EN SON HABER: (09:39) Öyle bir gol kaçırdı ki... - V...     EURO: 1,8980 - 1,9000    DOLAR: 1,3970 - 1,3980
 

DÜRÜSTLÜKTEN DEM VURAN ERTUĞRUL ÖZKÖK BAKIN NE YAPMIŞ

Ve Vakit bombayı patlattı !Ve Vakit bombayı patlattı !
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün, Muğla Akbük’te 1. Derece Doğal Sit Alanı’ndaki yalısının kaçak olduğu ortaya çıktı.

Vakit gazetesinin haberine göre hemen her fırsatta yazdığı köşeden dürüstlük naraları atan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün, Muğla Akbük’te 1. Derece Doğal Sit Alanı’ndaki denize sıfır yalısının kaçak olduğu ortaya çıktı. İlk hali yağhane olan tarihi eser niteliğindeki bina, Ertuğrul Özkök tarafından satın alındı. Bina Özkök tarafından illegal bir şekilde kaçak yalıya çevrildi.

Yağhaneyi kâşâneye çeviren girişim 1992’de başladı. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 1992 yılında Muğla merkeze bağlı Sarnıç Köyü Akbük Mahallesi’nde, muhteşem bir koyda bulunan eski yağhaneyi satın aldı. Bina Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu tarafından 1986’da 1. Derece Sit Alanı ilan edilen bölgede bulunuyordu. Zeytinden yağ çıkarılmak üzere kullanılan ve tarihi eser niteliğindeki bina, 1987 yılında çıkarılan imar affından faydalanılarak lokanta olarak kullanıldı ve bina ile ilgili lokanta olarak düzenlenmek üzere inşaat ruhsatı çıkarıldı.
Özkök, 2981 saylı imar affı kanunun 20. maddesinde imar affından faydalanılma amacının değiştirilemeceği yönündeki hükme rağmen, lokanta ruhsatı alan binayı lüks bir villaya çevirmeye başladı. Üstelik bu iş için kaçak inşaat çalışmaları yaptı.

ÖZKÖK’E SUÇÜSTÜ

Kaçak olarak binayı restore eden, çevresini duvarla çeviren ve havuz yapan Özkök’e, şikâyet üzerine olay yerine gelen Yerkesik Belde Belediyesi ekipleri tarafından suçüstü yapıldı. 1998 yılında Kaçak inşaat mühürlendiği gibi, bir de para cezası kesildi. Ayrıca yıkım kararı alındı.

ŞÜPHELİ “OLABİLİRLİK” BELGESİ

Daha sonra yapılan inşaat çalışmaların yasal kılıfa büründürülmesi için Muğla Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na başvuran Özkök, ilk toplantısının başkanlığını Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oktay Ekinci’nin yaptığı kurulun ikinci incelemesi sonrası iskan izni için Anıtlar Kurulu’ndan “olabilirlik” belgesi aldı.

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı ardından iskan izni için Özel Çevre Koruma Kurulu’na gönderilen dosya buradan veto yedi. Kurul, yürürlükteki plan hükümleri, mevzuat ve inşat ruhsatı uyarınca yapının ancak basit onarım yapılarak lokanta olarak kullanabileceği, ruhsata konu yapılacak işlemlerde yeni plan hükümleri geçerli olacağından ve Kıyı Kanunu ile ilgili plan hükümleri uyarınca bu alanda yapılaşma hakkı bulunmadığından iskan izni verilemeyeceğini belirtti.

“İSKAN İZNİ MÜMKÜN DEĞİL”

Muğla İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yazısında ise Özel Çevre Koruma Müdürlüğü’nün yazısına atıfta bulunularak, Anıtlar Kurulu kararına Bayındırlık ve İskan Bakanlığı il temsilcisinin şerh koyduğuna işaret edildi ve sözkonusu parselde yapılan inşaat uygulamalarının basit tamirat kapsamında değerlendirilemeyeceği, bu bağlamda iskan izni verilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Bayındırlık ve iskan uzmanları Ertuğrul Özkök’ün iskan izni olmayan villasını en kısa zamanda boşaltarak kullanım amacı doğrultusunda lokantaya çevirmesi gerektiğini ya da tahliye etmesi gerektiğini söylediler.

YALIYA PAHA BİÇİLEMİYOR

Ertuğrul Özkök’ün Akbük’teki yalısı Türkiye’nin ender güzellikteki doğa harikası bir koyunda bulunuyor. Özellikle konumu açısından paha biçilemeyen yalıya Özkök ailesi senede sadece birkaç haftasonu uğruyor. Özkök’ün yazılarına konu ettiği yalıya denizuçağı ile gelip gittiği çevre sakinlerince anlatılıyor. Aydın Doğan’ın da sık sık uğradığı yalıda geçtiğimiz yıl Aydın Doğan ve Güneri Cıvaoğlu’nun da katıldığı bir parti verildiği öğrenildi. Akbük sakinleri Özköklerin yalısını “Beyaz Saray” diye nitelendiriyor.


18.Mayıs.2008 10:17:29
yorum yaz gönder yazdır puanla
Hakaret, küfür içeren ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmamaktadır.
 
SİZDEN GELEN YORUMLAR[34 adet yorum gelmiştir] TÜMÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ    
kerem-hasan 19.Mayıs.2008 01:59:06

BUNLAR
EFENDILER BUNLAR OKUMUS VEGIRAVATLI HIRSIZLAR HERSEYI KENDILERINCE KILIFINA UYDURUYORLAR ARKALARI COK SAGLAM HURRIYETLERI ELLERINDE AMMAAAAA BASKALARINA HURRIYET HAKKI TANIMAK ISTEMIYORLAR YAZIKLAR OLSUNGORDUYU EYITIME NE DIYEYIM

sogutlu 19.Mayıs.2008 00:30:21

hepsi ayni bunlarin hirsizlarrrr
hurriyet ve onun gibi gazeticiler alayi sahtekar hirsiz yalan dolan ne ararsan var bu adamlarda bunlar vatanini bile sevmezler bunlar sadece ortaligi karistirilar boyle adamlardan birsey kimse beklemesin

ALİ ÇELİK 18.Mayıs.2008 23:12:27

Bunların alayı böyle
özkökten önce karnını doyurduğu sofraya bakacaksın osofrada haram lokma.yetim
hakkı varmı yokmu ona bakmak lazım birde o sofrayı onların önüne koyan zaata
bakmak lazım. ONUN İÇİN BU VANPİRLERDEN BAŞKA BİRŞEY BEKLENMEZ

BAHADIR DAĞCI 18.Mayıs.2008 23:05:07

BUNLAR
BUNLAR YAVUZ HIRSIZ....................................................................................

yasin 18.Mayıs.2008 21:33:05

hirsizlar
memlekette çok hirsiz var dolandirici var bunlari milletce biliyoruz ama bilmedigimiz kaç tane bûyûk bas hirsiz var biliyormusunuz,tahmin edemessiniz bun larin hepsi hirsiz soralim,www,siznamussuzlarkaçkisisiniz,com

YUSUF ÜNEŞ 18.Mayıs.2008 21:03:03

özkökhane
Acaba kendini nasıl savunacak çok merak ediyorum..

ahmet 18.Mayıs.2008 20:53:40


yıldız bey kuyruğunuza bastılar galiba ama duuur.....

cevat muşlu 18.Mayıs.2008 19:40:32

DOĞAN OKUYUCULARINA!
Ya tamam anladım Tayyibi sevmezsiniz, müslümanı sevmezsiniz, bu hayatı tercih etmişsiniz ama Yav bu kadar körmüsünüz. Şu AYDIN DOĞAN denen adamın 1990 dan sonraki mal varlğındaki artışa bakın. Sahip olduğu şeyleri inceleyin. çoğu devlet kanallı katakullik yollarla.
Yav biraz adam olunda şu ülkeyi kendi fikriyatınıza göre bari sahip çıkın. Şu deyyonun gazetelerini alıp, mallarını alıp, adamı azdırmayın. adam TALAN üzerine kurmuş kumpası...GERÇEKTEN BU KADAR KÖRMÜSÜNÜZ!

omer 18.Mayıs.2008 19:29:43

basinda guven
"Hurriyet basinda guven". bu adam hurriyetin basyazari degilmi?..eee atalarimiz bosuna dememis balik bastan kokar diye.

mehmet t. 18.Mayıs.2008 19:00:18

Kökler derin
Bir gelecek bir gün kalacak.

 
DİĞER BAŞLIKLAR
Ekim 14 Öyle bir gol kaçırdı ki... - Video
Ekim 14 Döviz güne nasıl başladı?
Ekim 14 ALKIŞLAR ARASINDA YAŞAYIP YOKSUL VE KİMSESİZ ÖLÜYORLAR!
Ekim 14 Karayollarında durum
Ekim 14 Yunanistan'da deprem
Ekim 14 TÜRKLER VE KÜRTLER
Ekim 14 Uzakdoğu'da tehlikeli gerginlik
Ekim 14 Afganistan'da bombalı saldırı
Ekim 14 Çin kriz dinlemiyor
Ekim 14 Nuriş'in adamına motosiklette infaz
 


Ergenekon-PKK ilişkisinde şok iddia
İnanmakta zorlanacaksınız ama gerçek!
Erbakan'ı kızdıran sinema filmi
İnternet kullanıcılarına müjde
Tek başına İsrail'e kafa tutan Türk
Petrolde yeni senaryo
Canlı bomba olayında şok gelişme
Önce öldürt sonra gözyaşı dök
Galatasaray'ın ünü Amerika'ya ulaştı
Lionslar hayalleri için harekete geçti
Ahmet Böken
HAİN TERÖRÜN YAPMAK İSTEDİĞİ
Dağlıca’ya, Güngören’e, Aktütün’e saldırıp, canlarımızı alan hain terör diyor ki;
Metin Yıkar
IMF'Yİ NEDEN ÇAĞIRIYORLAR?
Bir işadamı bunu söyleyebilir mi?
A.Abdulkadiroğlu
YOKSA PAŞAYLA HESABINIZ BAŞKA MI?
Doğan&CHP ittifakı, Aktütün üzerinden başka bir hesabı mı görmeye çalışıyor?
ahmet-kekec
Ahmet Kekeç
HAY HAY AYDIN BEY ÖDERİZ...
Buyurmuş ki tosun, ‘Vatanı koruyan Genelkurmay’a sataşacağına, git askerliğini yap...’
bulent-korucu
Bülent Korucu
KAFAM İYİCE KARIŞTI
Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun çürük raporu alarak askerlikten muaf olması gündemi fazlasıyla meşgul etti.
nazli-ilicak
Nazlı Ilıcak
YA DTP KAPATILIRSA?
Ya Anayasa Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılması yönünde bir karar verirse!
nuh-gonultas
Nuh Gönültaş
ALKIŞLAR ARASINDA YAŞAYIP YOKSUL VE KİMSESİZ ÖLÜYORLAR!
Alkışı duyup ihaneti görüyorlar ömürlerinin son zamanlarında. Hemen hemen hepsi aynı son ile kapatıyorlar gözlerini.
taha-akyol
Taha Akyol
TÜRKLER VE KÜRTLER
TEHLİKE, Kürt vatandaşlarımızın kendilerini Kürt hissetmeleri değil...
kursat-bumin
Kürşat Bumin
NİHAYET ÖZEL HAREKAT!
Bazı haber kaynaklarında büyük bir müjde olarak öne çıkarıldı olay. “Özel Harekât” nihayet tekrar görev başındaydı.