaya davet edecek.

İstanbul'a spor heyecanı yaşatacak olan Vodafone 37. İstanbul Maratonu için geri sayım devam ederken, maraton kapsamında bir spor fuarı düzenlenecek. Maraton ve Spor Fuarı, 12-13-14 Kasım tarihlerinde Ataköy'deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda sporseverlerle buluşacak. Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği fuarda kurulacak STK Sokağı'nda yerini alarak, Vodafone 37. İstanbul Maratonu katılımcılarını Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne bağış yapmaya davet edecek. Gülben Ergen, fuarın ilk gününde Çocuklar Gülsün Diye standında maraton katılımcıları ve sporseverlerle buluşacak. Gülben Ergen, katılımcılara eğitime destek olma çağrısında bulunacak.

#MARATONANAOKULUYAPSIN

Fuarla eş zamanlı olarak #çocuklargülsündiyekoş, #maratonanaokuluyapsın ve #koşakoşaokulyaptık hashtag'leri ile sosyal medya üzerinden de bağış kampanyası desteklenecek.

Ekim ayında Türkiye'de ilk kez düzenlenen triatlon yarışı Gloria Ironman 70.3 Türkiye'de en hızlı Türk kadın sporcusu olan Bahar Saygılı, 37. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin gönüllü koşucularından biri olacak.

Bu arada geç kayıt yaptırmak isteyenler için İstanbul Maratonu ve Spor Fuarı son şans. 42 kilometre, 15 kilometre, 10 kilometre ve 8km halk koşusu olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlenecek Vodafone 37. İstanbul Maratonu, 15 Kasım 2015 Pazar günü saat 09.00'da başlayacak.

Maratona katılmak isteyen ancak kayıt için geç kalan katılımcılara bir şans daha tanınıyor. 12-13-14 Kasım 2015 tarihleri arasında Ataköy'deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenecek Vodafone 37. İstanbul Maratonu ve Spor Fuarı'nda geç kayıt işlemi için 5 bin kişilik kontenjan açıldı.

Geç kayıt yaptırarak Vodafone 37. İstanbul Maratonu'na katılmak isteyen kişiler, fuar alanındaki Sivil Toplum Kuruluşları Sokağı'ndaki kuruluşlara 40 TL'lik bağış yaptıktan sonra 42 kilometre ya da 15 kilometre koşmak için 80 TL, 10 kilometre koşmak içinse 70 TL ödeyerek maratona kayıt yaptırabilecekler.

MARATON KATILIMCILARI BAĞIŞLARIYLA ANAOKULU YAPTIRACAK

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 37. İstanbul Maratonu ve Spor Fuarı'nda yer alacağı STK Sokağı'nda eğitim destekçilerini bağış yapmaya davet edecek. Kayıt yaptırmanın gerekmediği halk koşusu öncesinde de Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne bağış yapmak isteyen kişiler, ÇGD yazarak Vodafone ve Avea hatlı telefonlarından 2345'e Turkcell hatlı telefonlarından da 1234'e SMS göndererek Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne bağış yapabilecekler. Maraton ve Spor Fuarı'nda açılacak Çocuklar Gülsün Diye Derneği Dükkanı'nda yapılacak ürün satışlarıyla da yeni anaokulları yapımı için bağış toplanacak.

Türkiye'nin dört bir yanında anaokulu açma vizyonu ile hareket eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı ve Ankara Gölbaşı'na anaokulları yaptı.

Şimdiye kadar 29 anaokulu açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını sürdürecek.
CİHAN
<< Önceki Haber "Vodafone İstanbul Maratonu'nda çocuklar gülsün diye koş" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER