Enes Kanter, Twitter tarihine geçti

Enes Kanter, LeBron James’in maddi kaygılarla Çin’in Hong Kong’ta yaptıklarına destek açıklamasına “Özgürlük bedava değil” mesajı ile biten tweetleri ile Twitter’ı salladı.

SHABER3.COM

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) ile Çin arasında çıkan ve gittikçe büyüyen kriz, NBA oyuncularına da sıçradı. 

LeBron James’in açıklamaları sonrasında Enes Kanter’in attığı özgürlük temalı tweetler sosyal medyayı salladı. NBA’yi takip eden yüz binlerce kişi Enes Kanter’e destek verirken, Kral James’e ise büyük tepki gösterdi.

"ÖZGÜRLÜK İÇİN SAVAŞ" TWEETİ İLE BAŞLADI

Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Morey’in Hong Kong’taki göstericileri destekleyen "Özgürlük için savaş. Hong Kong’un yanında ol" yazılı mesajı Twitter'dan paylaşması ile yeni bir tartışma başladı.

NBA Organizasyonuna milyarlarca dolar yatırım yapan Çinli yetkililerin bu twite cevabı sert oldu. Bazı büyük firmalar sponsorluklarını iptal ederken, Çin Devlet Televizyonu Huston Rockets’ın maçlarını yayınlamayacağını duyurdu. 

Daryl Morey kısa bir süre sonra mesajını silip birde özür mesajı yayınladı. Ancak bu açıklamalar Çin’li yetkilileri tatmin etmeye yetmedi. 

Sponsorlar çekilmeye devam ederken, Çin’de oynanacak olan Lakers-Nets maçıda dahil sezon öncesi oynanan NBA hazırlık maçlarının hiç birisinin TV’den yayınlanmayacağı açıklandı.

500 milyon takipçisinin bulunduğu dev bir pazarı kaybetmek istemeyen NBA Yönetimi, Çin’li yetkililerin gönlünü alma ile ifade özgürlüğü arasında gidip gelen açıklamalar yaptı. 

Tam bu esnada NBA’nin ünlü yıldızı LeBron James yaptığı açıklamayla Morey’i hedef aldı: "Rockets Menejeri Daryl Morey’in Hong Kong hakkında tam bilgi sahibi olmadan tweet attığına inanıyorum. Bundan dolayı birçok insan yalnızca maddi değil, fiziksel ve duygusal olarak zarar görebilirdi."

ENES KANTER'DEN ÇARPICI TWEETLER

James’in ifade özgürlüğünü hedef alan bu sözlerine cevap NBA’nin başarılı yıldızı Enes Kanter’den geldi. 

Diktatörlüğe karşı demokrasiyi savunduğu için ödediği bedelleri sıralayan Enes Kanter, "Beş yıldır ailemi ne gördüm ne onlarla konuşabildim. Babam hapse girdi. Kardeşlerim iş bulamıyorlar. Pasaportum iptal edildi, hakkımda uluslararası yakalama kararı çıkardılar." ifadelerini kullandı.

Kanter, "Ailemin Türkiye’den çıkması yasak, her gün ölüm tehditleri alıyorum, saldırılara maruz kalıyorum ve Endonezya’da beni yasal olmayan yollarla kaçırmaya çalıştılar. ÖZGÜRLÜK BEDAVA DEĞİL." diyerek mesajını bitirdi. 

Kanter’in bu twiti kısa sürede 200 binin üzerinde beğeni aldı.

"GERÇEK KRAL ENES KANTER" MESAJLARI

Tweetin altına yorum yapan çok sayıda basketbolsever, LeBron James’in maddi kaygılardan dolayı Çin’in hoşuna giden açıklamalar yaptığını ve ifade özgürlüğünü hedef aldığını belirtti. 

Baskebolseverler Enes Kanter’in ödediği bedellere rağmen dik duruşuna hayran kaldıklarını yazdılar. 

Birçok NBA sever de, LeBron James’in kral lakabına atıfta bulunarak, "Gerçek Kral Enes Kanter" yazılı mesajlarını Twitter’da paylaştı.

???????
----
<< Önceki Haber Enes Kanter, Twitter tarihine geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER