Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Komşularımızın zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı, gönlümüzü açtık -Sabah annemin mezarına gittim, baktım. Karın altında yatıyor. Geriye bir şey yok. Ca


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Komşularımızın zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı, gönlümüzü açtık dedi.
     Bakan Şahin, Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen Gaziantep 2012 Yılı Değerlendirme 2013 Yılı Planlama Toplantısındaki konuşmasına, 2013 yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başladı.
     Yeni bir yıla giriyoruz. Allahın ülkemize, şehrimize, insanlığa, İslam alemine, huzur barış getirdiği bir yılı inşallah geçiririz diyoruz diyen Şahin, on yıldan bu yana millete hizmet etme yolculuğunda en büyük yol göstericilerinin vatandaşlar olduğunu belirtti.
     Çok gençken başladıkları bu mücadelede artık orta yaşlı insanlar olduklarını aktaran Şahin, Ama hamdolsun, şükürler olsun, alnımız ak başımız dik. Geçmişimizle övünerek, geleceğimiz için çalışıyoruz diye konuştu.
     2012 yılının bütün dünyada çok zorlu geçtiğini ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     2008deki finans krizi diye Amerikada başlayan kriz, ciddi bir ekonomik krizle arkasından ciddi bir sosyal krize dönüştü ve her seçimde liderler değişti, partiler değişti. Bu kadar tsunaminin olduğu yerde bölgemize baktığınız zaman, komşulara baktığımızda, özellikle komşularımızın zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı, gönlümüzü açtık. Hepiniz evinizi açtınız. Her türlü desteği veriyoruz. Çünkü biz kardeşler topluluğuyuz. Adem ve Havvadan gelen bakış açımızla kim zordaysa, kim zor durumdaysa, kimin neye ihtiyacı varsa onu vermek, onunla beraber olmak ve ona yardımcı olmak kültüründen, inancından, imanından gelen bir anlayışın mensupları olarak, gücümüz yettiği ölçüde açık kapı sistemiyle, sayın valimizin birebir takibiyle hem kamplarda hem kamp dışındaki yaşamı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Açlığı, açıklığı gidermeye, onların sıcak yuva bulmasını sağlayamaya çalışıyoruz.
     Bölgede bu kadar tsunami, bu kadar siyasi zikzaklar olmasına rağmen şükredilecek çok şey olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     Liderimizin sayın Genel Başkanımız başkanlığında son 10 yılda dünyanın en fazla büyüyen ülkesi olduk. Kişi başına en fazla milli gelirini artıran ülkesi olduk. Merkez Bankası döviz rezervini en çok yükselten ülke olduk. İşsizliği en fazla azaltan ülke olduk. Bütün makro dengeler işin çok önemli boyutuydu, çünkü yola çıkarken ülkenin kaynaklarını ülkeye harcayacağız, kaynak Türkiye dedik. Güveni ve istikrarı sağladığın zaman, devlet millet kaynaşmasını sağladığın zaman, muhtarınla mahalle temsilcisiyle, vatandaşınla etle tırnak olduğun zaman, sorunun altında kalmazsın, çözümün parçası olursun dedik.
     Geldiğimiz noktada özellikle ülkemizin makro dengede yakaladığı başarıyı artık biz değil, bütün uluslararası kuruluşlar söylüyor ve bu başarının arkasındaki nedeni araştırıyorlar. Siz bunu nasıl başardınız diye. Buradaki en temel şey birbirimize olan güvenimiz, muhabbetimiz, birbirimize olan inancımız olarak görüyorum. Sihirli anahtar bu. Gönülden gönüle geçen köprüleri, gönülden gönüle giden yolları kısa tuttuğunuz zaman, bu inançla yolunuza devam ettiğiniz zaman, niyet hayır olunca akıbette hayırlı oluyor.
    
     -Gaziantepteki durum
    
     Şahin, Gaziantepin ihracatını en fazla artıran il olduğunu anımsatarak, aşa, işe, ekmeğe, umuda gelen göçün, harekete ve berekete çevrildiğini ifade etti.
     Dışarıdan gelenlerin Gaziantepin ne kadar büyüdüğünü, ne kadar güzelleştiğini daha iyi fark ettiklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Sonuçta hepimiz bu ekibin bir parçasıyız. Hepimiz görev alanı içerisinde işimizi iyi yapmaktan sorumluyuz. Bakan bakanlığını, vekil vekilliğini, teşkilat teşkilatçılığını, belediye belediyeciliğini, muhtar muhtarlığını yapacak, iyi yapacak. Kimse kimsenin görev alanına girmeyecek ama birbirimizin görevine saygılı olup birbirimizin yükünü hafifletmek ve işini kolaylaştırmak da en temel takım çalışması. Artık ben yaptım oldu anlayışı bitti. Yeni bir dünya düzenindeyiz. İşbirliğini, güç birliğini, koordinasyonu sağlayanlar başarılı oluyor.
     Gaziantepin bir güven ve huzur şehri olduğuna dikkati çeken Şahin, Vali Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın başta olmak üzere çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
     Buranın üzerine yapılan oyunlar tutmuyor diyen Şahin, Çünkü bu toprakların bize bıraktığı miras, oyunları görmek ve daha çok bir araya gelmeyi başarmaktı. İşte bugün il müdürlerimizle beraberiz. Hem yaptıklarımızı anlatmak, hem sizlerden gelen talepler doğrultusunda 2013ü değerlendirmek, planlamak, takip etmek istiyoruz şeklinde konuştu.
     Gaziantep için yüreklerinde büyük bir aşk ve sevda olduğunu vurgulayan Şahin, Kim bizimle ne yapmak isterse onunla işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz dedi.
     Şahin, şehrin sorunlarının çözüm makamlarına doğru iletildiğini ve çözüm makamlarının da bu doğrultuda elindeki kaynağı Gaziantepe gönderdiğini ifade etti.
     Gaziantepte büyük bir eğitim hamlesine giriştiklerini aktaran Şahin, fiziksel ihtiyaçların yanında eğitimde kaliteyle ilgili de çalışmalar yapıldığını dile getirdi.
     Yaptıkları çalışmalar sonucunda çocuklarına anlatacakları bir başarı hikayesi kalacağını vurgulayan Şahin, Geriye kalacak bu. Canlar fani gidiyor. İşte sabah ben annemin mezarına gittim, baktım. Karın altında yatıyor. Geriye bir şey yok. Can gidiyor. Ne kadar eser bıraktın, sana verilen makamın hakkını ne kadar doldurdun- Hata, eksik olabilir, hepimiz insanız ama şunu ne kadar yüreğinde hissettin ve bunun için ne kadar gayret ettin. Biz gayretten sorumluyuz. Gayret bizden tevfik Allahtan diyorum. 2013 yılı hayırlı uğurlu olsun diyerek konuşmasını tamamladı.
     Daha sonra Vali Erdal Ata, Gaziantepte sürdürülen kamu yatırımları hakkında bilgiler verdi.
     Toplantı soru cevap bölümüyle basına kapalı devam etti.
     Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER