AK Parti milletvekilleri Siirtte

AK Parti milletvekilleri Siirtte -Milletvekilleri, 3 günlük bölge gezisini AAya değerlendirdi -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Terör biterse, bu bölge geçmişte olduğu gibi şaha kalkacak ve beraberinde Türkiyeye çağ atlaya


SİİRT (A.A) - Nail Kadırhan - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Terör biterse, bu bölge geçmişte olduğu gibi şaha kalkacak ve beraberinde Türkiyeye çağ atlayacak" dedi.
     Batmanda tarihi ve turistik yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra dün gece Siirte geçen AK Partili 45 milletvekili, sabah saatlerinden itibaren Siirt ve ilçelerinde incelemelerde bulundu.
     Diyarbakır, Batman ve Siirtteki ziyaretlerini AA muhabirine değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, milletvekillerinin kendi seçim bölgelerini her halükarda hafta sonu gezebildiklerini ancak Türkiyenin büyüklüğünü, gelişmişliğini, zenginliğini, insan kaynağını tanıma açısından fırsat buldukça da kendi seçim bölgeleri dışındaki seçim bölgelerini de bir şekilde dolaşmaya çalıştıklarını söyledi.
     Bu maksatla 39 ilden yaklaşık 50 civarında milletvekiliyle 3 gündür bölgenin zengin tarihi dokusunu yakından tanıdıklarını ve kültürel mirasını birlikte paylaştıklarını ifade eden eden Aydın, şöyle konuştu:
     "İnsanlara çok daha yakından dokunarak, kaynaşarak tanıştık. Çok güzel izlenimlerle arkadaşlarımız geriye dönecekler. Bu bölge, geçmişte çok çeşitli medeniyetlere beşiklik yapmış, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle çok zengin olan bir bölge. Adeta şu anda geçmişini arayan bir konumda. Mezopotamya bölgesi aynı zamanda birçok medeniyetin geliştiği ve onlara başkentlik etmiş bir bölge. Dolayısıyla o geçmişteki şahlanışı yeniden görmek istiyor. Biz bu ziyarette şunu gördük. Eğer hakikaten terör biterse, bu bölge geçmişte olduğu gibi şaha kalkacak ve beraberinde Türkiyeye çağ atlayacak. Bunu da çok güzel duygularla yakından hissettik. İnsanlarımızın gözlerindeki o ışıltı, umut, yüzlerindeki tebessüm, gülümseme, geleceğe dair beklentileri, son derece artırmış. 7den 70e burada herkes çözüm olsun, artık kan dursun, acı bitsin diyor. Bu bölgenin kaynaklarını doğru bir şekilde kanalize edelim ve bu bölgeyi geliştirelim, çocuklarımıza iş aş olarak geri dönsün. Çocuklar artık dağa çıkacağına işine gitsin, insanlarımız birbirine düşmesin, kardeşiz diyoruz. Bu manada da Diyarbakırda, Batmanda ve Siirtte çok misafirperver bir şekilde karşılandık. Bölge halkıyla yakından temas ettik. Bütün bunları dokunarak hissettik. Bu vesileyle tüm bölge halkına çok teşekkür ediyorum."
    
     -"Türkiye inşallah artık geçmişte olduğu gibi büyük günlerine dönecektir"-
    
     Aydın, sadece il merkezlerinde değil, aynı zamanda gruplar halinde ilçelere de eş zamanlı dağıldıklarını ve oralarda da insanları dinlediklerini kaydetti.
     Bütün bunları bir araya getirdiklerinde bu bölgede terör bittiği takdirde olmayacak iş, yapılmayacak şey yok diye düşündüklerini vurgulayan Aydın, şunları söyledi:
     "Bu konuda son derece umutlu bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte döneceğiz. Bölgenin umudu, Türkiyenin umudu aynı zamanda. Şu anda bütün Anadoluda, bütün Türkiyede tarihi bir fırsatı yakalamanın eşiğindeyiz. Böyle bir çözüm sürecini hep birlikte idrak ediyoruz. Rabim inşallah güçlü bir çözüm iradesi taşıyan başbakan ve bu çözüm iradesini kabul eden, ona destek veren, dualarıyla destekleriyle çalışan, gayret eden milletimiz olduktan sonra bu çabalarımızı inşallah boşa çıkarmaz. Türkiye inşallah artık geçmişte olduğu gibi büyük günlerine dönecektir. O geçmiş tasavvuru yeniden yakalayacaktır diye düşünüyoruz. Gözlemlediğimiz olay şu, hakikaten insanlar Allaha yalvarıyor, dua ediyorlar. Gittiğimiz her tarafta, her kapıda, her esnafımız, her sivil toplum kuruluşumuz, bu bölgede, Türkiyede yaşayan her insan, artık bu sorunun çözümü için Allaha yalvarıyor, dualar ediyor. İktidarımıza sayın başbakanımıza baldıran zehrini paylaşmaya biz de hazırız diyor. İnşallah bu dualar kabul olur, bu duaların gerçeğe dönüşmesi noktasında da gayretlerimiz devam edecek."
    
     - "Bizi kucaklarına, bağırlarına bastılar"-
    
     AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de uzun zamandan sonra bölgeye ilk kez geldiğini dile getirerek, "Burada gördüğüm manzara gerçekten bizi umutlandırdı, gururlandırdı" dedi.
     İnsanların gözlerinin içinin güldüğünü gördüğünü, 30 yıldır devam eden terör olaylarından bütün Türkiyenin çok çektiğini belirten İşler, "Ama en çok acıyı bu bölge yaşadı. Dolayısıyla bu insanların barışa, huzura, istikrara artık susamış olduklarını gördüm. Bundan dolayı bizi kucaklarına bağırlarına bastılar. Bu işi çözen insan iki cihanda aziz olur dediler. Başbakanımıza çok dua ediyorlar. Bin yıldır kardeş olarak yaşamışız, kardeşliğimizin arasına bu fitne, fesat, ayrılık tohumlarını ekenler neticede başarısız olmuşlardır. 76 milyon insanımızdan da bu çözüm sürecine destek vermesini istiyoruz" diye konuştu.
     Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Türkiye Cumhuriyetindeki bütün vatandaşların yıllarca süren çatışmalardan dolayı mutsuz ve huzursuz olduğunu anımsattı.
     Bunu bütün ülkenin de net olarak bildiğini belirten Bilgiç, "Vatandaşın bir tek endişesi var o da güven meselesidir. Acaba, bu çözüm sonuca ulaşmaz mı- Bunu sabote etmek isteyen korku canavarları şu anda iş başındalar acaba bu çözüm süreci bir şekilde sekteye uğrar mı- şeklinde bir takım endişeleri var ancak biz, kendilerine bizlere güvenmelerini söyledik. Sayın başbakanımızın bu sorunu çözme noktasındaki inançlarını net bir şekilde bizimle paylaştılar" dedi.
     Türkiye AB-Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Afif Demirkıran da, çözüm süreciyle gelişen güzel havanın devam edeceğine inandığını kaydederek, şunları söyledi:
     "Zaten Siirtimizi geçmişten beri 3 dilli, 3 kültürlü bir kardeş şehir olarak yaşamını sürdürmektedir. Bu yaşamın, yaşam tarzının, birlikteliğin, kardeşliğin bütün Türkiyeye yayılacağına dair inancımız tamdır. Sayın başbakanımızın başlattığı bu çözüm sürecinin halkımız tarafından çok iyi algılanmış olduğunu görüyorum. Gelen milletvekillerimiz de almış oldukları bu algıları, kendi illerinde seçmenlerine aktaracaklardır ve böylece doğu ile batı arasında, orta Anadolu ile bölgemiz arasında bir köprü oluşturacaklardır."
     Değerlendirme sırasında milletvekillerinin yanına gelen imam İzettin Kiraz da, "Sizin tuttuğunuz yol çok iyi bir yoldur. Allah sizi muvaffak etsin. Gece gündüz size dua ediyoruz. Allahın izniyle inşallah başarıya ulaşacaksınız" dedi.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti milletvekilleri Siirtte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER