Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Kütahya Valisi Çiftçi: Böyle günlerde her türlü kötülüklerden arınma, dostluk ve komşuluk ilişkilerini geliştirme fırsatı bulur, kırgınlıklarımızı gideririz


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 25-28 Ekim tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Çiftçi, mesajında, bayramların sevinç, mutluluk ve geleceğe beslenen umutların yeşerdiği müstesna günler olduğunu bildirdi.
     Bayramların, tüm yurttaşların el ele, gönül gönüle verip huzurla yarınına güvenle bakan bir toplum olmasına vesile olduğunu belirten Çiftçi, şöyle devam etti:
     Böyle günlerde her türlü kötülüklerden arınma, dostluk ve komşuluk ilişkilerini geliştirme fırsatı bulur, kırgınlıklarımızı gideririz. Hepimiz birbirimizi sevgiyle kucaklayarak, memleketimizin uygarlık yolunda ulaşacağı parlak ve mutlu geleceğe güvenle bakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının, Kütahyamızın, devletimizin, milletimizin, tüm insanlığın ve dünyamızın barış, huzur ve sonsuz mutluluğa kavuşmasına vesile olmasını diler, bütün Kütahyalı hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutlarım.
     Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da halkın bayramını kutladığı açıklamasında, Dostluğun ve bütünleşmenin en iyi şekilde yaşanmasına vesile olan mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım ifadesini kullandı.
     Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, kurbanın, içinde pek çek sembol, anlam ve değer taşıyan ibadetler arasında yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hiç kuşkusuz kestiğimiz kurbanların arkasında yatan mana ve hikmet, bizi Allaha yaklaştırmakta, bu yakınlaşma insanlığımızı daha da derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamakta, sıradanlaşan ilgi ve tercihlerimizi bir kere daha gözden geçirmemize ve sıratı müstakim üzerinde sebat etmemize vesile olmaktadır. Bu duygularla sevgili hemşehrilerimizin, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, bu bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Allahtan dilerim.
    
     -AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu-
    
     AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, bayramları, dini ve milli inançların örf ve adetlerle süslendiği, geçmişten devralınan mirasın zenginleştirilerek geleceğe taşındığı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleri diye niteledi.
     Bayramların, sevinçleri büyütme mevsimi olduğunu belirten Saraçoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Önce gönüllerimizi bir sevinç yumağı haline getirelim, sonra annelerimizin ve babalarımızın gönüllerini alalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı sevindirmeyi unutmayalım. Asırlardan beri birlik, dirlik içinde kutladığımız, yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olan bu Kurban Bayramının, millet olarak gönüllerimizin huzur sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olmasını dilerim. Şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anarken, bayram günleriyle sınırlı olmaması gerektiğine inandığımız hoşgörü, sevgi ve dayanışma içinde günlerimizin bayram mutluluğuyla geçmesini tüm içtenliğimle diler, tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlarım.
    
     -Tavşanlı Belediye Başkanı Güler-
    
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de mesajında şunları kaydetti:
     Bayramlar, bir ülkenin birlik ve beraberliğinin gösterilmesi bakımından çok önemlidir. Bu günlerin çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bayramlar ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba, dost ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz, yetim ve yoksulların sevindirildiği, misafir ikramlarının çoğaldığı özel günlerdir. Kurban Bayramı, ismini kurban ibadetinden almıştır. Kurban ibadeti, kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Servetini başkalarıyla paylaşma alışkanlığı kazandırır. Zengin ve fakirlerin birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim. Tüm Tavşanlılı hemşehrilerimizin ve İslam aleminin, aileleri ve sevdikleriyle nice mutlu bayramlar geçirmesini dilerim.
    
     -Simav Kaymakamı Ünal ve Simav Müftüsü Yüksel-
    
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, bayramların birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma günleri olduğunu söyledi.
     Ünal, Kurban Bayramının, milli ve manevi değerlerine bağlı yüce Türk milletinin sevgi, kardeşlik ve hoşgörü duygularını pekiştirdiği, herkesin birbirini sevgi ve saygıyla kucakladığı bayramlardan biri olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:
     Toplumsal hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliğiyle bizi bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu özel günlerde değerli halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın sevincini gururla yaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayramın milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ederim.
     Simav Müftüsü Yakup Yüksel de bayramlarda dargınlık ve kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini anlattı.
     Kurban Bayramının, milletin inanç ve yaşantısında çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Yüksel, şunları kaydetti:
     Bayramlar dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaşarak dini duyguların yoğun olarak yaşandığı, özellikle Kurban Bayramı saygı ve dayanışmanın en güzel yaşandığı gündür. Bayramların sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe yayabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Özellikle yaşlı, kimsesiz, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı bu bayram günlerinde ziyaret etmeli, onlarla bayramın manevi huzur, sevinç ve heyecanını yaşamalı ve paylaşmalıyız. Milletçe birlik ve beraberlik içinde kutladığımız Kurban Bayramının ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ederim.
    
     -Valilikte bayramlaşma töreni-
    
     Vali Kenan Çiftçi, Kurban Bayramı öncesi Valilik personeliyle bayramlaştı.
     Bayram öncesi son mesai gününde çalışanlarla bir araya gelen Çiftçi, onların bayramlarını kutladı.
     Törene, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli daire müdürleri ve çalışanlar katıldı.
    
     -Kurbanlık satış ve kesim yerleri-
    
     İl merkezinde kurbanlık satışları, Kütahya-Tavşanlı karayolundaki Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında yapılıyor.
     Merkezdeki kurban kesim yerleri de bu pazarın yanı sıra Ali Paşa Mahallesindeki Merkez Pazaryeri, Yenidoğan, Dumlupınar, Zafertepe, Ziraat, Okmeydanı mahallelerindeki pazar yerleri olarak belirlendi.
     İlçelerdeki kurbanlık satış ve kesim yerleri de şöyle:
     Altıntaş: Satış yeri İstiklal Mahallesindeki Hayvan Pazarı, kesim yeri aynı mahalledeki Harmanyeri mevkisi. Aslanapa: Satış yeri Cumhuriyet Mahallesindeki Hayvan Pazarı. Çavdarhisar: Satış yeri Cereller Mahallesindeki Hayvan Pazarı, kesim yeri aynı mahalledeki Belediye Mezbahası. Domaniç: Satış yeri Çevre Yolundaki Örenyeri mevkisi. Dumlupınar: Satış yeri Cumhuriyet Mahallesindeki Köprüyanı mevkisi. Emet: Satış yeri Eski Sanayi mevkisindeki Hayvan Pazarı, kesim yeri Dere Mahallesindeki Erler Mezbahası. Gediz: Satış yerleri Otogar yanındaki Kamyon Garajı ve Oto Sanayi yanındaki Hayvan Pazarı, kesim yeri Hayvan Pazarındaki Belediye Mezbahası. Hisarcık: Satış yeri Karşıyaka Mahallesindeki Kutluhan Çinbay alanı, kesim yeri aynı mahalledeki Belediye Mezbahası. Pazarlar: Satış yeri Cumhuriyet Caddesindeki Sığırcıkan mevkisi. Simav: Satış yeri Leylekkürü mevkisindeki Dernek Pazarı, kesim yeri Çeyrekçi yolundaki Belediye Mezbahası. Şaphane: Satış yeri Pazar Mahallesindeki Çarşıiçi mevkisi, kesim yeri aynı mahalledeki Belediye Mezbahası. Tavşanlı: Satış yeri Kavaklı Mahallesi Hafızdere mevkisindeki Hayvan Pazarı, kesim yerleri Hayvan Pazarı ile Tunçbilek beldesi yolundaki Şirin Et Mezbahası.
    
     -Bayram namazı saatleri-
    
     Bayram namazı, 25 Ekim Perşembe günü, Kütahya merkez, Altıntaş, Aslanapa ve Dumlupınarda saat 08.01den itibaren kılınacak.
     Namaz saatleri, Çavdarhisar için 08.02, Domaniç, Gediz, Tavşanlı için 08.03, Emet, Hisarcık, Pazarlar, Şaphane için 08.04, Simav için 08.05 olarak açıklandı.
    
     -Toplu bayramlaşma törenleri-
    
     Kurban Bayramı dolayısıyla Valilik tarafından organize edilen geleneksel bayramlaşma töreni, 25 Ekim Perşembe günü 14.30-15.00 saatlerinde Belediye Kültür Sarayında yapılacak.
     Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının bayramlaşma etkinliği ise 27 Ekim Cumartesi günü saat 14.00ten itibaren Büyük Birlik Partisinin (BBP) ev sahipliğinde Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel - Selma Kocabaş - Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER