Koronavirüs'ten ölenlerde kritik sınır aşıldı, ilk kez virüs görülen ülkeler çoğaldı

Çin'in Vuhan (Wuhan) şehrinde ortaya çıkan ölümcül Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ölenlerin sayısı 3 bine çıkarken, vak'a sayısı 89 bini geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kişi daha hayatını kaybetti. Fransa'da 30 yeni koronavirüs vak'ası görüldü.

SHABER3.COM

Çin'de Koronavirüs ile mücadele için 33 gündür mesai yapan Çinli doktor "aşırı çalışmaktan dolayı" hayatını kaybetti.

Adının Cong Cinşing (Zhong Jinxing) olduğu belirtilen 32 yaşındaki doktorun Çin'in güneyinde bulunan Hong Kong yakınlarındaki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde 33 gün aralıksız mesai yaptığı ve 28 Şubat'ta hayatını kaybettiği belirtildi. 

Çin'de Koronavirüs ile mücadele kapsamında ölen doktor sayısı 8'e ulaştı.

Daha önce Koronavirüs'ü dünyaya duyuran ilk kişi olan 34 yaşındaki Çinli Doktor Li Vınliyan (Li Wenliang) enfekte olması sebebiyle karantinadayken hayatını kaybetmişti. 

34 yaşındaki doktor Vınliyan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in resmi açıklamasından 3 hafta önce Koronavirüs tehlikesini haber vermiş ancak bu hareketi sebebiyle Vuhan polisi tarafından sorguya çekilmişti.

VAK'A SAYISI 89 BİNİ GEÇTİ

Koronavirüs sebebiyle ölü sayısı 3 bini aşarken, enfekte olan hasta sayısı da en az 89 bin olarak açıklandı.

Virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke olan Güney Kore'de vaka sayısı 4 bin 212'yi geçti. Ölü sayısı ise 22'de kaldı. Çin’den sonra en çok ölümün yaşandığı İran’da ölü sayısı 54'e yükseldi.

Koronavirüs sebebiyle İtalya'da ölü sayısı 34, Diamond Princess gemisinde 6, Japonya'da 6, Fransa ve Hong Kong'da 2, ABD, Tayvan, Tayland, Filipinler ve Avustralya'da 1 oldu.

AMERİKA'DE İKİNCİ ÖLÜM

Amerika Birleşik Devletleri Washington eyaleti Sağlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Seattle yakınlarındaki bir bakım evinde 70 yaşlarında Covid-19 taşıyıcısı bir hastanın hayatını kaybettiği belirtildi.

Cumartesi günü de aynı bölgede 50 yaşlarında bir hastanın ölümü, "ABD’de ilk Kovid-19 bağlantılı ölüm" olarak rapor edilmişti. Böylelikle ABD'de koronavirüs nedeniyle yaşanan ölüm sayısı 2'ye yükseldi.

Sağlık yetkilileri, Washington eyaletinde 12 teyit edilmiş Kovid-19 vakası bulunduğunu kaydetti.

FRANSA'DA 30 YENİ VAK'A

Fransa'da 30 yeni Koronavirüs vak'ası bildirildi. Ülkede virüsten etkilenenlerin sayısı 130'a yükseldi. 

Fransa'da şimdiye kadar virüsün görüldüğü 2 kişi hayatını kaybetti. Paris’teki ünlü Louvre Müzesi koronavirüs nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapattı.

ÇEKYA'DA DA GÖRÜLDÜ

Çekya'da ilk yeni tip Koronavirüs vak'aları tespit edildi. Sağlık Bakanı Adam Vojtech, 3 kişide Covid-19 vak'ası tespit edildiğini açıkladı. 

Hastalardan ikisinin Çekya birisinin ABD vatandaşı olduğunu belirten Vojtech, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

DOMİNİK CUMHURİYETİ'NE SIÇRADI

Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde İtalya vatandaşı bir kişide Covid-19 tespit edildiği açıklandı. Sağlık Bakanı Rafael Sanchez Cardenas, ülkeye 22 Şubat'ta giriş yapan 62 yaşındaki bir İtalyanda Covid-19 tespit edildiğini duyurdu. 

Latin Amerika ülkelerindeki Kovid-19 vakaları ilk Brezilya'da, ardından Meksika ve Ekvador'da görülmüştü.

ALMANYA'DA KORONAVİRÜS TAŞIYAN ÖĞRETMENİN OKULU KAPATILDI

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde bir öğretmende yeni tip Koronavirüs tespit edilmesinden dolayı görev yaptığı okul 15 Mart’a kadar kapalı tutulacak. 

Ayrıca öğretmen ile birlikte okuldaki 70 öğrenci ile 30 öğretmen karantinaya alındı.

BELÇİKA'DA İLK VAK'A

Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, Fransa’nın kuzeyinden gelen bir kişide Koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Bahreyn Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkede beşi Bahreyn, biri Suudi Arabistan vatandaşı olmak üzere altı kişide daha virüs tespit edildiği ve salgına yakalananların sayısının 47'ye ulaştığı belirtildi.

Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İran’dan kısa bir süre önce dönen altı kişide Covid-19 tespit edildiği kaydedildi. İngiltere'de de Koronavirüs vak'ası sayısının 35'e yükseldiği belirtildi.

İTALYA'DA 34 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İtalya'da 21 Şubat'ta patlak veren Koronavirüs vak'aları hızla yayılmaya devam ediyor. 

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı. Borrelli, hastalığın bulaştığı kişi sayısının bin 694'e ulaştığını, ölü sayısının da 34’e yükseldiğini açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İran'dan gelen bir yolcuda yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vak'a olduğunu duyurdu. 

Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, bir süre önce Tahran’dan gelen 29 yaşındaki Ermenistan vatandaşında virüs tespit edildiğini belirtti.

<< Önceki Haber Koronavirüs'ten ölenlerde kritik sınır aşıldı, ilk... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER